• Jaro
    8.4k
    od "faula" na ŠpikićuMaki85

Ovakvi "fauli" se cesti desavaju, Maxova obrambena akcija je posljedica slicnog "faula" oko centra, Celticov brzi naoad - koje Dinamo katastrofalno brani al eto, srecom u igri je bio Max, a ne samo dvojac KTC - Torrente. Ti "faulovi" su posljedica komfora HNLa gdje suci vecinom "puse" padanje i jaukanje na minimalan kontakt. Kad se desi normalno sudjenje onda dinamovi igraci (velika vecina) ispada smijesno i ko mala djeca u duelima pa cak i kad su ti dueli pokraj kepeca Fetaia (koji je izgledao ko Terminator protiv svih)...
  • ZrnTSCHeZ
    542
    Po tom tretmanu bi Gvardiola i Ancelotti popili otkaze ovu godinu iako su dva najtrofejnija tj. najbolja trenera u povijesti nogometa i to radi standarda koje su sami postavili.Fanboy

Ne bi jer kao prvo nisu u dinamu i nisu u HNLu, a uspoređivati Premiership i La Ligu s HNLom je smiješno.

Kao drugo, standarde su u konkretnom slučaju postavljali vječno osporavani: Jakir, Čačić, Bišćan, Kopić, Krznar, Mamić i Jovičević, a ne najbolji treneri u povijesti.
    K tome trenutni trener je u odnosu na ove "pijune" percipiran kao "general".

I kao treće, vrlo sam jasno napisal da to ne znači (automatski) otkaz, već samo ostavlja mogućnost klubu da bude zaštićen od visokih otpremnina u slučaju da trener ne isporučuje svoje.
  • Lihtmašinac
    317
    Trodijelni serijal "Da se mene pita... - 101 besplatan savjet Velimiru, Zvonimiru, Dubravku i škvadri za hendlanje krize", 3. poglavlje: "Trener"

Bjelicu bi u prijateljskom, ali hladnokrvnom razgovoru trebalo zamoliti da konzekventno promisli o svom stožeru. Konkretno je upitna pozicija trenera za psihologiju, a treba i oči u oči ispitati kako razmišlja o utjecaju senatora u momčadi i tko gradi treninge. Ako je spreman u stožeru sina zamijeniti nekim drugim, fakat dokazanim stručnjakom na polju sportske psihologije (ili tu funkciju prepusti klubu na izbor) i ako pokaže spremnost da u drugom dijelu sezone Ademija praktički makne iz razmišljanja o prvoj momčadi, a Ristovskom beskompromisno podreže krila - treba mu u javnosti iskazati puno povjerenje i držati mu leđa. Ali mu nikako ne dozvoliti da petlja oko transfera i dovodi igrače! Trener je trener i ne želim da nam Nenad Bjelica glumi SD-a kao u Osijeku. Ako pak u razgovoru s Upravom i frendovima pokaže nekakvo preseravanje bez konkretne samokritike i durenje po principu “što mi se vi imate miješati u posao“ - ostaviti ga na milost i nemilost novom SD-u ili mu odmah spičiti pedalu. Treba se ipak znati tko u klubu pije, a tko plaća.

Ako bude potrebno, nasljednika valja tražiti u inozemstvu (po cijeloj Europi osim četničkim krajevima), među ljudima koji su uspješno vodili veće klubove kroz domaća prvenstva, a usto i pokazali muda u europskim kupovima i mogu ispuniti kriterije koje sam spominjao kad je dolazio Bjelica. U rujnu nisam bio baš najveći fan dovođenja Nene, ali nisam bio ni apsolutno protiv. Sad pak spadam među one koji misle da je čovjek napravio par žešće neočekivanih grešaka u vođenju i pripremi tekmi, iako kužim neke stvari poput forsanja RPG-a lijevo, guranja Špikića i Mohe, izmjena protiv Lokse jer mislim da te neke stvari na drugu imaju smisla, ali bome treba i malo sreće. Ipak, u cijelom kontekstu još uvijek želim vjerovati da te izgubljene bodove baš Neno može i vratiti. Uvjet za to su doza samokritike, predano mozganje i kontinuirane pripreme s momčadi, koju će mu u siječnju vjerojatno još pojačati s 2-3 imena. Od Jakirovića i sličnih Bjelica je barem za dimenziju kvalitetniji trener, pa bi bilo šteta baciti ga prebrzo pod vlak. I tu ne mislim prvenstveno na njegove govorničke sposobnosti, koje čak niti ne smatram posebno fenomenalnim kao neki ovdje. Više mislim da su nam jako vrijedni njegovo iskustvo (igračko i trenersko) i zdrava sposobnost postavljanja kao vjerodostojni autoritet, ono što Jakir i njemu slični nemaju. No, situacija danas nije ista kao u njegovom prvom mandatu (glede našeg kadra, glede pozadinskih igara, glede drukčijeg stožera, glede kvalitete lige itd.), i čini mi se da je baš tu važnu činjenicu Nenad puno predugo podcjenjivao.

Uglavnom, želim se nadati da čovjek u siječnju može pohvatati konce jer bi sposobnosti za to trebao imati. Također, protiv otkaza govori i to da ne trebamo sad još dodatnih oluja oko momčadi. Imamo dovoljno nemira u pozadini da se jednom koliko-toliko dokazanom treneru ne bi dalo još pokoji mjesec povjerenja. Ako pak dojam Uprave i prijatelja u razgovoru oči u oči s Nenadom bude negativan, neka se onda i njega zamijeni, ali što prije, možda do 7.1. Kaj bi se moralo, ne bi bilo teško. Tko bi trebao doći kao zamjena? To je pitanje za SD-a, Marića ili nekog novog (tu smo onda opet na 2. poglavlju ovog digitalnog udžbenika).

Ma, mogli bi ovako u donedogled filozofirati, a kad u siječnju praktički ista momčad krene u pobjednički niz...
  • vjeko1701
    10.5k
    Čovječe, tri teme, isti kobasa post...
  • mali M
    6.1k
    pa najavio je čovjek na prvoj temi da će razlomiti u 3 teme... je malo wild rant, ali razumijem što piše..
    šuti vidiš da ne štanca postove :lol: , a mogao je svaki ovaj razlomiti na barem 15-20 postova
  • Ivdzo11
    4.7k
    Imam jako veliku želju, imam istu želju kao i kad sam došao. Lijepo se osjećam, ugodno mi je raditi s ovim ljudima, igračima i stožerom. Bez obzira na situaciju imamo jako dobru atmosferu. Nisam poljuljan ni sa čim, jer poslije Celtica je obljavljeno da smo najuspješniji klub u Ligi prvaka u odnosu na vrijednost momčadi. Onda sam pročitao da smo po uloženom na terenu trebali imati 14 bodova više. u HNL-u. Ili osam, ili 10, svejedno, bili bismo prvi. Ne vjerujem previše u statistiku, ali i ne trebam statističare da mi to kažu, da nismo toliko loši. I to sve skupa igrajući Ligu prvaka i uz izostanke. Dakle, nije to na terenu tako loše, to mi vraća vjeru. Razbranili smo sve vratare HNL-a. Bodovno nije dobro, ali to mi daje vjeru. Maksimalno radim, s velikom željom, iako je bodovno trebalo biti više."
  • Georg Koch
    5.1k
    Bjelkane iznenadi nas sutra sa pobjedom te 4-4-2 formacijom u rombu, Pjacom koji ce igrati uz Kuleta, te agresivnom vezom na vrhu koje ordinira Baturina sa dvije asistencije :cool:
  • Marc
    220
    Nadam se da je i njemu kao i igračima ovih sedam dana pauze dobro došlo da se osvježi i bolje razmisli o svemu. Nadam se da sutra već to bolje bude
  • Tongo Doumbia
    5k
    Bjelicu sam zazivao od trenutka kad se krenuo tražiti novi trener i dalje ću se držati teze da mora ostati trener Dinama. Ova rečenica je takav klišej i sam sebi postajem dosadan, ali važno je naglasiti, zbog onoga što ću iznijeti ispod.

Prva mi ja na tapeti obrana. Te famozne ozljede u zadnje vrijeme su mi postala mantra svakako, ali za ovakvu kriminalnu obranu, koja nije bila pokošena niti jednom ozljedom (igrali su mu svi prvi izbori od prvog dana mandata), a koja se danas protiv Varaždina doslovno sudarala međusobno, nema baš nikakvog opravdanja. Uostalom, sam je potjerao Mmae-a i klub direktno gurnuo u nezavidan položaj, unatoč tome da smo sa stoperima u deficitu. Jer pazi, neće nas nitko ucjenjivati, ali mi bi za ovakvog Baturinu trebali dobiti 25-30 milijuna, ili raskidati ugovore zbog svađe na treningu pa klupsku kasu “rasteretiti” za 1,5 milijuna eura.

Ozljede? Neki su tu spominjali loše ljetne pripreme. Meni je indikativ da od 1.1. do 20.9. (razdoblje rada prošlog kondicijskog trenera) nismo imali probleme, baš nikakve. I pitanje je za trenera zašto se raubalo jedne te iste igrače (fokus na Ademiju koji kuburi sa sitnim ozljedama od priprema ili jedva živom Baturinom), a vrhunac je ona kup utakmica gdje su trebali startati gotovo svi prvotimci uključujući i Nevu. Dobili smo mi Goricu s drugim sastavom na početku sezone, dakle može se. Stojko, Kača i Pavić moraju moći nadigrati Varaždina i Belupa i u tome je sva istina.

Dakle, ne očekujem ja, nadam se ni nitko tu, skidanje skalpa Borussiji (ni kad smo kompletni), niti dominaciju nad Celticom, ali Belupo, Varaždin, Gorica, Istra… Frane Maglica nije kvalitativno ni blizu igrač kao RPG, ali je pitanje za trenera zašto je on danas za njega bio Roberto Carlos.

Izuzetno mi je drag kao trener i kao osebujan lik, ali neke stvari su jednostavno ostale dobra uspomena iliti mantra iz prvog savršenog mandata. On nije isti čovjek, pa i ako mu se da prilika da dovrši posao do kraja, a nadam se da hoće, mora se naprasno mijenjati. Razumijem čak da je i u njegovom trenerskom stilu, kao i cijelog stožera, ta famozna tenzija i život na granici incidenta, ali većinom se nervoza mogla rezati nožem. Od neumjesnih i bezobraznih odgovora na pressicama, svađe s nekoliko igrača, dokazivanja sebi i svima nama da je sveti i ostavljeni vitez koji mora uvoditi Dinu Perića u špicu… Neno, daj nas nemoj. Nije kriv sve, ali krivice itekako ima za ovakvu turobnu jesen.

Ljudi koji su preuzeli klub su obećali kontinuitet i izvrsnost, pa se nadam da se taj segment podrazumijeva i u podršci sportskom sektoru/treneru. Dakle, ne samo kao mrtvo slovo na papiru. Sve drugo je sad na njima i imamo dva tjedna da vidimo gdje smo, uz čvrstu nadu da će konkurencija posrnuti danas.

Svima sve najbolje za nadolazeće blagdane i želim što jači Dinamo u 2025.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.