• Chempers
    419

Nisam gledao al znao sam tko je komentator čim sam pročitao što se piše. Taj Pancirov obozava sve srpske klubove, nije čudo što komentira svaku njihovu. :vomit:
  • nemapredaje
    4k

A na Gvardiolovoj temi se piše, kak ima super progresivna dodavanja i duge lopte, ali mu je postavljanje katastrofa i stalno ispada kao ratkapa. Vole ga navijači jer je jako pristojan i skroman, ali trenutno nema mjesta u prvoj postavi. Još na sve to novinari se sprdaju s njegovim prezimenom i jedva čekaju da ga omalovažavaju.

Zvuči poznato?
  • Ludovic IX
    7.6k
    napad im ne zabija a obrana prima ko dinamova.. a po onome što naši prenose, a ne vjerujem da je baš tako, jedini krivac je joško
  • NORTE
    13.1k
    Ja prvi cu prije reci Dortmund, a ne BorussiaInfinity

Ništa čudno kad i sami koriste BVB i Dortmund prije nego Borussia.
    Borussia-Dortmund-2024-2025-PUMA-Cup-Jersey-2.jpg

Ime kluba im nije jedinstveno pa ga ima još jedan klub u Bundesligi.

Zato neki stranci za dinamo kažu Zagreb, jer nemamo jedinstveno ime kluba.

Zato zovemo City, Bilbao i sl., to ih određuje, kao nas Zagreb.
  • Mali Zeus
    14.8k
    Zanimljivo je da se mi zalimo na Zagreb, a forum ima preko 1000 rezultata na Dortmund i manje od 400 na Borussia.Infinity
    Vidiš, ja sam ih zvao Borussija, nikad Dortmund.
  • Maksim Maksimirski
    6.9k
    Ja ću prvi napisati izrazito nepopularno mišljenje (pogotovo među dinamovim navijačima) a to je da mi se uopće ne sviđa ovaj novi format lige prvaka. U Hrvatskoj ljudi brane taj format jer je (zbog povoljnog ždrijeba i više utakmica) dobro došao Dinamu da ubere gotovo rekordan broj bodova ali kada se odmaknemo od Dinama i pogledamo iole objektivno shvatit ćemo da je sustav natjecanja loš.

Imamo neke klubove poput Leipziga koji su nakon 4-5 kola ispali iz lige prvaka i ostaju im još 3-4 kola za zajebanciju. Takvim klubovima ne znači što eventualno mogu uzeti 4-5 milijuna eura od UEFA-inih nagrada zbog mogućih bodova, to je njima kao meni 2 eura i čuvat će igrače za ligaške utakmice. Takve stvari dovode u nepoštenu situaciju ostale klubove jer će neki igrati protiv Leipzigove B ekipe ili juniora dok će netko drugi pišati krv za 3 boda. Imamo i situaciju sa Milanom gdje će oni doći u Maksimir i gdje im vrlo moguće neće trebati ništa a igraju par dana poslije derbi sa Interom. Izgledno je da će igrati ili sa B sastavom ili sa nekim klincima. Ljudi će reći ''pa to je super'' jer Dinamo ima šansu proći ali da mi ovisimo o Milanu a da igraju recimo Sparta-Milan te da Milan popuši sa B sastavom nazivalo bi ih se ciganima jer su nam uništili snove. Sistem je jednostavno truo i nepošten.

Koliko se uopće gledaju utakmice LP mimo Dinama? Kome se gleda Atalanta-City u trećem kolu kada uopće nitko nema pojma kako klubovi stoje niti koliko kome treba ta pobjeda? Sve je zbrčkano sa ovih 50 ekipa i neki klubovi (pogotovo ovi najjači) kalkuliraju jer računaju da im je pametnije odmoriti igrače za ligaški derbi a kasnije će već dostići konkurenciju i utakmice mi više uopće nisu zanimljive kao u starom formatu.

Moj je dojam da je ovaj format tu samo kao prijelazna faza između stare klasične LP i Superlige. Prognoziram da ovaj format neće trajati više od 7-8 godina i da je on tu samo da se nogometna publika navikne na ligaški sistem i da za par godina lakše proguta pilulu Superlige. Publika će se nakon par sezona sama buniti zbog sustava i tražit će nešto drugo a UEFA će joj to i ispuniti. Pustite RH i navijače Dinama koji su oduševljeni, postoje ljudi i izvan RH i ne bih rekao da su presretni sa ovim sranjem od formata gdje Brest prolazi dalje jer je nabio bodove protiv Sturma, Sparte, Salzburga i PSV-a dok PSG (koji je u domaćoj ligi na polusezoni 20 bodova ispred Bresta) ispada. Znam da će se naći genijalci koji će reći da je baš super što Brest prolazi a ekipa poput PSG-a ispada jer oni smatraju da je smisao natjecanja da lošiji prolaze a bolji ispadaju ali to tako ne bi trebalo biti. Ukoliko lošiji prolaze a bolji ispadaju onda je sustav loš. Bunio bih se i ja da u HNL-u Dinamo igra sa Rijekom vani, Hajdukom kući, Varaždinom vani, Osijekom kući a da je Belupo ispred nas jer je igrao sa Šibenikom vani, Goricom kući,, Istrom vani i kući sa Osijekom kojem ne trebaju bodovi i koji dođe u Koprivnicu sa juniorima. Zazivao bih za hitnom promjenom nepravednog i stupidnog sustava.
  • miro
    5.1k
    Mislim da si puno previše rekao ovih 7-8 godina, slobodno prepolovi procjenu i tu počinje Superliga
  • Maksim Maksimirski
    6.9k
    Da, možda dođe i ranije. Ovaj format je samo prijelazna faza do Superlige i u ovom ubrzanom svijetu možda ne potraje niti 4-5 godina.
  • mokoxax468
    912
    Imamo neke klubove poput Leipziga koji su nakon 4-5 kola ispali iz lige prvaka i ostaju im još 3-4 kola za zajebanciju. Takvim klubovima ne znači što eventualno mogu uzeti 4-5 milijuna eura od UEFA-inih nagrada zbog mogućih bodova, to je njima kao meni 2 eura i čuvat će igrače za ligaške utakmice. Takve stvari dovode u nepoštenu situaciju ostale klubove jer će neki igrati protiv Leipzigove B ekipe ili juniora dok će netko drugi pišati krv za 3 boda. Imamo i situaciju sa Milanom gdje će oni doći u Maksimir i gdje im vrlo moguće neće trebati ništa a igraju par dana poslije derbi sa Interom. Izgledno je da će igrati ili sa B sastavom ili sa nekim klincima. Ljudi će reći ''pa to je super'' jer Dinamo ima šansu proći ali da mi ovisimo o Milanu a da igraju recimo Sparta-Milan te da Milan popuši sa B sastavom nazivalo bi ih se ciganima jer su nam uništili snove. Sistem je jednostavno truo i nepošten.Maksim Maksimirski

Nije da ovoga nije bilo i prije. Realno, ako je klub u prošlom sustavu natjecanja imao već 4 pobjede, mogao je kalkulirati sa zadnje dvije utakmice. A barem protiv jedne momčadi je ostvario dvije pobjede, zbog čega je "nepošteno" prema toj ekipi što će taj uber klub igrati zadnje 2 utakmice s B momčadi. Ista stvar i za zadnje pozicije, ako do četvrtog kola nisi skupio bodove, može se doslovno dogoditi isto. Ono što je dobro su pozicije od 9-24 mjesta, jer nije ti isto biti 10 i igrati protiv nekoga između 23-24 mjesta i biti 21. te igrati nekoga što je završio 11. ili 12.

Koliko se uopće gledaju utakmice LP mimo Dinama? Kome se gleda Atalanta-City u trećem kolu kada uopće nitko nema pojma kako klubovi stoje niti koliko kome treba ta pobjeda? Sve je zbrčkano sa ovih 50 ekipa i neki klubovi (pogotovo ovi najjači) kalkuliraju jer računaju da im je pametnije odmoriti igrače za ligaški derbi a kasnije će već dostići konkurenciju i utakmice mi više uopće nisu zanimljive kao u starom formatu.Maksim Maksimirski

Uvijek gledam multiprijenos na večer kada ne igra Dinamo. Meni zabavno, na laptopu upalim ljestvicu i pomalo pratim kako se razvija situacija. Osim toga, svaku večer bude barem jedna "velika" utakmica, što prije nije bio tako čest slučaj

Moj je dojam da je ovaj format tu samo kao prijelazna faza između stare klasične LP i Superlige. Prognoziram da ovaj format neće trajati više od 7-8 godina i da je on tu samo da se nogometna publika navikne na ligaški sistem i da za par godina lakše proguta pilulu Superlige.Maksim Maksimirski

Superliga nema nikakve veze s UEFA-om niti će UEFA ikada imati zatvoreni oblik natjecanja. Smanjen/reduciran/težak za ulazak možda, ali zatvoren sigurno ne

Pustite RH i navijače Dinama koji su oduševljeni, postoje ljudi i izvan RH i ne bih rekao da su presretni sa ovim sranjem od formata gdje Brest prolazi dalje jer je nabio bodove protiv Sturma, Sparte, Salzburga i PSV-a dok PSG (koji je u domaćoj ligi na polusezoni 20 bodova ispred Bresta) ispada.Maksim Maksimirski

Da, plakat ćemo za jadnim PSG-om koji nije mogao PSV dobiti doma sa svim silnim milijunima ulupanim u momčad. A već spomentuti Brest je odradio svoj dio i pobijedio taj isti PSV doma.

Znam da će se naći genijalci koji će reći da je baš super što Brest prolazi a ekipa poput PSG-a ispada jer oni smatraju da je smisao natjecanja da lošiji prolaze a bolji ispadaju ali to tako ne bi trebalo biti.Maksim Maksimirski

Ja ne želim natjecanje gdje igraju i prolaze samo PSG-ovi, Barcelone i Bayerni ovog svijeta. Zato je nogomet i prekrasran sport, jer uvijek izleti neki underdog. Tebi ako se gleda liga top 4 kluba liga petice, tvoje pravo. A i imaš američke sportove sa sličnim formatom ako uživaš u "franšizama" a ne klubovima. Pusti ljubitelje nogometa da uživaju u nogometu
  • Maksim Maksimirski
    6.9k
    Ma jašta, ti si pravi ljubitelj nogometa jer ti je drago da Brest (koji je nabio bodove protiv Sturma, Salzburga, PSV-a i Sparte) prođe a da nemjerljivo bolji PSG ispadne. To je normalno i svi trebamo favorizirati idiotski sistem u kojem slabiji prolaze a jači ispadaju, inače smo lažni ljubitelji nogometa. Ajmo onda i HNL organizirati tako, neka ždrijeb bude nasumičan i neka jedni klubovi igraju protiv Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka a drugi protiv Šibenika, Gorice, Istre i Belupa. To bi bilo baš super i ne bi uvijek osvojio najbolji klub nego bi prvak mogao biti i Varaždin. Genijalno!

Prije je bila razlika jer su prvoplasirane ekipe u grupi bile gotovo redovito najjače pa su klubovi ciljali na prvo mjesto. Danas će Real biti 22. a Brest 9., City će biti 20. a Lille 10. i gotovo je svejedno koji si na tablici.

UEFA će definitivno uvesti Superligu i to je jasno kao dan. Uveli bi i prije nego je bio prevelik pritisak javnosti pa su se odlučili na ovu bezveznu opciju koja služi samo kao privremeno rješenje. Za samo par godina će navijači sami tražiti promjenu formata i UEFA će im ispuniti želju. I gle čuda, sljedeća promjena formata će ići na ruku najbogatijima i de facto ćemo imati Superligu.
  • mokoxax468
    912
    Opet, taj isti PSG je mogao "nabiti" bodove protiv PSV-a jednako kao i Brest, no nije. Po tome, kako je PSG bolji od Bresta u Ligi prvaka?
    Jer ima veći proračun?
    Jer ima poznatije ime?
    Jer u drugom takmičenju bolje stoji?

Koji je onda uopće smisao igrati utakmice ako si ti već odlučio da je PSG bolji i da Brest ne treba proći? S takvim stavom i želiš Superligu, mjesto gdje igraju samo velika imena i gdje slučajno mali klubovi ne mogu ući.

Jer što tamo u knock-out fazi ima raditi Brest, kada si ti odlučio da tamo treba biti PSG :roll:
  • Maksim Maksimirski
    6.9k
    Hoćeš reći da su Brest i PSG imali isti raspored u ligi prvaka? Nisu. PSG je imao daleko teži. Ja želim sustav koji minimalizira šanse da kante od klubova prođu dalje a da jači klubovi ispadnu to jest želim što pošteniji mogući sustav.

Da, želim Superligu iako neću pogledati nijednu utakmicu tog natjecanja. Želim samo da se super bogati maknu i da igraju svoje zatvoreno natjecanje. Klubovi poput Dinama, Sparte, Zvezde, Ludogoretsa, Slovana služe samo kao kulisa, mi smo oni u koje upru prstom i kažu ''evo vidite da ovo nije zatvoreno natjecanje samo za najbogatije nego da imamo i pripadnike bezube nemoćne sirotinje''. Mi smo kao Panama na svjetskom prvenstvu i imamo mentalitet kmeta kojem je čast što se uopće našao uz stol gospodara. Od lige prvaka su mi drage samo financije (koje treba iskoristiti za HNL) a iz sportskog aspekta mi je sto puta draže kada Dinamo igra EL ili Konferenciju gdje je Dinamo ozbiljan igrač i gdje može doći daleko.
  • Zvonkec
    102
    evo liverpool je imao lagani raspored sve levate, Vila, atletico, isto. U starom formatu nisi imao skupine smrti sa 4 brutalna kluba i supine s npr. barcom i tri levatska kluba? Kak je to bilo pošteno? Navijaš za dinamo a guro bi ga u neku c ligu za sirotinju sa zvezdom i ludogorecom. Unbelievable
  • Jima
    2
    Chukwueze ode zadnja loža.Prava napast danas protiv Rome.
  • BBBaranja
    2.9k
    Fabio ruši Milan !
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.