• Mali Zeus
    15k
    Ma to je ministar bacio rok od oka.
  • mali M
    6.4k
    mislim da za Maks doslovno svi sad bacaju rokove od oka.. dok se ne pokrene sve neće se ni znati rok.. To je ono, nabaciš nešto 5 godina daleko pa se onda bakčaš s time kad dođe vrijeme za to.. :lol:
  • Bosskovitz
    13.9k

Dajte prestanite biti kao mala djeca. Nije nikakav rok pomaknut, i ono kaj je Tomašević rekao i ovo kaj je Bačić rekao su samo vrlo grube procjene u ovom trenutku. Bačićeva je nešto realnija, no rečenica "u tri mjeseca rok je pomaknut za dvije godine" je debilna i maliciozna. U redu je, ti ne vjeruješ nikome, onaj sve nabija na k; pustite onda temu onima koji pokušavaju o njoj raspravljati donekle konstruktivno.

mislim da je gradu veći problem da se odrekao silnog vrijednog zemljišta i dao ga nekom ulagaču koji bi tukao milijune i milijune kroz godine, nego da sami s državom isfinanciraju Max, a ostatak zemljišta onda mogu imati pod kontrolom kako će ga iskoristiti ili naplatitimali M

Prije bih rekao da je deal od strane famoznog investitora bio stravičan. Budimo realni, oni Francuzi koji su spominjali su nas itekako zajebali na svakom projektu u Hrvatskoj i nadam se da je zaključeno kako to nema smisla. Nemam pojma konkretno, ali čistom logikom: privatni investitor koji investira 200 milijuna eura u stadion očekuje višestruki povrat te investicije, dok javni investitor čak ne mora biti ni biti na nuli. A da stadion od 200 milijuna eura može izgenerirati 400 milijuna dobiti u 10-15 godina, već odavno bi se on napravio.
  • criticus
    3k
    Dajte prestanite biti kao mala djeca. Nije nikakav rok pomaknut, i ono kaj je Tomašević rekao i ovo kaj je Bačić rekao su samo vrlo grube procjene u ovom trenutku. Bačićeva je nešto realnija, no rečenica "u tri mjeseca rok je pomaknut za dvije godine" je debilna i maliciozna.Bosskovitz

Nije nego je apsolutno točna. Moje je pravo ne vjerovati nikome pogotovo kad su svaki rok koji su spomenuli ima 4 godine pomakli toliko da se još ništa nezna oće li i ko će i kad će. Ne što oni kažu, već crno na bijelo. Ono prije te 4 godine i razne varijacije tada neću ni spominjati. I Imam pravo to napisati ovdje, a ti imaš pravo ne pročitati, replicirati ili preskočiti (ne odgovoriti). Moderatura ako misli da spamam ili uništavam temu će me upozoriti ili maknuti upise.

Također kolega, mogao bi imati malo više poštovanja prema kolegama na forumu. Nikada nijednog kolegu ovdje nisam prozvao ni uvrijedio. Temu nisam odveo u nekakve knjižnice ili Paromline. Prema drugima sam pisao s poštovanjem, ako mi se ne sviđa preskočio sam.

Nisam ni dijete ni maliciozan ni debil.

Pozdrav
  • Nolifer
    9.1k
    Ma ne treba ni jedne ne ni druge branit.. Već smo tu da ih kritiziramo/vrijedjamo ako nešto loše i krivo rade i to je ok. Inače ćemo se medjusobno svi poklat tu radi tih nesposobnih debila.
  • Dudu9
    1.3k
    To da će država i grad zajedno gradit stadion treba veseliti makar čekali 2030, ako su se dogovorili ipak bolje nego tražiti investitora, ko će izgraditi, koncesije,sve bi se u nedogled oduzilo, ovako ako ga izgrade država i grad, stadion će na korištenje dobit dinamo i moći će zarađivati, dok kod privatnog investitora pitanje kako bi dinamo koristio stadion zarada od stadiona itd, vjerojatno po ovome da će i država pomoći isto tako rekonstrukciji poljuda nije ni čudno da su krenuli novinski članci o katastrofa stanju poljuda
  • Bosskovitz
    13.9k

Imaš ti pravo, imam ja pravo, nitko to ne spori. Ali napisati da je rok u dva mjeseca pomaknut za dvije godine temeljem izjava različitih ljudi, iako nitko još nije ni prezentirao konačni dogovor (koji možda još nije ni definiran do kraja) prema kojem će se definirati okvirni projekti, je baš maliciozno i neozbiljno.

Nisam te mislio uvrijediti, normalno komuniciramo stalno, ali ta izjava nepotrebno i bez ikakve osnove generira negativu.

To da će država i grad zajedno gradit stadion treba veseliti makar čekali 2030Dudu9

Upravo to. Na stranu što mislim da je 2030 skroz realan rok za to ako uzmemo u obzir sve zakonske procedure projekta teškog 200-injak milijuna eura, ali javna investicija je definitivno puno bolja opcija za nas od privatne investicije u ovom slučaju. Pogotovo u kombinaciji država/grad, odnosno HDZ i Možemo koji su tu partneri, a inače u odnosu vlast/oporba, pa će jedni kontrolirati druge i tako će se izbjeći malverzacije.
  • Mali Zeus
    15k
    Gledajte na to ovako, novi Maksimir bi mogli ugledati za samo 5 godina.
  • Patak
    3k
    Tu je jedino jasno da je moja studija izvodljivosti točna, da se strani investitor neće pronaći pod tim uvjetima i da će sve pasti na teret javnih novaca.
  • Nolifer
    9.1k
    HDZ i Možemo koji su tu partneri, a inače u odnosu vlast/oporba, pa će jedni kontrolirati druge i tako će se izbjeći malverzacije.Bosskovitz

Kao što reće legendarni Jajan: "ja čvrsto sumnjam" :lol:

• mali M
    6.4k
    "HDZ i Možemo koji su tu partneri, a inače u odnosu vlast/oporba" :lol:
    Enivejz, veseli nas sve napredak po pitanju stadiona, neke od nas smeta muljarenje i izmotavanje jer to upućuje na neiskrenost dok je drugima svejedno i to je to..
  • barbax
    211

Koji napredak?!
    Ja sam očekivao da ćemo u ovo vrijeme već imati barem neki idejni projekt ili pokrenut neki natječaj. Prošla je je sad već skoro godina dana od rješavanja zemljišta, ne zna se ništa. Studija izvodljivosti je trebala biti gotova u svibnju prošle godine. O tome nismo čuli ništa. Kao, znaju oni koji trebaju znati, a nisam siguran da niti oni znaju. Znači napredak je postignut u štancanju novinskih članaka i to je uglavnom to. Doslovno nula. Ode godina dana na šta?
  • mali M
    6.4k
    a sad ga i ti.. definitvno je napredak pa makar na papiru što je više nego nekad, ali ja se u načelu slažem s tobom.. više ne znam koga smijem kritizirati ili ne. Znači trenutna gradska vlast (aka Možemo) je naručitelj radova od kojih papirnati dio sami sebi odobravaju. Ako ih kritiziraš, kažu da si zasljepljen mržnjom, a stvarno nemamo koga drugoga kritizirati jer su oni jedini odgovorni al eto. Kada se priča o mogućem stadionu gradskoj vlasti se smije pljeskati, ako kažeš kritiku, onda si zasljepljen.. šta ću.. ja dam svoj komentar pa nek si svako tumači kako želi..
  • Nolifer
    9.1k

Bilo kaj da ti napišem, obrana će reć da smo maliciozni i debili i da ne razumijemo stvari :lol:
  • barbax
    211
    Da ne pričam o tome da se ispočetka rezolutno govorilo i najavljivalo da nema šanse da se Maksimir gradi javni novcem i da grad ne želi i neće sudjelovati financijski nego će se tražiti privatni investitori. U međuvremenu se to promjenilo u Možda ćemo i mi, a zadnje informacije su grad-država 50-50.

Meni kao prvo nije jasno da se ne može naći privatni investitor za jedan takav prostor i takvu lokaciju. Po cijelom gradu se grade shopping centri, hoteli, a za jedan Maksimir i takvu lokaciju se ne mogu pogoditi?

Osobno bih radije da se nađe neki investitor nego da sve ide na grbu grada-države. Osim što bi bilo vrlo vjerojatno kvalitetnije rješenje i možda bolje organizirano i održavano, sjašili bi nam s glave svi oni koji pričaju o Dinamu da je režimski klub i da nam sve država mora graditi. Na razumijem da se ne može naći neki Spotify, Allianz ili Groupama za jedan Maksimir u glavnom gradu države.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.