• Jaki991
    242
    Treba nam svjeza krv, svjeza taktika i nove ideje, neka nepredvidivost u igri koju apsolutno nemamo…

polagano raditi smjenu generacije i igrati brzi, moderniji nogomet, a ne mastati o tome da ce nam se senatori odjednom pomladiti pet godina i pocet igrat nogomet karijere ako ih ponovno okupimo… o orsi sve najbolje ali nije momenat za povratak
  • rioda
    6.3k
    Što se tiče Oršića i ugovora, ne bi trebao biti problem da ovdje dobije ugovor u rangu KTC-ovog (između 300 i 400k ako se ne varam?), a ne neki od 700-800k. Ako mu se spominje Rijeka kao potencijalan novi klub, tamo sigurno neće dobiti iznad 250k godišnje.
  • blue heart 72
    2k
    Mislim da sam jedan od onih koji dok sagledava neke stvari, trudim se to gledati realno. Bez obzira radi li se o sudačkim odlukama ili kao što ova tema govori o transferima. Svaka čast emocijama, ali ono što nas može dignuti na novi (viši) nivo su samo činjenice . Kaj nam može dati Orša? Sukladno njegovim brojkama od odlaska iz Svetinje, nažalost ne previše. Njegov zenit je prošao i karijera mu je u silaznoj putanji. Bit će sigurno njegovih i golova i asistencija, ali to više nije to. Lako se i razbacivati ciframa, dok ja ne odgovaram za te cifre i nije moja lova u pitanju. Ako bi on i zarađivao 300-400 po sezoni, opet nije malo. Ono što mi trebamo su POJAČANJA. Dosta je populizma i gomilanja igrača, uz to imamo pozicije koje su nam deficitarnije od lijevog krila. Da se razmemo, volil sam Oršu kak malo kojega igrača. Ipak, on je izabral z Hucikom put koji je izabral, i nek sad snosi posljedice te odluke. Kak vas je više vas več napisalo, kaj nam nije dosta poučak z Ademijom?
  • Kruno
    551
    Ja bih Orsica odmah potpisao on jw nasa legenda.
  • Jurki
    14.5k
    Ja bih Orsica odmah potpisao on jw nasa legenda.Kruno

Orsicu treba za sve kaj je napravil u Dinamu skinuti kapu. I nakon toga se zaustaviti, duboko udahnuti i razmisliti.

Kaj nama Orsic sad momentalno moze donesti?
    Ocekivanja budu abnormalna, isto kak je bilo u slucaju povratka Ademija. Od odlaska iz Dinama, igral je vise nista nego nesta, ima potrgane ligamente, stariji je i sigurno vise nije "onaj Orsic".
    Orsic kad je bil u primeu, trebalo ga je cekati desetak utakmica da proradi.
    Da li Dinamo ima to potrebno vrijeme da se ceka njegov povratak u optimalnu formu, ako se uopce moze vratiti na razinu koja nama treba.

Zato Orsa, po meni.. Orsa hvala na svemu, ali jbg trazi drugu adresu za rehabilitaciju karijere.
  • ZrnTSCHeZ
    663
    Neznam jesmo gledali istog Cordobu, ali ovog kojeg sam ja pratio je ona olupina Diallo masakrirao u derbiju.San Lorenzo

idiotizam od taktike u prvom poluvremenu protiv jajduka gdje smo ga trpali loptama na liniji leđima prema golu pa je kraj njega Diallo odjednom izgledal kak neprobojni kineski zid.ZrnTSCHeZ
  • Miro Vugrinec
    6.7k
    Mislav Oršić:

Definitivno po učinjenom jedan od najvećih igrača moderne povijesti Dinama i za to ima jedan ogroman i maksimalan respekt. S druge strane kvalitetom mislim da je riječ o igraču koji je napravio puno vise i stvorio puno veći hype od sebe nego sto je stvarna kvaliteta njegova sto je na kraju i pokazala karijera nakon Dinama. Kad je odlazio bio sam jedan od rijetkih u mom društvu koji sam tvrdio da nikad on van Dinama neće moć nigdje igrat i da je dobro sto smo ga prodali i ispostavilo se da sam u pravu.

Riječ je o igraču koji ugoavnom kad ne bi zabio gol ili napravio neki potez, bio bi najlošiji na terenu i u hnl tekmama protiv Lokomotive, Istre i takvih tekmi. Vrhunski sut u primeu i samopouzdanje. Činjenica je da i u to vrijeme kad je on zabio te neke ekstra golove u Europi, Dinamo je bio svima jedna nepoznanica i svi su nas podcjenjivali jer do 2018 nismo prezimili 50 godina u Europi i na nama se nabijala gol razlika. Npr Tottenham je prekršio uobičajen protokol i nije došao dan ranije na tekmu, nego svega par sati prije tekme su došli u Zg. To doboljno govori o podcjenjivanju. A s druge strane stajali su gladni momci poput Orse i Petka kojima je to bio zadnji trzaj za neszo vise. I mislim da uz sav respect prema njima dosta tih nekih tekmi se poklopilo puno stvari pa su i oni zabili bas te neke velike i ključne golove.

Nadalje Orsa je igrač koji zna bit po 2-3 mjeseca kriminal pa onda bljesne 3-4 tekme i napravi neszo. Čim nema povjerenja u njega i čim treba nešto ekspresno on tu ne funkcionira. Tako se pokazalo i u Trabzonsporu i u Southamptonu gdje ga nisu imali vremena čekati pa te minute male sto je i dobio bio je kriminal.
    A bome nemamo ga ni mi vremena čekati na -7 u situaciji gdje imamo još 6 krila( ne top igrača, ali tu negdje Orsine razine). Uz sve to on 2 godine nema nikakav kontinuitet i imao je puknuće kriznih ligamenata.

Tako da sve u svemu zaključak. Pored lijevog beka, stopera,
    zadnjeg veznog i špica dovoditi krilo je smješno, a pogotovo krilo koje ima 32 godine, ne igra 2 godine i nedavno je imalo jako tešku ozljedu. To bi bilo samo jedno skrivanje i populistički potez za 80 posto navijačkog puka koji budimo realni pojma nema o nogometu nego se vodi čistim emocijama. Može krilo, ali ekstra klase, a ne krilo koje ima samo ime, a trenutnu kvalitetu jako upitnu
  • CastAway1986
    2.4k
    Da biram između Orše i Ivanušeca izabrao bi prije onog koji nam trenutno može pomoći a to je Ivanušec!
  • Nogo
    4.8k
    Pjaca - Rijeka - Dinamo
    Oršić - Rijeka - Dinamo ?!

Sjetim se komentara oko Pjace: križni ligamenti, neće ništa napraviti u Rijeci, itd. S druge strane, ni kod nas nije pokazao ništa posebno, ali trenutno je naše najbolje krilo i isplatio se golovima protiv Qarabaga.

Oršića bih volio vidjeti u Dinamu kao backup, ali pod uvjetom da se Hoxha transferira i da se fokus stavi na druge pozicije, poput lijevog beka, defenzivnog veznog, napadača, stopera i golmana.

Ovo je jedan od najvažnijih prijelaznih rokova koji će krojiti sudbinu kluba u budućnosti. Dinamo će postojati i nakon ljeta, ali ovo je prilika koju se nadam da nećemo propustiti.
  • Zagi
    8.9k
    Neka mu matchiraju ponudu Rijeke.
    Veliki je dinamovac jel , sigurno mu neće biti problem imati najmanji ugovor u klubu.
    Ljubav i to.
  • Mentalni Gimnastičar
    1.1k
    Nema većeg kluba i te priče...
  • Beowulf112
    367
    Nije Orša za nas.Sigurno je izgubio na hitrini koja ga je krasila i nevjerujem da vise ima taj ubojiti udarac izvana.
    Mi smo krcati krilima.Osobno od svih krila najradije bi se rijesio Hoxhe.Ne donosi nista novo.Nije onaj lanjski niti igra dobro ko za Albaniju na EP a + gusi razvoj Stojkovica.Neznam koliko mozemo dobiti za njega ali ako bi dobili nazad ulozeno opet dobro.
    Cordoba zasluzuje jos prilika i vremena za prilagodbu.
    Pjaca je solidan kao i Špika.Znaju na trenutke iznenaditi.Mbuku isto ko i Cordoba.
    Što se tiče pojacanja nisam previse pratio Selahija.Vidim da je reprezntativac i vrijedi 3M€.Igra na nama deficitirnoj poziciji i dosao bi za relativno malu odstetu.Vjerojatno prilika koju nebi trebali propustiti.
    Kahlinu sam pratio u Gorici kad je bio i poslije je bio u Ludogoretsu.Sada nedavno proglasen najboljim golmanom MLS.Ima 32 godine i moje misljenje je da je bolji golman od Nevistica.Samo kad bi uspio dobit papire pa da ga kupio bez odstete.Nema mi smisla davati 2-3 milijuna eura za golmana u 32 godini a koja pozicija nam nije rak rana.Vazno je kao sto svi kazu napadac,defenzivni vezni/kreativac i po mogucnosti prirodni lijevi bek da RPG se vrati na svoju poziciju.
  • NVKOD
    2.2k
    Mislav Oršić za Germanijak: “Dinamo? Apsolutno da, ali samo ako misle da im mogu pomoći”

Dinamo? Apsolutno da, ali pod uvjetom da me klub želi i da ljudi koji su tamo vjeruju da im mogu pomoći da naslov prvaka ostane u Zagrebu”, jasan je Mislav Oršić.

“Pa mislim da me dovoljno poznaješ i da znaš kako nisam od onih bi se vratili u Dinamo samo zato jer sam tu ostvario velike rezultate i igrao najbolji nogomet. To ne bi bilo fer prema nikome, niti bih se ja osjećao ugodno da se samo zbog toga vratim”

“Kada je Dinamo u pitanju, financije ne mogu biti problem”, bio je više nego jasan.

“Da, rekao mi je moj agent Branko Hucika da ga je gospodin Mišković kontaktirao. Moj cilj je otići u momčad u kojoj ću igrati i vratiti se na stari put”, odgovorio je Oršić.
  • Facke
    4.8k

I za lete dan ga otkupijemo od Rijeke :lol:
  • Krulek
    671
    Oršić? Svakako i odmah!
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions