• CastAway1986
    2.4k
    nedaj Bože da Mbuku bude u prvih 11
  • veselko tenžera
    3.4k
    E da je spojit Cordobu i Mbukua u jednog igrača...hardek

Kakve smo sreće taj spojeni bi imao Mbukuovu brzinu i Cordobin smisao za kombinatoriku.
  • Gelipter
    3.9k
    ipak nekak moramo složiti prvih 11. :sweat:
  • Marley
    2.6k
    Eh, kad se sjetim Kuleta na jednim, ne tako davnim pripremama... slobodnjaci, kisa golova.... ali tad je bio u skroz drugacijoj situaciji. Tek se morao izboriti, grizao je i koristio svaku dobivenu minutu. Mozda je u tome stvar, vise nego u nekakvom fizickom padu forme.

No, da zakljucimo ove pripreme ipak pozitivom, jer po meni su takve i bile, kad se sve zbroji i oduzme:

Galesic je fakat pojacanje.
    Filipovic uopce ne izgleda kao rupa, mozda imamo drugog golmana!
    Mmaee, koliko mi se onim stavom bio zamjerio, mozda ipak ispadne dobro.
    Treneri su totalno nabrijani i nadobudni, samo da im ne splasne haha.
    Da spomenem i Oliverasa za kojeg sad barem znamo da fakat POSTOJI :lol:

Nista, nek rade i dalje, vjerujem da ce biti sve bolje i bolje...

Pitanje napadaca, Petkovog stanja i svega toga skupa, zaista se nadam da netko rjesava BAREM SAD.
    Zgrazavam se jos od prodaje Brodica, a sad sam vec u teskoj nevjerici.
  • GeneralNapoleon
    392
    možes imat mišljenje da igramo dobro/loše i to je tvoje pravo, ali činjenica koja pokazuje da nemaš pojma o nogometu je ta da govoriš da igramo isti nogomet. Kad to jednostavno nije istina.don

Pa dobro. Pitanje je sto podrazumijevas sa istim nogometom. Ja u ovom slucaju mislim da igramo i dalje pretezno sporo, gusimo lopte, tesko stvaramo prave prilike, iz bezidejnosti se puca iz daljine, iz bezidejnosti se udaraju centarsutevi iz kojih se uglavnom nista ne izrodi, presing nam i dalje nije neki vau, izlazimo iz jaceg pritiska uglavnom udaranjem dugih lopti, cesto se stvaraju rupe u vezi i ispred obrane (primljeni gol opet nikoga na povratnoj).

Jasno je da su ovo pripreme pa svakako ne mora nista znacit. Ali ne mora znacit ni u pozitivnim ni u negativnom smislu. Meni je ovo sve po kvaliteti prezentacije u 10 deka sa onime sto je bilo kod Jakira na pripremama. Pa onda logicno da nisam nesto odusevljen.

Mislim da se lagano pocelo i podcijenivat sto smo igrali pod Jakirom. Bjelica je druga prica i meni osobno totalno razocaranje. Ali ljudi moji mi smo i pod Jakirom stvarali neke sanse, pa cesto i malo dopustali, pa iz jedne il dvije prilike primili jedan il dva gola.

Naravno Cannavaro je tek dosao, pa treba vidjet kako ce to izgledat nakoj nekog vremena. Ali opet mi je malo cudno sad govorit kako se vidi pomak, a eto prije se nista nije vidjelo i slucajno smo dobivali tekme.

Na osnovi ovoga sto sam vidio, a po nicemu drugome ne mogu donosit zakljucke, ocekujem jednako mucenje kao sa Jakirom na prolijece. Nadam se samo sa istim ishodom. Pa cemo vidjet tko je bio u pravu :lol:
  • Zagi
    8.9k
    Nek stavi Pjacu u napad, Ivanušec na jednom krilu, Buki na drugom. Dobro je.
  • don
    9.6k
    jesi ti prespava prve dvi utakmice?
    stvarno me mozak boli od čitanja ovakvih postova posli 40 minuta nešto losije igre na Zadnjoj pripremnoj utakmici protiv odličnih poljaka.

Zona koja je u prve 2 utakmice bila oduševljenja gotovo sa svime i vidila naznake napretka u ovo kratko vrime, do toga da nema nikakvog napretka i da nam je igra ista ka i u Jakira i Bjelice.
    Nismo normalni, odmorite glave malo od Dinama dok još imate vrimena.
  • GeneralNapoleon
    392

Pa vidio sam vise napretka u prvoj, pa manje u drugoj i sad najmanje :lol:

Ali s time da je ovo mozda najblize onome sto jas ocekuje u HNLu sveukupno nisam nesto odusevljen. A mislim da sam vec i kod prosle pisao tocno to.

Kazem vidjet cemo :lol:
  • i more je plavo
    1.2k
    nisu njegov forteZagi

Istina, tu ne dolaze njegove brzinske sposobnosti do izrazaja.

Ma on je super decko, meni jako drag, ali za njega je Škotska, Poljska......i tamo moze doci do izrazaja njegovo guranje i motanje po sesnatercu.
  • hardek
    3.7k
    Prve dvije utakmice stvarali smo šanse iz tranzicijskog nogometa koji nam i leži najviše jer imamo Baturinu i Stojkovića koji nalaze odlična rijesenja u kontrama.

Danas smo do sada najveći dio utakmice igrali na postavljenu obranu u duplom bloku sa čime se često i nalazimo u HNLu. Defanziva i defenzivna tranzicija su djelovale bolje. To ne znači da poljaci nisu imali šanse ali smo ih u obrambenoj tranziciji gurali tamo di ih želimo odnosno nisu dolazili u mrtve 1 na 1 šanse s golmanom. Također, igrači su bili bliže jedan drugom i reposjed je bio bolji.

Što se tiče napada na postavljenu obranu, to je najteže za uigrat. Možeš imat neke okvirne mehanizme ali na kraju dana ti kvaliteta igrača mora biti ta koja će ti dati prevagu.
  • i more je plavo
    1.2k
    Tu su svi pljuvali Jakira, a da on nije povukao Kuleta i trazio Brodica, sad nebi imali ni milju a ni jedinog napadaca.
    Videl je on da od silnog trazenja nebu nista, pa daj sto das.
  • Mr Anderson
    9.6k
    Mene kod Kuleta najviše nervira što tako lako pada. Pa brate mili da ne možeš ni mali kontakt izdržat i primit loptu, to mi nije jasno.
  • Crni86
    7.2k
    Gledam sad snimku. Prvih 45 minuta s galetom i mmaeom prolazimo centar kao iz sale, niti jedno jedino napucavanje lopte. Stoperi stoje visoko, stiscemo protivnika, ne dopustamo da izade, stoperi skupljaju sve i nema ni jednog ulaska iza njihovih leda.

Promjena na poluvremenu, ulaze ktc i torrente. 10 minuta nismo uspjeli centar prec, njih dva se dodaju medusobno ili s nevom…. Prva nasa duga lopta na cijeloj tekmi jer ne mozemo izac i iz toga primimo gol. Ne mozes kontrolirat utakmicu kad ti stoperi ne znaju igrat nogomet. Ne znam kako je torrente imao tako dobar postotak progresivnih dodavanja u spanjolskoj, ali on je teski alibi igrac u igri s nogom.
  • Sibirski plavac
    2.7k
    Filipović izuzev one jedne greške danas, sasvim solidan i protiv Šahtara i danas. Nadam se da ćemo u budućnosti kao drugu opciju na golu gledati njega ili Čavlinu. Ne kužim kak lik nije dobio priliku ni minute kod 2 trenera zaredom, a sad mu Fabio dao minute u 2 od 3 pripremne tekme. Meni je osobno u te dvije tekme bio ok.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.