• NitkoBitan
    20.6k
    Ne znam čemu uopće usporedbe sa prošlim vremenima.Maksim Maksimirski

Ne referiram se tu samo na tebe nego i na sve one koji zazivaju stare sportske politike, vizionara Vlaka, guranje juniora i kad treba i kad ne treba itd.
  • NitkoBitan
    20.6k
    Ja očekujem ozbiljna ulaganja u zimskom prijelaznom roku (10-15 milijuna eura za pojačanja) i igrače sa ozbiljnim životopisom koje ''ne moram guglati'' kako se ono kaže.Maksim Maksimirski

Ako bude tog ulaganja i ne osvojimo naslov onda treba otići trener i ajde, malo će se njurgati i prigovarati upravi ali ne smatram da trebaju otići krupnije ribe.Maksim Maksimirski

Mozes si mislit. To bi bila jos veca tragedija da se uz toliko ulaganje izgubi naslov. Ne bi padale ribe, nego bi padale glave. Takva potrosnja se moze smatrat i neodgovornom i vrlo rizicnom.

Uostalom ima vas koji bubate te nerealne iznose koje Dinamo nikada nije trosio. Osim Boska i Roga ne sjecam se da smo za nekoga dali 4-5 milijuna eura, a cisto sumnjam da je bilo prijelaznih rokova sa potrosenih 10+ milijuna (zimskih sigurno ne).

To sto imamo 70 milijuna eura prihoda ne znaci da smo odjednom 10-15 milijuna eura u plusu jer su rashodi ostali na planiranima pocetkom godine. Uostalom samim ulaskom u LP i rezultatskim uspjehom dosta rastu i premije igracima/stozeru (opravdano).
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    Mozes si mislit. To bi bila jos veca tragedija da se uz toliko ulaganje izgubi naslov. Ne bi padale ribe, nego bi padale glave. Takva potrosnja se moze smatrat i neodgovornom i vrlo rizicnom.

Uostalom ima vas koji bubate te nerealne iznose koje Dinamo nikada nije trosio. Osim Boska i Roga ne sjecam se da smo za nekoga dali 4-5 milijuna eura, a cisto sumnjam da je bilo prijelaznih rokova sa potrosenih 10+ milijuna (zimskih sigurno ne).

To sto imamo 70 milijuna eura prihoda ne znaci da smo odjednom 10-15 milijuna eura u plusu jer su rashodi ostali na planiranima pocetkom godine. Uostalom samim ulaskom u LP i rezultatskim uspjehom dosta rastu i premija igracima/stozeru (opravdano).
    NitkoBitan

Dinamo je recimo u ljeto 2020.(prije inflacije, kada je novac vrijedio puno više i kada je čokolada koštala 4 kune a ne 9) potrošio 13,85 milijuna eura tako da nije istina da se nikad nisu trošile takve cifre i nije istina da su navedene cifre nerealne jer danas jedan Midtjeland plati Buksu 4 milijuna, belgijski klubovi koji nisu Brugge, Anderlecht niti Genk plate Ivanovića 4 milijuna. Inflacija je sve podigla na višu razinu i Dinamo to mora pratiti a ne živjeti u 2013. kada su cigarete koštale 15 kuna i kada je Soudani koštao milijun eura.
  • NitkoBitan
    20.6k
    Dinamo je recimo u ljeto 2020.(prije inflacije, kada je novac vrijedio puno više i kada je čokolada koštala 4 kune a ne 9) potrošio 13,85 milijuna eura tako da nije istina da se nikad nisu trošile takve cifreMaksim Maksimirski

Koji su igraci dovedeni i za koliko (ne trebas odgovorit bas sad u kasne sate)? Jasno je iskomunicirano od strane trenera i SDa da nam treba 3-4 nova igraca. Zar svakog treba platit po 2,5-3 milijuna da neki od vas budu zadovoljni? I tu pricamo o zimskom prijelaznom roku, vidjet cemo na ljeto sta ce bit, a uz direktan ulaz u LP (i mogucu prodaju Baturine) bi moglo bit veselo.
  • superSantos
    2.9k
    Kad smo kod uprave imam i ja nešto što mislim da bi trebalo biti drugačije.

Mislim da Dinamu treba gazda, predsjednik, vrhovnik, poglavar, poglavica (nazovite ga kako hoćete) na čelu kluba. Da, i u demokraciji postoji hijerarhija i postoji gazda na čelu koji je glavni i donosi odluke. Taj glavni čovjek onda treba izlaziti u medije, on treba biti čovjek kojeg mediji pitaju pitanja, on je taj koji predstavlja klub gdje god dođe, ostali zaposlenici trebaju imati duboko poštovanje prema njemu, javnost treba znati da je to taj koji donosi odluke i unutar kluba njegova mora biti zadnja.

Mi imamo situaciju da je naš predsjednik kluba čovjek za kojeg ja osobno imam dojam da ga se ništa ne pita. On uglavnom šuti, tu i tamo izađe u medije i to većinom ispadne šeprtljavo, kada je među ostalim članovima uprave ja opet imam dojam da oni njega usmjeravaju a ne on njih. Recimo čuo sam (ne znam je li istina) da je na članskom danu čak i glasnogovornik Bošnir u jednom trenutku bio, onako, dominantan (da ne kažem drugu riječ) kad se obraćao predsjedniku kluba. Također predsjednik daje izjave da će u slučaju hajdukove titule otići ukoliko tada odu i njegovi podčinjeni (WTF?), ta izjava mi je sama po sebi dokaz da on tu nije glavni nego da čeka odluke onih koji bi trebali biti ispod njega po hijerarhiji. Čak imam i dojam da mu je pun kufer svega i da bi on najradije bio negdje na plaži u Ateni sa obitelji i da ga sve ovo zamara.

Djeluje mi da dopredsjednik kluba ima veću moć nego predsjednik. Djeluje mi i da predsjednik uprave ima već moć nego predsjednik. Djeluje mi i da predstojnik ureda ima veću moć nego predsjednik. Djeluje mi i da sportski direktor ima veću moć nego predsjednik. Ja nisam unutra pa to ne tvrdim ali tako to meni izvana djeluje. To nikako nije dobro jer se u svakoj organizaciji mora znati ko je glavni. Ne može biti nekoliko predsjednika nego mora biti jedan i cijela javnost mora znati tko je to. Mora se znati ko je donositelj odluka u klubu i čija je zadnja jer organizacija trpi ako nema toga. U ovoj nejasnoj situaciji su svi krivi i nitko nije kriv baš kao što se to u nekim trenucima događalo (i događa se) u Hajduku kada više ne znamo je li klub vodi Bilić, Pavelin, Ljubo Pavasović, predsjednik NH, HDZ ili netko peti iz sjene.
    Maksim Maksimirski

idući put prije nego što nakucaš ove litanije probaj nešto što će ti uštedit dosta vremena:

1. u address bar ukucaš dinamo statut i prvi link ti je javno objavljen statut kluba
    2. procitaj nadleznosti predsjednika kluba
  • NORTE
    12.8k
    Kako se pise i kakve se dramu odvijaju zadnjih par sezona covjek bi pomislio da se stvarno radi o nikad gorem Dinamu, ali to jednostavno nije tako.NitkoBitan

Vidim da nisi upućen pa ću te vratiti u realnost.

7-5-5 u hnl-u.

5 zadnjih kola bez pobjede, najvjerojatnije negativni rekord dinama u Hnl-u.

To su bile loše i sramotne vijesti.
    A sad na užasne vijesti.

-7 bodova iza Hajduka.

Na polovici prvenstva, jedno kolo prije pauze.

U dva derbija oba poraza od Hajduka što je jako loše u slučaju istog broja bodova na kraju.

Nikad gori dinamo, to je realnost.
  • Chempers
    331
    Ulaganje od 10 mil eura je "neodgovorno" u sezoni kad si zaradio 35 mil od LP, boris se za sigurnih 30+ iduće godine, s imaš i praktički sigurnih 25 od prodaje igrača na ljeto. E zato i jesmo tu gdje jesmo.

Nastavimo li slijediti ovu logiku ode nam sezona a i puno više dugoročno.
  • OldSchoolZG
    251
    Je tak je "Norte". Evo citat iz jutarnjih danes

Bjelica i njegovi momci ostat će upisani u povijest po negativnom nizu kakav se Dinamu nije dogodio od odlaska Hrvatske iz bivše države.
    Nikad, naime, otkako se igra nogometno prvenstvo samostalne Lijepe Naše, klub iz Maksimira nije nanizao šest ili više utakmica u svim natjecanjima u kojima nije pobijedio.
    Sve do jeseni 2024. godine i serije koja je počela remijem u Velikoj Gorici 9. studenoga i završila, barem zasad, 14. prosinca porazom od Lokomotive.
    Posljednju pobjedu Dinamo je ostvario 5. studenoga kod Slovana u Bratislavi u Ligi prvaka (4:1), a u prvenstvu četiri dana ranije kod Šibenika (4:0).
    Negativni rekord je, dakle, srušen već protiv Celtica, a bez pobjede će Modri biti barem do sljedeće subote i dolaska Varaždina u Maksimir.

Barem 46 dana u svim natjecanjima, barem 50 u SHNL-u...

Zadnji put Dinamu se to zbilo u sezoni 1990./91. kad su nositelji njegove igre bili hrvatski nogometni velikani Zvonimir Boban i Davor Šuker.
    Niz od čak osam utakmica bez pobjede je tada trajao od rujna do listopada stresne 1990

https://sportske.jutarnji.hr/sn/nogomet/hnl/klubovi/dinamo/dinamo-u-najcrnjem-nizu-u-samostalnoj-hrvatskoj-a-nije-daleko-ni-rekord-bobana-i-sukera-15533317

Katastrofa , dal bumo opet kak i prošle sezone dobili skoro sve ili te magične 1990 kad su dobili
    9 v nizu ? Nisam baš ziher
  • Efes Pilsen
    9k
    Isprintat i zaljepit na zid u svlacionici. Nek razmisle dobro svaki puta kad trebaju izac igrat HNL utakmicu od cega se moraju oprat.
  • ZrnTSCHeZ
    512
    rekao više da je sindrom Balkana, taj neki pojam gazde kao osobe koja upravlja svime, ako ne zapravo, onda barem da takav dojam ostavlja.Paggini

Perez, Laporta, Hoeness, Al Khelaifi, Levy, Berlusconi, Agnelli, Moratti...

Niti jedan mi ne zvuči balkanski (čini mi se da sam pokril sve lige petice), bili su ili jesu glave nekih manjih klubića čiju upravljačku strukturu percipiramo prvenstveno (da ne velim isključivo) kroz njih

Ne čitam misli, al brijem da neku takvu figuru "traži" @Maksim Maksimirski

Zeko je igračka legenda kluba, dinamovac, bil je tu u dva ključna momenta novije povijesti...ali meni osobno on od prvog dana DP priče djeluje kao pijun (da ne velim maskota), počevši još od turneje s biografijom.
  • dmil
    411
    Nisam znao da je Predstojnik ureda predsjednika osnovao tvrtku zajedno s nasim bivsim ministrom Ivanom Vrdoljakom, koji valjda vise ni sam ne zna za kakav kriminal mu se sudi. Zajedno s njima osnivac je bila i Vanja Peh, koja je suvlasnik odvjetnickog ureda koji zastupa Dragana Kovacevica kojem se sudi za aferu Janaf.

"Tvrtka je osnovana prije nešto više od četiri godine, a kao njeni tqdašnji vlasnici navedeni su bivši novinar Sanjin Španović te Vanja Peh. Dvije godine kasnije Ivan Vrdoljak formalno postaje vlasnik i direktor.

"Zapravo smo je osnovali zajedno. U prvom periodu tvrtku je vodio Španović, a kasnije ja." kaže danas Vrdoljak"

Moram priznati da mi je to poprilicno sarenolika kombinacija ljudi, novinar, bivsi osramoceni ministar i odvjetnica; također nisam siguran koliko zelim takve ljude koji imaju poslovne poveznice sa visokim drzavnim kriminalcima u klubu.
  • superhik
    11.7k
    Znamo da vam Zdravko šalje naloge protiv Sanjina. Samo nemojte se molim vas praviti da vam smeta njegova pozicija i glumiti zabrinutost za klub.
    Recite otvoreno da vam je stao bivšem velikom vođi na žulj i njegovim bivšim ljudima u klubu koji sad kopaju protiv njega.
  • Joza
    585
    Klasika, ako ne postoji neki kvalitetni argument onda smo svi pobornici "vođi". Meni smeta njegova pozicija u klubu jer je to po meni klasični primjer uhljebljivanja osobe na temelju toga jer je dobar prijatelj sa zekom pa ajde budemo mu izmislili poziciju u klubu (isto kao i šokota i slični primjeri). Ne sjećam se da je tijekom izbora negdje bilo napisano da će dotični biti na toj poziciji, a pogotovo mi smeta kad sam čuo priče od zaposlenih ljudi u klubu kako su preko njega ljudi/poznanici/prijatelji uzimali godišnje ulaznice, a nisu zadovoljavali uvjete prvokupa i da su se godišnje izdavale i nakon što je prošao rok za uzimanje istih i nakon što se "rasprodao" kontigent. Osobno nemam ništa protiv čovjeka, ali me ovakve sitnice smetaju jer su upravo takve stvari bile glavni argument u borbi za bolji Dinamo.
  • superhik
    11.7k
    registriran si na forum prije pet godina, daj mi molim te reci do sad koliko su postova napisao za nekog iz kluba iz bivše postave i uhljebljivanju?
  • Joza
    585
    Bivša postava kluba je bila primjer otvorenog i besramnog uhljebljivanja u klub i okolo njega i svi smo znali kako to funkcionira, a i na kraju krajeva protiv tog se i borilo. Opet misliš da imam nešto osobno protiv čovjeka, a nemam. Da je na toj poziciji pero peric opet bi mi smetale te stvari jer se pričalo i dan danas se priča da će se to iskorijeniti i da će sve biti transparentno kako je klub veličine Dinama to i zaslužuje. Dinamo pripada onima koji ga vole bez interesa i volio bi da tako bude.
    Isto tako ti ja mogu postaviti pitanje da je on član te bivše postave koju toliko spominjete je li bi branio ili bi ga kritizirao i smatrao uhljebom?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.