• Jaro
    8.3k
    od "faula" na ŠpikićuMaki85

Ovakvi "fauli" se cesti desavaju, Maxova obrambena akcija je posljedica slicnog "faula" oko centra, Celticov brzi naoad - koje Dinamo katastrofalno brani al eto, srecom u igri je bio Max, a ne samo dvojac KTC - Torrente. Ti "faulovi" su posljedica komfora HNLa gdje suci vecinom "puse" padanje i jaukanje na minimalan kontakt. Kad se desi normalno sudjenje onda dinamovi igraci (velika vecina) ispada smijesno i ko mala djeca u duelima pa cak i kad su ti dueli pokraj kepeca Fetaia (koji je izgledao ko Terminator protiv svih)...
  • ZrnTSCHeZ
    512
    Po tom tretmanu bi Gvardiola i Ancelotti popili otkaze ovu godinu iako su dva najtrofejnija tj. najbolja trenera u povijesti nogometa i to radi standarda koje su sami postavili.Fanboy

Ne bi jer kao prvo nisu u dinamu i nisu u HNLu, a uspoređivati Premiership i La Ligu s HNLom je smiješno.

Kao drugo, standarde su u konkretnom slučaju postavljali vječno osporavani: Jakir, Čačić, Bišćan, Kopić, Krznar, Mamić i Jovičević, a ne najbolji treneri u povijesti.
    K tome trenutni trener je u odnosu na ove "pijune" percipiran kao "general".

I kao treće, vrlo sam jasno napisal da to ne znači (automatski) otkaz, već samo ostavlja mogućnost klubu da bude zaštićen od visokih otpremnina u slučaju da trener ne isporučuje svoje.
  • Lihtmašinac
    293
    Trodijelni serijal "Da se mene pita... - 101 besplatan savjet Velimiru, Zvonimiru, Dubravku i škvadri za hendlanje krize", 3. poglavlje: "Trener"

Bjelicu bi u prijateljskom, ali hladnokrvnom razgovoru trebalo zamoliti da konzekventno promisli o svom stožeru. Konkretno je upitna pozicija trenera za psihologiju, a treba i oči u oči ispitati kako razmišlja o utjecaju senatora u momčadi i tko gradi treninge. Ako je spreman u stožeru sina zamijeniti nekim drugim, fakat dokazanim stručnjakom na polju sportske psihologije (ili tu funkciju prepusti klubu na izbor) i ako pokaže spremnost da u drugom dijelu sezone Ademija praktički makne iz razmišljanja o prvoj momčadi, a Ristovskom beskompromisno podreže krila - treba mu u javnosti iskazati puno povjerenje i držati mu leđa. Ali mu nikako ne dozvoliti da petlja oko transfera i dovodi igrače! Trener je trener i ne želim da nam Nenad Bjelica glumi SD-a kao u Osijeku. Ako pak u razgovoru s Upravom i frendovima pokaže nekakvo preseravanje bez konkretne samokritike i durenje po principu “što mi se vi imate miješati u posao“ - ostaviti ga na milost i nemilost novom SD-u ili mu odmah spičiti pedalu. Treba se ipak znati tko u klubu pije, a tko plaća.

Ako bude potrebno, nasljednika valja tražiti u inozemstvu (po cijeloj Europi osim četničkim krajevima), među ljudima koji su uspješno vodili veće klubove kroz domaća prvenstva, a usto i pokazali muda u europskim kupovima i mogu ispuniti kriterije koje sam spominjao kad je dolazio Bjelica. U rujnu nisam bio baš najveći fan dovođenja Nene, ali nisam bio ni apsolutno protiv. Sad pak spadam među one koji misle da je čovjek napravio par žešće neočekivanih grešaka u vođenju i pripremi tekmi, iako kužim neke stvari poput forsanja RPG-a lijevo, guranja Špikića i Mohe, izmjena protiv Lokse jer mislim da te neke stvari na drugu imaju smisla, ali bome treba i malo sreće. Ipak, u cijelom kontekstu još uvijek želim vjerovati da te izgubljene bodove baš Neno može i vratiti. Uvjet za to su doza samokritike, predano mozganje i kontinuirane pripreme s momčadi, koju će mu u siječnju vjerojatno još pojačati s 2-3 imena. Od Jakirovića i sličnih Bjelica je barem za dimenziju kvalitetniji trener, pa bi bilo šteta baciti ga prebrzo pod vlak. I tu ne mislim prvenstveno na njegove govorničke sposobnosti, koje čak niti ne smatram posebno fenomenalnim kao neki ovdje. Više mislim da su nam jako vrijedni njegovo iskustvo (igračko i trenersko) i zdrava sposobnost postavljanja kao vjerodostojni autoritet, ono što Jakir i njemu slični nemaju. No, situacija danas nije ista kao u njegovom prvom mandatu (glede našeg kadra, glede pozadinskih igara, glede drukčijeg stožera, glede kvalitete lige itd.), i čini mi se da je baš tu važnu činjenicu Nenad puno predugo podcjenjivao.

Uglavnom, želim se nadati da čovjek u siječnju može pohvatati konce jer bi sposobnosti za to trebao imati. Također, protiv otkaza govori i to da ne trebamo sad još dodatnih oluja oko momčadi. Imamo dovoljno nemira u pozadini da se jednom koliko-toliko dokazanom treneru ne bi dalo još pokoji mjesec povjerenja. Ako pak dojam Uprave i prijatelja u razgovoru oči u oči s Nenadom bude negativan, neka se onda i njega zamijeni, ali što prije, možda do 7.1. Kaj bi se moralo, ne bi bilo teško. Tko bi trebao doći kao zamjena? To je pitanje za SD-a, Marića ili nekog novog (tu smo onda opet na 2. poglavlju ovog digitalnog udžbenika).

Ma, mogli bi ovako u donedogled filozofirati, a kad u siječnju praktički ista momčad krene u pobjednički niz...
  • vjeko1701
    10.3k
    Čovječe, tri teme, isti kobasa post...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.