• mali M
    6.4k
    uz dužno poštovanje, ali ti toliko braniš Možemo da si spreman kao i onaj njihov najveći branitelj na forumu kojeg ne spominjemo, optuživati nerezonski i bezveze ljude... Za hdz nisam niti ću ikad glasati, kao ni za možemo.. kakve veze ima HDZ sa mojim upisom? Da li je za Max bilo bitno da se uključi država u pregovore? JE! Da li je to bilo presudno da se pokrene uopće stvari? JE! Boli me dupe da je na pregovorima bio i HČSP ili RF, ako su zastupali državu u pregovorima.

Upravo ste ti i kolega gore sveli na lokalnu politiku, dok sam ja samo rekao da država zbilja i je ispregovarala onaj najbitniji dio koji je godinama štopao sve.. I to je jedina istina za taj dio priče.. ostalo je na gradu i Dinamu, al čemu to izvrtanje teza da bi se obranila trenutna vlast..
    Ajmo ovak, da li ti misliš da je Grad Zagreb u vidu Tomaševića bio sam na pregovorima s Crkvom, da li bi dao ova zemljišta Crkvi za izgradnju sakralnih objekata? Realno, iskreno, bez izmotavanja?
    Ja sam stava, ne da nebi, nego bi Tomica prije pucao u oba koljena jer bi ga razapeli njegovi stranački i partnerski kolege.. I cijela saga oko Maksimira bi se nastavila na idućih 20+ godina.
  • immerwieder
    1.4k

projekt, i glavni i izvedbeni su u potpunosti gotovi,
    izvedbeni projekt je prošao i reviziju konstrukcije, po tome se može sutra raditi,
    pitanja su mogla biti jedino iz predmeta nabave, a to je tehnologija, uvjeti predpripreme, cijena i rokovi izvedbe, vjerojatno o procjenama troškova i slično o čemu ponuditelj razmišlja prije slanja ponude

hvala na karakterizaciji da lupam bezveze,
    ja pristojno pokušam napisati aktualnu situaciju, nije bitno u kojoj sam mjeri uključen,
    da, sve ima veze s lokalnim izborima, jedni žele zakopati prvu lopatu prije 18.5., a drugi sve rade da ovi to ne uspiju,
    ne podnosim politiku možemo, i većina njih je protiv stadiona, ali ta "država" je bila na vlasti i u gradu do 2021. i nije bilo dogovora s crkvom, interesantno,

možda je i offtopic, ali kranjča i maksimir su spojene posude
  • mali M
    6.4k
    hvala na karakterizaciji da lupam bezveze,immerwieder

oprosti, pregrubo sam reagirao.. moja davna teza je da se lokalna vlast mogla i prije pokrenuti što se tiče Kranjče i da su sve centrirali kako bi imali argumente za nove izbore. Da su se ranije pokrenuli nebi se morali brinuti za kontrastranačke opstrukcije. Zato sam se i kladio da neće ništa napraviti do novih izbora, a evo moj kontra kladitelj se veseli jer će se možda pokrenuti dan prije lokalnih izbora, a to je jednak poraz samo eto, svakoga veseli njegovo. To je što se tiče Kranjče

što se tiče Maksimira, mislim da se država i uključila sada jer je došlo pogodno vrijeme, a i ne možeš zanemariti ulogu potresa u cijeloj priči. Da se nije skoro sam urušio pitanje je što bi sad pregovarali.. Dinamo se podignuo, oslobodio krimosa i pipaka, budi se Dinamovština, ta tema se ozbiljno potegnula i jednostavno je došlo vrijeme za to. Da je stadion i dalje prazan s tisuću dvije ljudi, da se grad ne razbuđuje i da smo i dalje u pat poziciji sa vodstvom Dinama vjerojatno bi i dalje svi šutili i nebi se spominjao Max. I da, ta država nije bila na vlasti do 2021 jer je Bandić mjenjao boju dresa tek na kraju, ista je vlast bila desetljećima sa Bandinjom pa isto nisu ništa radili..

Uglavnom slažemo se da država niti grad nisu ništa radili (osim krali i dobivali poene na temi stadion) desetljećima. Nebitno tko je bilo u ulozi grada, a tko u ulozi države.
  • criticus
    3k
    da, sve ima veze s lokalnim izborima, jedni žele zakopati prvu lopatu prije 18.5., a drugi sve rade da ovi to ne uspiju,immerwieder

Nebitno koliko si uključen ali čini se da imaš neke realne uvide u tok projekta. Kakva je tvoja procjena oko lopate prije ili poslije 18.5? Također, koliko je realno da stadion bude gotov 1.9.2026.?
  • Kwedi
    3.9k
    Ajmo ovak, da li ti misliš da je Grad Zagreb u vidu Tomaševića bio sam na pregovorima s Crkvom, da li bi dao ova zemljišta Crkvi za izgradnju sakralnih objekata? Realno, iskreno, bez izmotavanja?mali M

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sastali-se-bozanic-i-tomasevic-pricali-o-imovinskopravnim-odnosima/2406899.aspx

Svi odnosi oko gradskog stadiona te gradskih lokacija za izgradnju crkvi rješavani su od ovog susreta(gore na linku) unutar godinu dana između Grada i Kaptola.

27.10.2022.g. službeni susret gradonačelnika i kardinala.
    13.12.2023.g., gradska skupština donijela zaključak o sklapanju Sporazuma o rekonstrukciji "Gradskog stadiona Maksimir" i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u gradu Zagrebu.
  • immerwieder
    1.4k

iskreno sumnjam da bude objektivno počelo prije 18.5.,
    tu mislim na realne radove, ne da postave ploču s nazivom gradilišta,

a o vremenu radova sve ovisi o izboru izvođača, ima ozbiljnih izvođača koji mogu napraviti u realnom roku, jako puno bude ovisilo o organizaciji gradilišta, da li budu u mogućnosti napasti više tribina istovremeno, jer ako rade jednu po jednu, onda sigurno ne bude gotovo za 18 mjeseci

ove godine bi trebao biti i raspisan natječaj za projekt maksimira,
    vjerojatno u dvije faze, prvo idejni i onda glavni-izvedbeni,
    to je u redu u projektantskom smislu, da ne dobiju kompletni projekt oni koji nisu kapacitirani za glavno-izvedbeni
  • Mali Zeus
    15k
    ↪Mali Zeus uz dužno poštovanje, ali ti toliko braniš Možemo da si spreman kao i onaj njihov najveći branitelj na forumu kojeg ne spominjemo, optuživati nerezonski i bezveze ljude... Zmali M

Ne pričaj gluposti, molim te. Baš na ovoj temi sam puno puta kritizirao gradsku vlast s kojom sam, malo je reći, nezadovoljan.
    A kakve veze HDZ ima s tvojim upisom sam ti lijepo objasnio.
    Bemti, tko god se s tobom ne slaže je branitelj Možemo. Ako ti misliš da se lokalna politika i lokalni izbori nikako ne tiču priče stadion i neće na to utjecati onda si naivan.
  • Dudu9
    1.3k
    Po ugovorima države i Vatikana, država obešteti crkvu za oduzetu imovinu po tome mogli su davnih dana to napravit a ne čekati 2023 godinu
  • mali M
    6.4k
    o čemu ti pričaš Bože moj... Pa Bozanić i Tomašević nisu ništa riješavali niti dogovorili osim da bi se "nešto" trebalo dogovarati i pokrenuti..

Dogovor je finaliziran od strane Plenkovića kao predstavnika Vlade i Kutleše kao predstavnika Crkve.. Da nije bilo tog dogovora, nebi Tomašević ništa imao za predstavljati niti donositi zaključke na gradskoj skupštini.. šta izmišljaš brate mili.. Mislim jasno mi je zašto imaš potrebu izvrtati teze, ali mi nije jasno kada se cijeli postupak pregovora može vidjeti medijski kroz godine, čemu davati neko priznanje onima koji nisu zaslužni za to...

A kakve veze HDZ ima s tvojim upisom sam ti lijepo objasnio.
    Bemti, tko god se s tobom ne slaže je branitelj Možemo.
    Mali Zeus

okej Zeus, ali doslovno si ti napravio to samnom u rečenici ispred. Stavljaš me u ulogu branitelja HDZ-a jer se ne slažem s tobom... Ne trebamo dalje voditi ovu raspravu jer mi nije bila namjera stavljati ljude u kalupe, ali me tema odvukla..

Po ugovorima države i Vatikana, država obešteti crkvu za oduzetu imovinu po tome mogli su davnih dana to napravit a ne čekati 2023 godinuDudu9

auf Dudu to je tema koja je preširoka za ovo.. Država nema dovoljno novaca i vremena da obešteti Crkvu u Hr za svu oduzetu imovinu koja joj je oduzeta u vrijeme komunizma. Kad bi znao koliko i koje građevine sve Crkva drži, a koje su joj oduzete i trenutno su u statusu quo, i ništa od toga niti ne naplaćuje niti ne traži, razumio bi zašto je uopće država potpisala Vatikanske ugovore..
  • Kwedi
    3.9k
    Gradski stadion, gradske parcele za crkvu i ti po kojem to zakonu onda država ima jurisdikciju iznad imovine u vlasništvu grada? Ili država ima jurisdikciju iznad crkve?

Imaš javno objavljene sporazume i dokumente, al ti kenjaš jer nemreš nekog politički smislit.

Kad ti se nacrta neš osnovno, opet tupiš po tome. Ispadaš ili maliciozan ili poluretardiran; biraj što ti je draže.
  • Bosskovitz
    13.9k
    Ali da ovi na vlasti lažu s rokovima i stanjem, to je isto jasno.criticus

Ne bih rekao da lažu, naprosto trebaju uzeti neku dobru PR agenciju da ih priprema za ovakve stvari jer izlaze u javnost s krivim informacijama - ne netočnim, nego pogrešno odabranima. Oni daju najidealniji rok u kojem će to biti napravljeno ako ne bude apsolutno nikakvih prepreka i sve će teći kao po loju, a to je glupo jer takvih projekata gotovo da nema.

To smo i ovdje komentirali puno puta: ako imaš natječaj koji je otvoren 2 mjeseca i onda imaš mjesec dana za donijeti odluku, ali čak i ako si sve napravio idealno, netko može pitanjima produljiti prvi rok, a na odluku se netko može žaliti i taj će proces trajati dodatna 2-3 mjeseca - onda ne možeš doći pred kamere i reći "natječaj je gotov za tri mjeseca" jer je naprosto zakonska procedura takva da je vrlo izvjesno kako će se sve produžiti makar ti sve napravio po PS-u. Ispadaš nesposoban, a nepotrebno jer nisi.

onaj njihov najveći branitelj na forumu kojeg ne spominjemomali M

Imamo dogovor, je li ga tako teško ispoštovati? Ne branim ja Možemo nit on brani Možemo, toliko si opsjednut tim Možemo i toliko spominješ Možemo da tko god ne baca drvlje i kamenje na njih, neovisno o temi, taj je u tvojim očima branitelj Možema. Shvati da postoje ljudi koji mogu racionalno pristupiti toj temi i prestani ih etiketirati po Zoni političkim etiketama samo zato što ne razmišljaju kao ti.

evo moj kontra kladitelj se veseli jer će se možda pokrenuti dan prije lokalnih izboramali M

Ako se pokrene prije lokalnih izbora ja ću dobiti okladu jer smo se točno tako kladili, a veselit ću se iz istog razloga iz kojeg ćemo se svi veseliti jer će to biti početak gradnje prvog ozbiljnog, novog nogometnog stadiona u Zagrebu u zadnjih više od pola stoljeća.

Je li trebalo ranije biti gotovo? Pa naravno, Maksimir je trebao biti napravljen još prije 15-ak godina pa ne bismo ni razmišljali o Kranjčevićevoj, ali nitko u zadnjih 20+ godina u ovom gradu nije napravio ništa po pitanju nogometne stadionske infrastrukture do ove vlasti koja će vrlo izvjesno već u prvom mandatu početi graditi jedan stadion, a u drugom ga dovršiti i - u dogovoru s državom i klubom - početi graditi još jedan. To je naprosto činjenica. Ja znam da tebe užasno grize što to radi baš Tomašević, ali meni se potpuno fućka tko ih gradi, dok god gradi kvalitetno i na tome nitko ne krade javni novac.
  • Dudu9
    1.3k
    u tome i je problem zna se da je zemljište crkveno bilo, do sada su na vlasi i hdz,sdp i bandic bili nisu učinili ništa do prije godinu dvije, očito nije niko planirao tamo ništa gradit jer bi neko već to u 30 godina riješio
  • Mali Zeus
    15k
    Ne bih rekao da lažu, naprosto trebaju uzeti neku dobru PR agenciju da ih priprema za ovakve stvari jer izlaze u javnost s krivim informacijama - ne netočnim, nego pogrešno odabranima. Oni daju najidealniji rok u kojem će to biti napravljeno ako ne bude apsolutno nikakvih prepreka i sve će teći kao po loju, a to je glupo jer takvih projekata gotovo da nema.Bosskovitz

Baš ovo, kao da nemaju nikog da ih priprema za presice i obraćanje javnosti, osobito to vrijedi za Tomaševića. Čak i kad ima s nečim se pohvaliti, što je rijetko, on to prezentira na način da nikom to nije jasno ili na način kao da se svađa s nekim i kao eto vam na, to i to nije napravljeno 20 godina ili za prijašnje vlasti itd ili hehe huhu most je star kao i ja ili neka druga zgodna prispodoba. Nema nastup nikakav, a čini mi se da i ne radi na tome.
  • Mali Zeus
    15k
    okej Zeus, ali doslovno si ti napravio to samnom u rečenici ispred. Stavljaš me u ulogu branitelja HDZ-a jer se ne slažem s tobom... Ne trebamo dalje voditi ovu raspravu jer mi nije bila namjera stavljati ljude u kalupe, ali me tema odvukla..mali M

E pa sad znaš kak je nama ostalima.
  • criticus
    3k
    Ne bih rekao da lažu, naprosto trebaju uzeti neku dobru PR agenciju da ih priprema za ovakve stvari jer izlaze u javnost s krivim informacijama - ne netočnim, nego pogrešno odabranima.Bosskovitz

Ok, nisam siguran jel lažu il neznaju, ali nemam nikakvu info pa nemogu donijet odluku jel jedno il drugo. Možda znaš više, pa tu jednostavno nemogu replicirati.

Ispadaš nesposoban, a nepotrebno jer nisi.Bosskovitz
    A ovdje sud jos nije donešen :smile:. Mislim sam ovo gore što si napisao je neki vid nesposobnosti. Ako je samo PR služba rješenje a oni to ne viide i to je nesposobnost. Al kažem, tu će vrijeme sve reći.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.