• Droljo
    9.7k
    :lol: :monkey:
    Pa šta je ovo?
  • Teofil Kateran
    1.5k
    Ekipa, može se u inbox javit netko tko je bio na prošlom kvizu na Maksimiru
  • ZgDLions
    571

Tvrd su nam orah ove godine hnl protivnici, ovo je uprvo kako im razbijamo obranu, bolno i neučinkovito.
    :grin:
  • nemapredaje
    3.9k

E ovo je već bolje :fire:
  • jedan u nizu
    10k
    tu su se počele serije snimat ajmo dolje u Sv. IvanDoktor Kunić

Kad si vec spomenuo sv. Ivan, nije ni tamo bajno:

https://www.instagram.com/p/DDX7XGbNUhu/
  • Droljo
    9.7k
    Ima jedno mjesto... Tu blizu mene. Popovača mu je ime..
    :cool: samvelim
  • Doktor Kunić
    4.1k
    pobježe gospođa ko bodovi dinamu :rofl:
  • jedan u nizu
    10k

A vozi i vlak do te zemlje srece :rofl:
  • ZrnTSCHeZ
    512
    Ima jedno mjesto... Tu blizu mene. Popovača mu je ime..Droljo

Preporučam na odjel forenzike, dalmatincu, dr.Hrabaru...on bi nas razumjel :grin:
  • reziser
    6.9k
    cijeli članak:

U senatorsku sobu je od trenera ušao tek Zoran Mamić, a prije utakmica u nju navrate i veterani HNL-a iz suparničkih momčadi. Danas u nju zalaze osmorica. I oni nisu Dinamov problem, sad i ne igraju, a bodova nema

Dinamo se i dalje muči, hrvatski prvak u sve je većoj rezultatskoj (i igračkoj) krizi. Zagrepčani danas zaostaju sedam bodova za Rijekom i Hajdukom, a do kraja jesenskog dijela sezone ostao im je još samo domaći dvoboj s Varaždinom. Tu priče nema, Dinamo mora 2024. završiti novom pobjedom ili bi 2025. godinu mogao dočekati s novim trenerom.
    Već dulje vrijeme postoji "mantra" kako je glavni razlog loših rezultata Dinama - senatorska soba. U njoj glavnu riječ danas vode najiskusniji aduti "modrih" (Zagorac, Ristovski, Ademi i Petković), dečki koji su prošli sito i rešeto u Maksimiru, tvorci najvećih uspjeha u modernoj povijesti kluba. Neki od njih nisu (više) na istoj razini kao ranije, ali oni nisu i ne mogu biti glavni krivci za katastrofalne rezultate Dinama!
    Uostalom, neki od njih nisu ni igrali posljednjih pet utakmica (čak ni većinu njih), u kojoj je Dinamo najgora momčad lige, a da su ti dečki bili na terenu, rezultati bi definitivno bili drugačiji. Potpuno je jasno koliko ovoj momčadi nedostaje Petković (vidjelo se i lani, vidi se i sada), o tome ne treba bi raspravljati. No zašto se uopće u medijima spominje "senatorska soba"? Zašto su ti dečki danas dežurni krivci za loše rezultate u Maksimiru? I zašto svi i dalje imaju nedodirljiv status u svlačionici? To je ipak do samih trenera.

Nenad Bjelica u te senatore ima najviše povjerenja, s njima je ostvario najveće uspjehe u karijeri, s njima izgradio poseban odnos. Nešto slično kao Zlatko Dalić sa svojim "ljubimcima" Lukom Modrićem, Ivanom Perišićem... Senatorska soba je prostorija "tri puta tri" u kojoj se nalaze tek televizor, kauč i jedan stolić. I u nju senatori raspravljaju o brojnim temama, svojim privatnim životima, pa tako i svemu što se događa u Dinamu.

Ti dečki vode glavnu riječ, ali nikako ne upravljaju Dinamom. Njih se sluša u svlačionici (što je i logično), ipak su to kapetan (Ademi) i dokapetani (Petković, Ristovski, Zagorac) Dinama. I jasno da ih se nešto pita, da imaju određeno pravo glasa. Čak ni Bjelica (kao ni prije Jakirović) ne zalaze u njihovu sobu, u zadnjih desetak godina od glavnih trenera u nju je (samo) jedanput kročio tek Zoran Mamić.

Osnivači te "senatorske sobe" bili su Mario Budimir, Marin Leovac, Dominik Livaković, Arijan Ademi, Danijel Zagorac i bivši glasnogovornik Dinama Alen Lesički. Tijekom godina u nju su znale ući i mlade snage poput Lovre Majera ili Antonija Marina, pa im je rečeno kako "moraju još puno žganaca pojest" kako bi mogli i dalje dolaziti unutra. I više ih tamo nije bilo. Aktualni senatori poput Petkovića i Ristovskog tek su se kasnije priključili suigračima u toj sobi.

I da, dečki su za vrijeme cijelog mandata u Maksimirskoj 128 vodili ozbiljnu brigu o toj prostoriji. Livaković je tako jednom prilikom "potegao" sve do Ikee kako bi kupio dio namještaja za tu sobu. A u nju ponekad, prije maksimirskih utakmica, znaju navratiti i igrači suparničkih momčadi, redom istinski veterani HNL-a.

Ta se prostorija koristi i za vrijeme reprezentativnih okupljanja u Maksimiru. Hrvatskim reprezentativcima tad je u toj prostoriji domaćin jedan od osnivača te sobe Dominik Livaković. Danas su uz Dinamove senatore u nju dobrodošli pomoćni trener Nino Bule, analitičar Jasmin Osmanović, doktor Hrvoje Šojat i popularni oružar Tompa. Čovjek od povjerenja svih u klubu, veliki radnik kojemu je ta soba ujedno i - skladište. I budite sigurni, sve o čemu se priča u senatorskoj sobi, ostaje unutar tih zidova, ništa ne izlazi van. Ta je soba njihova intima. I tu se ne slažu početne postave, ne slaže ni taktika za utakmice. Već u trenerskoj kabini.

Veći problem od senatorske sobe je odnos trenera prema tim igračima. Pa i što im se ponekad progleda kroz prste. Što ti dečki igraju kad su u formi, pa i kad nisu. Bilo je situacija kad su neki od njih mogli i morali na klupu. A nisu. I zbog tog je često patio razvoj mladih igrača. Bjelica prema njima ima drugačiji odnos, imao ga je i Jakirović, ali tko god misli da je "senatorska soba" razlog Dinamove krize, e taj se grdno vara. Dinamove probleme i razloge rezultatske krize treba tražiti na drugim adresama...
  • Dinamosaur
    1.7k
    @Majki2111
    3.5k
    ↪ A pa Tisak :lol:

Fali im kemije u momčadi?
  • Majki2111
    3.5k
    Nema veze ovo s kemijom. Ovo je za sličice sutra.

Iako sam jučer mislio pitat nešto u vezi kemije dinamovsku zajednicu ovdje, ali sam ipak odustao.
  • Droljo
    9.7k
    Samo pitaj majki. Bez suzdržavanja! Tu smo pred tobom, rasturi nas! Na božić 2024!
  • Majki2111
    3.5k
    Ma ne ubila me jedna žena u razmišljanjima. Taman si mislim tijekom vožnje tramvaja da sam pronašao strast, a netom poslije ona kaže nešto za kaj sam se iznenadio. I pomislim si kapitalizam je baš u kurcu... :shade:

A vjeruj mi i neke ovdje starije bi baš ono šokirala ta izjava...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.