• GeneralNapoleon
    19

Cacic nam je tim prijelaznim rokom zadao prvi udar na kvalitetu kadra. Drugi smo dobili sljedece ljeto i zbog toga sada muke mucimo.

Cak je ok radit smijenu generacija, ali samo micanjem nositelja igre apsolutno nista nije postignuto. Tako da ne znam kakva bi to politika trebala bit.
    Sad mozemo stat i u njegovu obranu i rec da nisu dovedeni neki igraci koje je htio. Ali isto vrijedi i za prodaju. Tako da je po tome propustio i potpisat Omeragica, Belju, Frigana, Brekala itd. a u isto vrijeme samo razbio kvalitetu kadra.

Kao sto i vjeko kaze covjek je tolko skratio kadar da u jednom trenu nismo imali stopere za prvih 11. Prodao Lauritsena i poklonio Rijeci Dilavera. A siguran sam da se ne bi prosle sezone tako mucili da smo imali barem njih dvojicu kad se vec nije dovelo nikoga.

Uz to nikakve sanse mladim igracima nije davao. Pa u kupu je kemijao nes sa Menalom umijesto da je stavio Rukavinu. Cak ni Perkovic kojeg je on doveo ne znam jel dobio minutu kod njega.

Znaci po meni je bas taj prijelazni rok bio pocetak ove krize jer smo poceli prodavat pre vise kvalitete, makar ta kvaliteta bila na silaznoj putanji (makar Orsic kojeg se eto trebalo prodat je u toj polusezoni bio na 8 golova i 5 asistencija samo u HNLu). A nismo dovodili nikakve adekvatne zamijene. Onda je bolje ne napravit nista nego na taj nacin stetu. Tako da bi on meni prije bio Nero nego Cesar ili Augustus.
  • Jurki
    13.6k
    ok, vidli bumo, vrijeme je uvek pokazatelj.
    Ali je ocito cinjenica da se rijec kapetana malo previse slusa i da se on mijesa ocito tam de mu nije mjesto.
    Igrac mora brinuti o svojoj formi, igrama na terenu, zdravlju, prehrani itd.. ali ga se sigurno nebi trebalo spominjati javno kad se govori o smjeni/dolasku/podrsci treneru ma kak se god zvao.
  • Zg123
    707
    bravo, Cacic i Antolic su jedni od sukrivaca za ovakvo stanje i to su onda nastavili kafe kuharica, Biscan, Simic, Jakir i ko sve ne pa na kraju i Maric.

P.S sto je svim tim ljudima zajednicko? Nemaju nikakvog iskustva za obnasanje funkcije SD-a i pravljenja i dogovaranja transfera. Dokle god nam takvi “strucnjaci” kroje transfer politiku to nece na dobro izaci, a sad stize i prilika za Bjelicu da nas nakrca nekim svojim poluigracima kao sto je radio u Osijeku i Turskoj
  • Daliban
    3.5k
    Tako da bi on meni prije bio Nero nego Cesar ili Augustus.GeneralNapoleon

Smiješno. Počeo je čupati korov, smijenjen prije nego je mogao zasaditi novo i počupati do kraja što je trebalo.

Nije Čačić prodao Ivanušeca i Šutala bez da je doveo zamjene i nije se on dodvoravao senatorima.
  • Crni86
    6.6k
    meni ovo izgleda samo kao klasicno kurenje frke kako bi se pokupilo sto vise reakcija

Jedino onaj dio di se folowao s bjelicom mi je malo cudan
  • Daliban
    3.5k
    Valjda Mikić potpisuje.
  • ElDorado
    884
    Čačko se posvađao sa svima. Ne sjećam se s kim uglavnom je tajnice slao na razgovore s igračima. Neko je trebao doci pa se on nije pojavio. Tvrdoglavio je s Ljubičićem i fakticki ga istjerao iz kluba. Rekao Ivanusecu da je kurac od igraca (mozda je tu bio u pravvu :) ). Perkovica doveo za bolesnu lovicu a opce mu nije igrao. Otero Lauritsena. Na kraju vrtio iste igrače. Jedino pozitivno kae fakat forsirao Baturinu.
    Inače ak smijem primjetiti di god Bjelica ide s njim su Ademi, Mišić ili Rile. To dovoljno govori da su za Bjelicu glavne uzdanice
  • Ludovic IX
    7.6k
    Što je sa Orsom na kraju. Mi ga ipak ne želimo? Rijeka želi? Ja bi ga radije kod nas na klupi gledao za par stotina nego da nam zabije 2 gola na proljeće i uzme 2,4 ili 6 bodova
  • MAGDA7
    8
    Plavi agent na story stavil stopericu i ugovor, Matanovic je blizu.
  • Orc123
    9.4k
    Vise nisam ni u top 10 na ovoj temi za ime Boga hehehe
  • Sting86
    38
    Sad da napišem kako ova uprava lagano pokopava klub, bio bi popljuvan.

Klub istina, ima proračun koliki ima. No problem je taj što preko 50 mil. od 70 otpada na plaće i ostalo. Ako se ne kvalificiramo u Europu kako ćemo platit to sve obzirom da u taj proračun ulazi i ulazak u LP, rezultati tekmi i ostalo? Imamo masu ugovorčina kojih se možemo riješit prodajom, a te ugovore mahom imaju igrači 27+ koje nitko neće kupit za veću lovu. Poznavajući rad ove uprave, ekipa će nam bit najstarija u ligi jer mladi igraju za kikiriki ili se na njih uopće ne obraća pažnja.
    Kad sam rekao da se treba radit pola dana svaki dan do 3.1. kako bi se moglo nać pojačanje, pričalo se o katoličkom klubu, sad se opet stvara panika oko pojačanja. 3.1. počinju pripreme. Danas je Štefanje. Ako itko dođe, a da valja, nakon priprema, imamo skoro pa status quo jer se kemija na terenu ne stiče igrom u prvenstvu na -7.

Oke, prodat ćemo Baturinu i Sučića, tko će ih mijenjat? Stojković koji dobija mrvice, Kačavenda koji je staklen, Vrba koji još nije najbolji ni u Loksi? S kojom lovom ćemo dovest nove mlade? Koje mlade ćemo privuć sa politikom kakvu imamo oko mladih igrača? I ono šta imamo odjebavamo zarad starih isluženih smetala koja zarad starih kredita potkopavaju razvoj kluba. Jebeš takav kredit ako ti kasnije imaš svoj klan di ne daš klubu disat, ljubav na "max". A ako Orša dođe, onda tek postajemo starački dom sa uključenom bolnicom. SD neće otić tek tak, Bjelicu malo koliko vidim boli kifla obzirom na to kako se ponaša nonšalantno, zna da ima mastan ugovor i može otić kao i svugdje prije. Što se Matanovića tiče, on je 3x skuplji Kulenović. Treba mu 88 šansi za gol i petlja s loptom u situacijama di kao špica treba samo ugurat loptu u mrežu.

Pljujte me, ali iskreno bio sam pozitivan, no svi znamo da drugi očajan prijelazni rok za nas sljedeće sezone znači pokop u smislu statusa što se Europe, financija i ostalog tiče.
  • GeneralNapoleon
    19

Mi mozemo samo ocijenit sto je stvarno napravljeno. Sve ostalo su pretpostavke. Cinjenica je da smo mi iz Cacicevog roka izasli osjetljivo slabiji nego sto smo usli i nego sto bi izasli da se nije apsolutno nista napravilo. Isto vrijedi za ljetni rok.

Zato sad mozemo pretpostavljat da je on ubiti imao dobru ideju, ali mozemo i rec da je stihijski samo srozao kvalitetu.

Za mene ostaje jedina cinjenica da nas je oslabio. A imao je cijeli prijelazni rok. Tako da se stvarno ne mogu slozit da je to dobra sportska politika.

Edit:
    Ako cemo postavljat pretpostavke treba nadodat da je on navodno htio Kleinheisslera, pa ne znam gdje bi mu Ivanusec igrao. Toliko jos o planu.
  • Jurki
    13.6k
    odakle ti to da klub trosi 50 milja eura na place igraca?
    Po proslogodisnjem proracunu mi smo trosili 18-19 milja eura na place igraca godisnje.
    Istina je da neke stvari ne štimaju, pa nismo slijepi da to ne vidimo.. ali isto tak ne stoji tvrdnja da je bas sve za kurac.
    Spalilo se puno novaca na otpremnine trenera, dovođenje novih, rjesavanje igraca s prijevremenim raskidom ugovora.
    Vjerujem da bumo obranili naslov i usli opet u ligu prvaka.
    Dinamo je funkcioniral i kad nismo igrali LP. Mislim da su rijetke sezone bile da smo spojili dve lige prvaka zaredom.
  • Sting86
    38

50 mil. su troškovi koje klub ima, a ulaze u proračun. Za transfere realno imamo 10-15 mil., ne 70 jer je to ukupan proračun.

Dinamo je tad funkcionirao, samo nije imao ovakvu razinu troškova i imao je politiku oko mladih igrača koju sad nema gdje praktički besplatno otpušta ili poklanja svima oko sebe. Onaj Dinamo prije ne bi poklonio Jankovića i Rukavinu, a doveo 5 godina ozlijeđenog 29-godišnjeg igrača za kojeg se strahuje kad će opet bit van terena na ohoho. Prije se otkrivalo mlade talente, sad se uvode priče oko isluženih veterana koji nisu igrali 2 godine ozbiljan ili nikakav nogomet. Tad nije bilo senatorskih klanova i svetih krava u ekipi u ovoj mjeri. Tad Dinamo nije imao 50 promijenjenih trenera u 2 godine sa masnim otpremninama i nekoliko promijenjenih uprava, nije bio blizu likvidacije radi nemogućnosti uspostave kvoruma. Nebo i zemlja su onaj i ovaj Dinamo. I ne, ne agitiram za Glavu, nisam ga ljubitelj, da ne bude dušebrižnika.
  • CastAway1986
    2.1k
    Nadovezao bi se na ovo pisanje po portalima u vezi produžetka posudbe Marka Roga i moram reci da sam to i u neku ruku ocekivao jer je nasoj struci ocito velika muka naći pojacanje i lakse im je dogovoriti Roga ,da se razumijemo oduvijek jedan od dražih igrača koji su nosili naš dres ali trenutno i nema neke velike koristi od njega..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions