• Jurki
    14.5k
    Covjek je tu jer jednostavno nema alternative na vidiku i u ovim okolnostima ga treba pustiti da radi svoj posao u miru sve do onog trenutka dok (ne daj Boze) matematicki ne izgubimo sanse za naslovom.Neron53

Hoces reci da je Dinamo klub sa tak losom reputacijom u Europi, da nemre privuci postenog sportskog direktora?
    Kak nema alternative? Pa nije to pitanje stadiona kojeg nemres izgraditi za 3 dana.
    Isto kak i za sve drugo treba razrijesiti kesu, covjeku objasniti filozofiju kluba, dozvoliti mu da samostalno odlucuje o igracko/trenerskoj krizaljci i da uspostavi sportski sektor od nule.
    Ako je jedan Osijek, klubic sa dna kace europskog nogometa uspjel dopeljati Bota (na kraju ispada za njih uspjesnog sda) onda moze Dinamo sigurno dopeljati "Bota na steroidima".
  • Neron53
    1.2k
    Moze Dinamo naci ali oni koji su zaduzeni u Dinamu za trazenje SD-a to ne mogu ili ne zele . Nema trecega.
  • Mali dioničar
    16.5k
    Pa onda bih radije dao sansu Boromisi, koji je u Olimpiji sa mizernim budzetom stvorio sampionsku momcad i prezimio u europi.GeneralNapoleon

Ne znam da li je Boromisa lošiji, isti ili bolji od Marića, ali radi u drugačijim okolnostima.

Olimpija nije svake godine prvak, a unatoč tome Boromisa radi tamo neko vrijeme u kontinuitetu.

Možda je stvorio šampionsku momčad za 24/25 (to ćemo još vidjeti), ali za 23/24 mu to nije uspjelo.
  • GeneralNapoleon
    356

Pa ne znam ni ja ali je cinjenica da covjek ima vec nemjerljivo vise iskustva u tom poslu od naseg SDa, te da je isporucio i neki rezultat svojim radom.

Tako da samo zelim rec da mi onda ima vise smisla pokusat sa tako nekime, tko je barem pokazao naznake potencijala, makar jos nije veliko i dokazano ime, nego gurat dalje sa Maricem koji u principu po nicime nije u prednoscu.
  • emilperska
    7.6k
    Na stranu sad moje vječno hejtanje trenutnog takozvanog SDa kao osobe jer mislim da laže i da je vec ulovljen u laži (slučaj Brodić, a jedva čekam intervju Bulata prvi pa da on kaže zbog čega je tocno otisao jer mi je ta transakcija najgora od svih izlaznih koje je napravio), mene tu iskreno najviše brine:

1) Ne vidim nikakvu dugoročnu viziju
    2) Nije riješio filijaju
    3) Transferi koje on radi su mindset ex.predsjednice kafe kuharice/tajnice. Dovedi 1-2 igrača iz HNLa koje svi spominju (Hoxha, Stojke, Kača/ sad pod njim Pjaca/Galešić), vrati svoje bivse igrace na posudbu (Perasica vratila Roga, ovaj Franjića i vjv Ivanušeca).
    4) Onda to "rješavanje" igraca. Riješi se igrača tako da ih da dzabe nekome. Kod Boška Šutala je to mozda imalo smisla, ali isto je napravio s Emrelijem i Rukavinom

Uglavnom, ja sam ovdje godinu i pol vrijeđao Perasicu u svakom drugom postu. Ona je kao ex glavin ostatak i trebala bit torpedirana. Ali je kod ovog takozvanog direktora ne vidim ništa smisleno u transferima. Usudio bi se reć da je Perasica to radila jednako loše/dobro, mozda i bolje. Perasica je isto davala intervjue za transfere koji su bili kontradiktorni s onim sto je pričao Šimić. Tako i ovaj takozvani direktor daje izjave koje se pobiju Brodinim intervjuom.

Ugl mislim da to ne ide u dobrom smjeru i da nece bit dobro. Mi nismo jači nego na jesen i to je to. Niš bitnog nije rješeno..
  • GeneralNapoleon
    356

Sa svime se slazem, osim toga da nismo jaci nego na jesen. Jer mislim da ce ako nista barem Galesic imati pozitivni impact.

Naglasio bih jos i da imam dojam da ove HNL igrace, koje svako moze dovest i koji maltene ispadaju najbolji transferi i jedina prava pojacanja, dovodi gotovo iskljucivo jer je eto javni pritisak tolko velik pa da udovolji narodu.

On djeluje kao da bi se najradije igrao tog moneyball nogometa sa nekim fancy, eksoticnim igracima koje nitko osim njega nije otkrio. A ovo sto dovede ove "obicne" HNL igrace mu sluzi da smanji kritike kad mu moneyball ispadne skart.
  • Jurki
    14.5k
    jucer sam se sjetil bas Emrelija.. kak bi nam dobro bil dosel na jesen. Al jbg kad je odlazil onda je bil tu i Brodic, a i govorilo se o novom špicu.
    Al to je opet poraz sda kad se zmislimo igraca kojega smo se rijesili prije pol godine. Umjesto da se takvim ciscenjem i dovođenjem novog igraca napravil upgrade, mi smo napravili downgrade.
  • Laugreano
    3k
    Daj me nemoj jebat i uspoređivat Olimpiju i Dinamo. Diže se u nebesa sve tuđe, bez nikakvog valjanog argumenta. Da ste navijaci Olimpijce trazili bi da mu skinu glavu jer lani nije osvojio.
    Boromisa je do prije 2 godine bio trener golmana, i sad ne smeta jer nema iskustva.

Ne kazem da sam zadovoljan dosadašnjim stanjem, jer nisam. Ali cinjenica je da je Maric upao na poziciju u najnezahvalnijem trenutku, kad je stanje u klubu bilo kaoticno na svim segmentima. Pogotovo financijskom.
    Ali cinjenica je da ljudi ovdje ispucavaju vlastite frustracije, i kad se probude i ne vide pojacanje, odmah je tjeraj, goni. Makar i na prvi dan prijelaznog roka.
  • Klenx
    6.3k
    Danas je 14.01.2025.
    Klub koji je na pragu prolaska grupe Lige Prvaka, 36. je u Europi po koeficijentu i može ponuditi solidnu godišnju plaću nije u stanju dovesti jednog napadača iako vidi preko 2 mjeseca da mu je napadač neophodan.

Dan po dan...
  • GeneralNapoleon
    356

Meni je najveca greska prodaja Brodica koji je meni super za drugog a kamoli treceg napadaca. Petko, Kule, Brodic je bila odlicna kombinacija koja se nepotrebno razbila.

Pa ne znam kako nije argument. Covjek je tri sezone SD Olimpije. Znaci ima dve godine vise iskustva na toj poziciji nego Maric.

To je kao da kazes nema razlike izmedu Kacavende i Oliverasa sto se tice iskustva u seniorskom nogometu.
  • Laugreano
    3k
    Moj prijatelj je u 3hnl vec 6 godina SD u jednom klubu. Sta cemo sad?
  • Crni86
    7.2k
    boromisa se isto igra moneyballa. Dovodi igrace iz nase druge, trece lige. Sve je to lijepo, ali mi nemamo vremena dat florucu dve godine da proigra.

Radi dobar posao, ali upravo ovo sta si reko radi u totalno drugacijim okolnostima nego sta su trenutno kod nas. Boromisa bi bio super kao neka desna ruka sd-u koja bi bila zaduzena za igrace za filjalu.

Nama treba sd s gardom, kojeg se cijeni i postuje u svijetu nogometa. Nije neko znanje prepoznat igraca za real, barcu i sl. Takve igrace svi vide, ali je umijece ispregovarat ih. Upravo smo i mi dosli na tu razinu. Ne bas da gledamo iste igrace, ali smo kvalitetom i financijski na toj razini da se jasno vidi koji je igrac za nas rang, a koji nije. Samo je te igrace potrebno znati ispregovarat. Ne samo s drugim klubom vec i sa samim igracem.
  • GeneralNapoleon
    356

Pa evo kad njegov klub razbije neki HNL klub 5:0 onda mozemo razmislit o njemu.

A uostalom uopce ne znam zasti se i ne bi pokusalo sa njim ako je Maric sa manjim iskustvom na toj poziciji mogao dobit sansu :lol:

Pa ja se slazem i mislim da bi se trebalo bolje od Boromise. Ali ako se vec ne zeli ili ne moze nac bolje, onda barem nema potrebe ic po CVu jos razinu nize, sto Maric jest.
  • Laugreano
    3k
    Maricev klub ima 8 bodova u ligi prvaka... Mozemo tako u nedogled
  • Crni86
    7.2k
    za situaciju u kojoj smo se zatekli kada je doslo do promjena u klubu, po meni je trebalo uzet najbolju mogucu opciju na trzistu, koliko god ona kostala kako bi se taj sportski sektor poslozio od nule. Potpisat ugovor na dvije, tri godine pa neka je i milju eura po sezoni.

Uz tu osobu postaviti nekog kao sto je maric da uz njega stasa i uci te samo preuzme nakon te 2,3 godine. Nama je proslu sezonu najvece pojacanje trebalo na poziciji sd-a.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.