• Crni86
    6.6k
    50 mil. su troškovi koje klub ima, a ulaze u proračun. Za transfere realno imamo 10-15 mil., ne 70 jer je to ukupan proračun.Sting86

Od kud te infromacije?

I sa strane racuna dobiti i gubitka te s cash flow-a sav trosak transfera ne biljezi se u jednoj godini. Sa strane racuna dobiti i gubitka transfer se amortizira ovisno na koliko godina je potpisan ugovor s igracem, a sa strane cash flow-a skoro ni jedna isplata ne ide u jednoj rati.

Troskovi su ove godine bili cini mi se preko 60 milijuna eura sto je i komunicirano na clanskom danu.

Igras lp, misic upitan, sucic nece igrat, ne mozes registrirat nove igraca za skupinu lp. Billo je za ocekivat produzetak roga ako nista drugo radi te dvije utakmice.
  • Sting86
    38
    https://www.google.com/amp/s/www.vecernji.hr/amp/sport/dinamo-godisnje-trosi-61-milijun-eura-moraju-se-uvesti-mjere-stednje-1752726

Ove godine se mogao možda malčice smanjit. A ima info i o tome. Ovo su direkt Zekine riječi.

Ne bilježi se ali su troškovi bolesno preveliki za klub kojemu visi prvenstvo. A kakvu politiku vodimo i ovaj prijelazni rok, visit će još neko vrijeme. Što ako nam otpadne 35 mil od Europe? Kako skrpat troškove? A imamo svake godine prihode od postotaka (ove godine je i Olmo sjeo ak se ne varam)
  • Jurki
    13.6k
    nazalost vise nemamo privilegiju i luksuz razvijati i gurati hrpu mladih igraca.
    Konkurencija nam je ipak kvalitetnija bez obzira kaj to ne pokazuju u Europi.
    Senatorski klanovi su svugdje i u svakom klubu (u Bayernu su senatori napenalili Kovaca) i jos milijardu primjera ima.
    Isto tak je sotona mijenjal trenere kak mu se sprdnulo.
    Klub nije u potpunosti dobro bil vođen svih ovih godina (lopovluk necu ukalkulirati u tu jednadzbu) jer nebi sad imali ovakvih problema.
    Sadasnji sportski sektor ima grijeha, ali nije se moglo napraviti totalni reset.
    Mi smo promasili 10 prijelaznih rokova. I sad je to tesko ispraviti.

Kak sam napisal vjerujem da bu sve dobro jer svima je jasno.. ako se sad zajebe.. mnogi ce dobiti pedalu iz kluba.
    Ozlijeđeni igraci ce se vratiti, valjda se bumo pojacali.. -7 nije nedostizno.
    Situacija ni najmanje nije idlilicna, ali sve se bu ispravilo.
    Kaj se mladih igraca tice ... Dinamu je potrebna filijala. I to je fakat zesci kiks sportskog sektora.
  • Crni86
    6.6k
    Što ako nam otpadne 35 mil od Europe? Kako skrpat troškove?Sting86

Imao si zato 3 projekcije za iducu godinu o kojima je Manenica govorio.Optimisticnu, realnu i pesimisticnu. I spremni smo na sva 3 scenarija.

Zeko mi bas nije relevantan na tu temu. I tu pise 60 milijuna eura, a ne 50. Ne mozes troskove smanjivat samo tako, ugovori su vazeci, raskid se placa u iznosu cijelog ugovora. Proracun nije mali, prosli prijelazni rok nije dobro odraden, ali mislim da vecina ovdje misli da je ovo sve ugl plod zadnjih 5,6 losih prijelaznih rokova. Krcanja sa juricima, stefuljima i sl. kako bi neki mogli izvlacit lovu.

Na kraju to nije nista novo, zato i je plan povecat sto vise se moze fiksne prihode sto se i radilo od proljeca. Poanta je da imamo sto veci budget, ne da je prenapumpa pa da pukne ko balon, vec realni veliki budget.
  • Sting86
    38
    Jurki ja se nadam najboljem, samo Dinamo nema privilegiju fulat još jedan prijelazni rok nakon njih 10... Jbg a i ti koji se vrate obzirom na godine pitanje je kak će to ić. Petko nije poznat kao neki profesionalac, a jedan od glavnih je.

Budemo vidjeli, nadam se najboljem.
  • San Lorenzo
    17.9k
    nazalost vise nemamo privilegiju i luksuz razvijati i gurati hrpu mladih igracaJurki

Ni nepokušavamo razvit mladce, jer razvijamo veterane.
  • Droljo
    10k
    Nama treba liga prvaka svake godine pa makar imali naj stariju momčad u hnl-u.
  • Jurki
    13.6k
    znam da nam je ostarila momcad.. ali jbg nemamo luksuz gurati klince od 18-19 godina.
    Ponavljam, nisam za veterane.. ali sjebavsi 10 prijelaznih rokova imamo to kaj imamo.
    Za tu situaciju su krive sve uprave unutar 5 godina.
    Kriva je i bivsa, a i sadasnja uprava.
    Nadam se da nam slijedi zaokret.
    Za razvijanje klinaca nam treba filijala... al to je vec tak izlizana prica da je nemam volje vise ponavljati.
  • Paggini
    29.8k

Stari baljezgaš o brojkama, proračun je bio 60 milijuna, kresanjem ugovora i odlaskom nekih igrača ovo ljeto je to smanjeno na 52-53 milijuna, a na plaće ne odlazi 50 milijuna eura...

Smanji kataklizmičnost, financijski smo jako dobri, ako već nismo u prvenstvu
  • Sting86
    38

Pitanje je kog uzet za filijalu

Pa meni to ne zvuči baš ekstra obzirom da u isti ulaze europske tekme i kvalifikacija u LP koja nosi polovicu toga. Ta pretjerana pozitiva nas je dovela do ovog di smo sad.
  • Jurki
    13.6k
    evo imas 1. i 2. Snl.
    Zonasi iz Slovenije su vec nabrojili prije par klubova sa dobrim terenima Bravo, Rogaska itd. sve su to mali klubici s kojima bi se dala dogovoriti suradnja.
    Sve je to odavno izmisljeno, samo treba prekopirati i uspostaviti takav nacin poslovanja.
  • Sting86
    38
    E to bi bilo ekstra, nadajmo se potezu i konačnom prestanku ciganjenja tokom pregovora jer nemamo nekog prostora za to
  • San Lorenzo
    17.9k
    znam da nam je ostarila momcad.. ali jbg nemamo luksuz gurati klince od 18-19 godinaJurki

Nas su upravo zaslužni/senatori/veterani/the soba ekipa doveli do -7 s kojih smo još i presretni.
  • Marquis Manners
    88
    Ova neaktivnost po pitanju pojačanja, sada se može s razlogom pitati hoće li biti uopće prinova kamoli pojačanja, pogotovo naslikavanje trenera koji po mojem mišljenju upropaštava klub otkako je došao, s igračima koji više ne bi trebali biti u klubu još prije godinu dana i više, može biti jako opasno po klub.
    Ali ne mogu ništa po pitanju toga, jednostavno sam naučuo da ne treba sebe uključivati i davati sebe i svoje emocije u nešto gdje nemaš apsolutno nikakvu kontrolu. Upropastiti će sami sebe ako nastave ovako i tu se ne može ništa osim pasivno promatrati.
  • Sting86
    38

Ja kad sam to rekao (da drugi rade dok neki prodaju floskule) pričalo se o katoličkom klubu. Sad će nam valjda Papa direktno dovest pojačanja. Tak se klubovi ne vode.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions