• ElDorado
    1.4k
    Maksimirski stadion mogli bi zajednički graditi Vlada i Grad Zagreb, bez privatnog kapitala, a rok za izgradnju je 2030. godina, daje se naslutiti iz jučerašnje izjave HDZ-ovog potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva Branka Bačića.
    Bačić je, odgovarajući na zastupničko pitanje predsjednika zagrebačkog HDZ-a i kandidata te stranke na izborima za gradonačelnika Mislava Hermana oko maksimirskog stadiona, jučer na aktualnom satu Hrvatskog sabora rekao kako je Vlada donijela odluku o izgradnji dvije sportske građevine - u Maksimiru i Splitu, te da je nađeno rješenje potpisom sporazuma sa Zagrebačkom nadbiskupijom koja je povukla sve svoje tužbe.
    - Stvorene su pretpostavke za realizaciju. Riječ je o velikim investicijama. Krenut će pregovori sa Zagrebom oko zajedničkog i ravnopravnog sudjelovanja u financiranju. Stadion bi trebao biti dovršen do 2030. godine. Kada govorimo o gradnji nacionalnih stadiona, vodit ćemo računa o rekonstrukciji Poljuda - rekao je ministar Branko Bačić.

Drugim rijecima posrao se po gradu. Naruceno pitanje da bi se prikazala velika briga vlade oko stadiona. Ako je zemljiste iskljucivo gradsko drzava se nema kaj pitat. Pobojali su se da bi grad mogao sam izgraditi.
  • Patak
    3k
    Je baš ga je strah toga da će grad sam izgraditi.
  • NitkoBitan
    21.9k
    Davno sam ja govorio da u Hrvatskoj privatne investicije ne mogu same izgradit stadion (osim u slucaju ludog i bogatog vlasnika kojem profit nije butan - tesko), jos sam mnozio cijenu kvadrata (otprilike procijenjenu) za podrucje Maksimira i mnozio sa brojem kvadrata u vlasnistvu grada. To ne prelazi nekoliko desetaka milijuna pod uvjetom da je sve iskoristeno.

Ali ajde... neka se iskoristi sta se moze i na jedan nacin djelomicno povrati javnu investiciju.
  • scooniepenn
    3.7k

A tko bi točno mogao dobiti izbore u Zagrebu? Čak niti HDZ nema u Hermanu "go to guya" za ne čak dobiti izbore, ali onda barem pošteno ugroziti Senfa. Ostale je bolje niti ne spominjati. Tomašević s ovakvim protukandidatima uzima izbore iz zajebancije, što manje govori o njemu, a više o konkurenciji.
  • NB86
    15.4k
    Ja sam to davno pisao na temi grada, sve ide prema tome da ce tomasevic dobit jos 4 godine, opozicija totalno neozbiljna, isti fijasko radi ko i na predsjednickim izborima s tim da u zg imas puno laksi posao dobit izbore, nevjerovatno mi je da su jedina dva protukandidata za sad herman i neki potpuni anonimac iz domovinskog pokreta, da se raspudicka premislja hoce nece, sve stihija, moze jedino netko slucajno pobjedit.
  • masacusec
    4.4k
    U Gradu Zagrebu nikada nije bilo neizvjesnosti na izborima.
  • The Undertaker
    6.4k
    Mogao bi SDP ako se Milanović ozbiljno uključi. Neću sad drviti o politici ovdje samo kažem da postoji opcija. Druga je da Senf bude gradonačelnik a da nema većinu u Skupštini. Opet problem.
  • NB86
    15.4k
    Mogao bi SDP ako se Milanović ozbiljno uključi.The Undertaker

Veca sansa je da herman i hdz osvoje nego da se ovo dogodi, al offtopic je ovdje.
  • scooniepenn
    3.7k

Misliš nešto slično kao kad se išao uključivati na parlamentarnim? Ajmo biti ozbiljni, Milanović je na nedovoljno kvalitetnog HDZ-ovog protukandidata i činjenicu da građani ipak ne žele koncentraciju kompletne vlasti u jednopartijskim rukama (premda znamo tko ima 95% moći u državi) dobio izbore. Ne umanjujem da ima i neku prepoznatljivost i karizmu, bez daljnjega. No, SDP nema niti najmanje šanse dobiti izbore za Gradonačelnika Zagreba odnosno imali bi šanse jedino da se Zoka osobno kandidira. A znamo koje su šanse za to. Što se tiče postizborne pozicije najiskrenije sumnjam da će odbiti koalirati s Možemo i biti izvan vladajuće većine u Skupštini. Nema niti najmanje šanse. Nećemo što se mene tiče dalje po ovoj temi ovdje, ali mislim da ipak nije do kraja offtopic s obzirom u kojem će se aranžmanu prema svemu sudeći Maksimir graditi.
  • Bosskovitz
    13.9k
    Mogao bi SDP ako se Milanović ozbiljno uključi.The Undertaker

Branko Kolarić ima još manje šanse postati gradonačelnik od Vilima Hermana, a on nema nikakve.

Druga je da Senf bude gradonačelnik a da nema većinu u Skupštini. Opet problem.The Undertaker

U kontekstu stadiona ovo je puno veći problem, jer SDP će vjerojatno imati nešto bolji rezultat nego na prošlim izborima, a nisam siguran koliko su oni zainteresirani za financiranje stadiona, tj. prilično sam siguran da nisu, pitanje je samo hoće li biti spremni ispoštovati dogovor jer on će biti na razini grada i države, a ne stranaka koje su trenutno na vlasti.
  • The Undertaker
    6.4k
    hoće li biti spremni ispoštovati dogovor jer on će biti na razini grada i državeBosskovitz

Hoće ali se mora i njih ''utaliti'' a to znači opet nove runde dogovora...
  • čovjekjogurt
    1.1k
    Grad Zagreb je izrazito liberalan grad i tu će pobjedu lagano uzeti stranka Možemo. Sa njima na vlasti treba računati kada se priča o novom stadionu.
  • serbus
    4.5k
    da se raspudicka premislja hoce nece, sve stihija, moze jedino netko slucajno pobjedit.
    2h
    NB86

Baš nam ona treba za gradonačelnicu, ženska koliko 40god živi u Zagrebu,rođena u ZG i ne može bez kalkuliranja o pitanju za koga navija odgovoriti da se ne zamjeri južnjacima na predsjedničkim izborima.
    Kamoli da onda neku "važniju" odluku oko stadiona mora donijeti.

Ona je za repku kaže kod Mojmire pa neka se Zagreba ostavi imati će priliku za 5god biti ponovo predsjednica svih i širiti ljubav.

Po meni na čelu grada mora biti deklarirani dinamovac-ka.
    Ti se nemaš sramiti kaj !
  • Etto2006
    19

Na čelu grada treba bit Dinamovac, a i Smogovac jer je tužno da nam Cibona onak propada onoliko let. Off topic al je tak.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.