• Paggini
    29.1k

A kome sad razvijamo karijere na lijevom krilu? Pjaci? Hoxhi?

Općenito te sintagme "razvijanje karijere" ili "vraćanje u formu drugom klubu" nemaju smisla jer šta onda imamo ikoga na posudbu uzimati? Samo ćemo ih razvijati za nekog drugog...

Uzimamo ga na posudbu jer nam treba za proljetni dio sezone gdje kaskamo sedam bodova. Da smo mi 10 bodova ispred, a mali Horvat igra dobro, bilo bi smijesno zvati ga nazad.

Ovako je win win i za nas i za njega.
  • Daliban
    3.1k
    Gledano u vakuumu, ne bih bio fan povratka Ivanušeca, ali ipak je klasa u odnosu na naše opcije i posudba do ljeta bi nam donijela potrebnu ekstra kvalitetu. Ne bih volio da razmišljamo o otkupu ako takva opcija i postoji, mislim da dugoročno trebamo gledati dalje. Ovo neka bude spoj iz nužnosti. Pozitivno je što može igrati i u opciji romba s dva napadača, na lijevom veznom.

Samo Ivanušec ne smije biti razlog da opet propustimo riješiti bitne pozicije na kojima uopće nemamo kvalitete. Dahl mora biti prioritet, a ako dečko nije zainteresiran onda se treba okrenuti onom Onyemaechiu iz Boaviste. Nipošto Ćivić i slične alibi popune kadra, imali smo dosta popuna s Mihajličenkom, Ogiwarom i Oliverasom. Zapravo, ako bi bilo moguće, volio bih da dovedemo i Dahla uz opciju otkupa i da odmah kupimo Onyemaechia pa da napokon dugoročno zatvorimo tu rotaciju na lijevom beku. Ako bi klub bio otvoren tome, onda prvo treba riješiti Dahla i tek naknadno krenuti po Onyemaechia jer bismo njega lakše pridobili. Navodno u Boavisti igra za kikiriki.

Perković postaje opcija na stoperu, dakle treamo dovesti barem jednog desnog stopera i svi znaju da ja želim onog Osujia iz Kalmara. Da dovedemo i nekog drugog okej, ali treba biti mlađi stoper jer nam je ekipa stara. Pokušali smo već dovesti iskustvo s Mmaeeom i cijela ta priča je neslavno propala. Treba prvenstveno tražiti kvalitetu, a iskustvo neka bude tek sekundarna konsideracija. Ako možemo dovesti kvalitetnog mladog stopera, za klub poput našeg nema nikakvog smisla posezati za iskustvom samo iskustva radi.

Ako dovedemo Selahija ili kojeg god zadnjeg veznog, Pavića treba poslati na HNL posudbu do kraja sezone. Idealno Varaždin ili Slaven. Isto vrijedi i za Mikića nakon produženja ugovora, idealno Varaždin da se tamo rotira s Maglicom. Ne bih volio da šaljemo klince u Loksu jer Loksa previše gazi svoje igrače. Već sam pisao da bih i Majića preusmjerio u Varaždin, on kod njih može dobiti priliku na bilo kojoj od 4 ofenzivne pozicije ako se iskaže. Ove posudbe u Goricu treba prekrižiti, od toga nema kruha.
  • ElDorado
    719
    mogu se sloziti ali u nasem problemu cijele organizacije igre pitam se da li su nasa krila tak bas u kurcu ili je problem negdje drugdje. U svakom slucaju Ivanusec prije odlaska u Feynord je top
  • Zagi
    8.7k
    Koja je korist od razvijanja karijere lika koji ce opet u ljeto odperjat dalje?ElDorado

Pogledaj razliku love za ulazak u LP;EL ili ECL.
    Niti to nije sve ali mislim da je dovoljno.
  • CastAway1986
    2k
    apsolutno se slažem da treba ići na posudbu Dahla s opcijom otkupa, talijani s lakoćom otpišu igrača pa me nebi začudilo da ga prodaju za upola koliko su dali za njega ..
  • Daliban
    3.1k
    Za golmana je najbolje uzeti Lapoukhova jer je besplatan. Ugovor mu istječe za 2 tjedna. Perspektivan i progresivan mladi golman koji već sada na TM-u vrijedi milijun eura. Nema potrebe da tu previše filozofiramo i trošimo novac bezveze.

Uzeo bih odmah iz bjeloruske lige i onog mladog napadača Simanenku za 200k eura. Pričalo se da smo htjeli mladog napadača za treću opciju, opet ponavljam da mi se mali jako dopao na onom mini kvalifikacijskom turniru kod nas. Tek je napunio 18 prije koji tjedan. Trošak je zanemariv, a ako uleti još neka konkretnija napadačka opcija kroz prijelazni rok nećemo propasti ako dovedemo i nju.
  • Zagi
    8.7k
    Ako dovedemo Selahija ili kojeg god zadnjeg veznog, Pavića treba poslati na HNL posudbu do kraja sezone. Idealno Varaždin ili Slaven. Isto vrijedi i za MikićaDaliban

Obojicu u Slaven i razviti sa njima dugoročnu suradnju uz obostranu korist.
    Po uzoru na slučaj Ante Crnca.

Nemamo drugu momčad, nemamo filijalu. Daj im igrača , ostavi prvokup i/ili postotak i nek deca igraju.
    Ne nužno Pavić i Mikić ali rang Košćević,Čaić, Gurlica itd...
  • Sibirski plavac
    2.4k

Slažem se, i ja bih s oduševljenjem dočekao vijest da nam netko od igrača koje si naveo dođe, a kad bi bilo moguće možda i svi navedeni. :cool:
    Uz navedene, naveo bih moje "pickove" koji su mi već neko vrijeme isti: Paulinho iz Midtyllanda ili Zsolt Nagy iz Puskas Academije (lijevi bekovi), Besard Šabović (zadnji vezni), Anderson Lopes iz Yokohame (napadač)

Inače talentirani Islanđanin Benony Andresson (Reykjavik) kojeg sam također spominjao već na scout temi kako bi ga bilo dobro uzeti dok je još jeftin jer bi mu u budućnosti cijena mogla narasti s obzirom na formu u kojoj igra (20+ golova u 20+ nastupa), u siječnju odlazi u engleskog trećeligaša Stockport.
  • Daliban
    3.1k
    Obojicu u Slaven i razviti sa njima dugoročnu suradnju uz obostranu korist.
    Po uzoru na slučaj Ante Crnca.

Nemamo drugu momčad, nemamo filijalu. Daj im igrača , ostavi prvokup i/ili postotak i nek deca igraju.
    Ne nužno Pavić i Mikić ali rang Košćević,Čaić, Gurlica itd...
    Zagi

Definitivno, već sam negdje spomenuo da bih volio dublju suradnju u sjevernom trokutu Dinamo-Varaždin-Slaven.

Koščević je baš odličan primjer igrača kojeg smo trebali poslati tamo. Kako god, samo neka mali nastavi ovim temptom, ima 3 gola u tristotinjak minuta zasad.
  • CastAway1986
    2k
    Jedna stvar me pomalo smeta a to je da se mnogi usprotive povratku igrača koji je povremeni reprezentativac i dokazana klasa i smeta ih moguća posudba a s druge strane "svršavaju " na kojekakve Florucze čija je statistika u duplo više utakmica jednaka onoj Denija Jurića ..
  • ShanKu
    1.1k
    znači ukratko imena povezana s Dinamom koja su se pojavila zadnjih dana po medijima i društvenim mrežama:
    Ivanušec, Selahi, Oršić, Dele, Dahl, Dantas, Galešić, Čivić, Kolašinac, Florucz.. još koji?
  • Daliban
    3.1k
    Inače talentirani Islanđanin Benony Andresson (Reykjavik) kojeg sam također spominjao već na scout temi kako bi ga bilo dobro uzeti dok je još jeftin jer bi mu u budućnosti cijena mogla narasti s obzirom na formu u kojoj igra (20+ golova u 20+ nastupa), u siječnju odlazi u engleskog trećeligaša Stockport.Sibirski plavac

Šteta da ga nitko od naših iz lige nije pokupio, sumnjam da je Stockport previše iskreširao za njega. Sigurno bi bio dostupan Rijeci ili tako nekome. Kontam da su nam to konkurenti i da ovo nije idealan trenutak da se naši konkurenti pojačavaju, ali dugoročno će nam trebati i rast ostalih klubova da bismo sami realizirali vlastiti potencijal. Liga mora dodatno napredovati, a na nama je da pomičemo granice u pozitivnom smjeru za razliku od dosadašnjeg trenda ove sezone.
  • Izet Hajrović
    2.6k
    Yusuf Bamidele, Bakrar, Akhrib.
  • Niko1986
    329
    Čini se da smo ozbiljno krenuli po Galešića.
  • Daliban
    3.1k
    Malo razočaravajuće, ali bolje i to od ovog što imamo. Bio bi mi otprilike zadnja opcija ako ne možemo dovesti nikog mlađeg i perspektivnijeg izvana.

U HNL-u realno nema nekih pojačanja za DInamo. Jedino je Jagušić interesantan. I Beyatt iz Istre je interesantan, ali mislim da je Jaga veći šmeker osim što je i domaći dečko.

Galešić i Jurišić, Pašalić također su okej opcije da zakrpamo kritične pozicije i unaprijedimo ekipu, ali za taj novac se bolje igrače može pronaći vani.

Ivanović je bio zadnji HNL igrač kojeg se stvarno moralo uzeti te se za tu lovu bolje opcije nije moglo pronaći ni vani. Nije ni čudo da je ostvario i najbolji izlazni transfer, u klub koji ima dokazani track record s mladim napadačima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions