• Jaro
    8.3k
    pa Zajec nema funkciju SDa i greska je DPa sto nisu ekipirali i taj, najvazniji, dio kluba vec imaju Zajeca jedinog koji ima ikakve veze i iskustva u tom dijelu. Onda ni i upravu nisu zaposlili nikoga, za SDa ostavili v.d.a koji je tu slucajno i nema ni iskustva ni postovanja da bi to mogao raditi u Dinamu...
  • NORTE
    12.8k
    ti znas tko je Velimir Zajec, cime se sve bavio u zivotu i nogometu i tak to?
    Da, nebi se trebao mijesati u sportsku politiku, ali ostatak ekipe nije ekipirao taj sektor kak treba, pa je, nazalost Zajec zapravo jedina osoba sa sportskim, nogometnim iskustvom tu. Smatram to velikom greskom, al nadam se da ce se to brzo popraviti.
    Moje pitanje iz orve recenice je jer vec nekoliko puta trpas Zajeca u isti kos s Maricem...
    Jaro

Žao mi je da se Zeku tu uopće spominje, iako je ovo tema o svima njima, jer primarna odgovornost za ovaj pad i nije njegova, čega smo svjesni i ti i ja, ali kad me već egzaktno pitaš onda moram odgovorit.

Zeko tu možda i nije nešto posebno kriv, ali ima pravo biti kritiziran jer je na najvišoj poziciji, dok njegov i naš klub realno tone.

Sad da ti odgovorim.
    Ne znam njegov put, ne znam da je legenda dinama i bivši funkcioner dinama, ne znam da je radio u Panathinaikosu.

Ne znam da je kao trener dinama 2010. bio u Albaniji dok je dinamo igrao europsku tekmu u Sloveniji i umalo ispao.
    Ne znam da je samo dva tjedna nakon toga ispao od nekakvog Šerifa.
    Ne znam da nakon toga 14 godina nema ozbiljnijeg nogometnog angažmana do funkcije predsjednika dinama.

Smatram da dinamo kakvog želimo, a to je sadašnjost bez granica, treba puno kvalitetnijeg zaposlenika i na mjestu predsjednika dinama.
    Jedna od njegovih uloga je i komunikacija s javnošću u čemu je vrlo loš, kad već pišemo.

Zeko je pozitivna figura i legenda dinama, ali dinamo na svakoj ključnoj poziciji mora imati ljude koji mogu i znaju odmah sada isporučiti sadašnjost bez granica.

To je primarno: neupitna titula, plasman u LP svaku sljedeću godinu, pojačavanje momčadi pravim pojačanjima.

Nemamo vremena ni za priučavanje poslu ni dozvoljavanje neuspjeha.
    Trebamo stručnjake sa znanjem, iskustvom i prethodnim uspjesima, odmah.

Mogu li ovi ljudi isporučiti sadašnjost bez granica?
    Procijenite sami.

Za sad smo se nogometno vratili u prošlost bivše države gdje smo 3. na tablici sa 7 bodova zaostatka.
    I to s rivalima koji rezultatski također kašljucaju i kojima se objektivno predviđao zaostatak od 10+ bodova za nama, do zime.

Vjerujem li da ipak možemo do titule? Vjerujem. Samo zahvaljujući nesposobnim rivalima kojima smo pružili titulu na zlatnom pladnju, ali oni ju ne znaju primiti.

Imam li kao član kluba pravo na kritiku odgovornih za ovakav sramotan pad kluba? Imam.
    Imam li kao član zone pravo pisati svoje mišljenje bez kršenja pravila? Imam.
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    Kad smo kod uprave imam i ja nešto što mislim da bi trebalo biti drugačije.

Mislim da Dinamu treba gazda, predsjednik, vrhovnik, poglavar, poglavica (nazovite ga kako hoćete) na čelu kluba. Da, i u demokraciji postoji hijerarhija i postoji gazda na čelu koji je glavni i donosi odluke. Taj glavni čovjek onda treba izlaziti u medije, on treba biti čovjek kojeg mediji pitaju pitanja, on je taj koji predstavlja klub gdje god dođe, ostali zaposlenici trebaju imati duboko poštovanje prema njemu, javnost treba znati da je to taj koji donosi odluke i unutar kluba njegova mora biti zadnja.

Mi imamo situaciju da je naš predsjednik kluba čovjek za kojeg ja osobno imam dojam da ga se ništa ne pita. On uglavnom šuti, tu i tamo izađe u medije i to većinom ispadne šeprtljavo, kada je među ostalim članovima uprave ja opet imam dojam da oni njega usmjeravaju a ne on njih. Recimo čuo sam (ne znam je li istina) da je na članskom danu čak i glasnogovornik Bošnir u jednom trenutku bio, onako, dominantan (da ne kažem drugu riječ) kad se obraćao predsjedniku kluba. Također predsjednik daje izjave da će u slučaju hajdukove titule otići ukoliko tada odu i njegovi podčinjeni (WTF?), ta izjava mi je sama po sebi dokaz da on tu nije glavni nego da čeka odluke onih koji bi trebali biti ispod njega po hijerarhiji. Čak imam i dojam da mu je pun kufer svega i da bi on najradije bio negdje na plaži u Ateni sa obitelji i da ga sve ovo zamara.

Djeluje mi da dopredsjednik kluba ima veću moć nego predsjednik. Djeluje mi i da predsjednik uprave ima već moć nego predsjednik. Djeluje mi i da predstojnik ureda ima veću moć nego predsjednik. Djeluje mi i da sportski direktor ima veću moć nego predsjednik. Ja nisam unutra pa to ne tvrdim ali tako to meni izvana djeluje. To nikako nije dobro jer se u svakoj organizaciji mora znati ko je glavni. Ne može biti nekoliko predsjednika nego mora biti jedan i cijela javnost mora znati tko je to. Mora se znati ko je donositelj odluka u klubu i čija je zadnja jer organizacija trpi ako nema toga. U ovoj nejasnoj situaciji su svi krivi i nitko nije kriv baš kao što se to u nekim trenucima događalo (i događa se) u Hajduku kada više ne znamo je li klub vodi Bilić, Pavelin, Ljubo Pavasović, predsjednik NH, HDZ ili netko peti iz sjene.
  • miro
    4.9k
    Imali smo mi poglavicu Bijele Nozdrve, pa vidi kako je to završilo
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    Imali smo mi poglavicu Bijele Nozdrve, pa vidi kako je to završilomiro

Pa i u državi imamo poglavicu. Nemaju jednake ovlasti Plenković, ministar Šušnjar, predstojnik ureda Petešić, glasnogovornik Milić i čistačica Mara. Predsjednik (poglavica) donosi odluke u svakom sustavu.
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    Mislim da mnogi ljudi ne shvaćaju demokraciju. U demokraciji biramo vladara na nekoliko godina, najčešće 4 godine. On je taj kojeg smo izabrali da bude predsjednik (predvodnik), premiere (prvi), poglavar, lider (vođa). Njemu dajemo sudbinu u ruke. Postoje kontrolni mehanizmi kojima se on može smijeniti prije vremena ukoliko je grdno prekršio svoj program, ukoliko je pregazio statut ili ustav, ukoliko je učinio kriminalne radnje ili ukoliko je osramotio instituciju koju vodi. Do tog trenutka je on glavni, on je gazda, on je predsjednik, on je poglavica, on je poglavar, on je premijer, on je vođa. U raznim državama postoje različiti nazivi ali se svi ti nazivi svode na isto.

Nije demokracija bezvlašće niti vladavina iz sjene. Ne kažem da se to događa u Dinamu ali meni kao izvanjskom promatraču definitivno gospodin Zajec (predsjednik) ne djeluje kao netko ko odlučuje puno toga u klubu. Možda se varam.
  • miro
    4.9k
    Ono s čime se slažem da su u klubu većinom loši komunikatori. Koliko je Glava bio seljačina i hiper ekstrovert, tak su ovi sad skroz suprotni i jasno mi je da to ljudima ne sjeda dobro
  • Paggini
    29k

Shvaćam što želiš reći, ali to bih rekao više da je sindrom Balkana, taj neki pojam gazde kao osobe koja upravlja svime, ako ne zapravo, onda barem da takav dojam ostavlja.

Nije to vezano samo za klubove, nego općenito za svaku tvrtku, uvijek mora biti neka centralna figura koja je "glavna".

Ne mislim da nam to treba, ali možda nam trebaju ljudi koji će biti spremni u trenucima krize izaći i kroz kriznu komunikaciju smiriti napaćene Dinamove kibice i to ne zato što mislim da je to ispravno, nego zato što je jednostavno takav mentalitet i zato glava još uvijek ima toliko kmetskih pobornika, jer je bio taj famozni "gazda". Kroz godinu, dvije kada svi u Dinamovom svijetu budu znali tko je tko, koje su im ovlasti i čime upravljaju, situacija će biti smirenija.

Ne vidim da Cityevi, Bayernovi, Ajaxovi, Milanovi upravitelji drže urbi et orbi konferencije, nije to praksa vani, niti bi trebala biti kod nas

Najveći problem u trenutnoj situaciji, što sam ja nekako zaključio iz razgovora s ljudima koje znam jest da prosječni Dinamov navijač ne zna koga bi krivio jer nema tu centralnu figuru za tražit smjenu.

Malo bi Zajeca, ali on nema nikakvu realnu moć. Malo bi Marića, ali nije ni on toliko bitan. Malo bi i Bjelicu, al on je ikona. Pa možda nekog iz uprave, ali ne znaju baš nikog pretjerano. Pa se dogodi da krive sve te "nove", što je krivo po meni. Al eto.
  • Jaro
    8.3k
    pa daj procitaj statut i ovlasti/obveze pojedinih upravljackih tijela.
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    Najveći problem u trenutnoj situaciji, što sam ja nekako zaključio iz razgovora s ljudima koje znam jest da prosječni Dinamov navijač ne zna koga bi krivio jer nema tu centralnu figuru za tražit smjenu.

Malo bi Zajeca, ali on nema nikakvu realnu moć. Malo bi Marića, ali nije ni on toliko bitan. Malo bi i Bjelicu, al on je ikona. Pa možda nekog iz uprave, ali ne znaju baš nikog pretjerano.
    Paggini

Tako je. Upravo o tome pričam. Nema se koga kriviti. Ukoliko ne budemo prvaci (što bi bio teški debakl) neće pasti nijedna važna glava nego će se maknuti sitna riba to jest trener, njega će se proglasiti Pedrom, oprat će se ruke i idemo dalje kao da ništa nije bilo. To nije dobro jer onda upravljač ili upravljači (ko god to bio) nemaju nikakvu odgovornost niti smatraju da bi oni trebali snositi posljedice. Navijači isto nemaju pojma ko je odgovoran i ne znaju u koga bi uprli prstom.

Jaro, ja ti ukazujem da nije dobro ako se raspršuje odgovornost. Hijerarhija mora postojati i predsjednik (glavni čovjek) mora postojati ko god to bio. Možemo mi u statut staviti i da čistačica ima jednaka prava i ovlasti kao i predsjednik ali to nije dobro za klub i vodi u propast. Jedan čovjek mora imati zadnju i svi moraju znati ko je taj čovjek.
  • NitkoBitan
    20.6k
    Nema se koga kriviti. Ukoliko ne budemo prvaci (što bi bio teški debakl) neće pasti nijedna važna glava nego će se maknuti sitna riba to jest trener, njega će se proglasiti Pedrom, oprat će se ruke i idemo dalje kao da ništa nije bilo.Maksim Maksimirski

Koja glava je pala one sezone kada je Rijeka osvojila titulu? To je ista ona sezona u kojoj su se sudili penali kakvi se ne bi nikada uz VAR, stvarno moras bit specijalac da i tako izgubis prvenstvo.

Cije su se ostavke tada trazile? Onaj je zaurlao da ce Dinamo bit prvak iducih 100 godina i nikom nista, idemo dalje.
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    Koja glava je pala one sezone kada je Rijeka osvojila titulu? To je ista ona sezona u kojoj su se sudili penali kakvi se ne bi nikada uz VAR, stvarno moras bit specijalac da i tako izgubis prvenstvo.

Cije su se ostavke tada trazile? Onaj je zaurlao da ce Dinamo bit prvak iducih 100 godina i nikom nista, idemo dalje.
    NitkoBitan

Pa ne želimo valjda i sada istu situaciju?
  • NitkoBitan
    20.6k
    I da izgubimo naslov ove sezone nimalo ista situacija ne bi bila. Te smo sezone zavrsili grupu u LP zadnji sa gol razlikom -15. Sezonu poslije te smo osvojili naslov sa (samo) 3 boda vise od Rijeke koja je igrala skupinu EL dok smo mi ispali u kvalama od Albanaca i cijele sezone igrali tempo 1 utakmice tjedno.

Kako se pise i kakve se dramu odvijaju zadnjih par sezona covjek bi pomislio da se stvarno radi o nikad gorem Dinamu, ali to jednostavno nije tako. Rezultati u Europi i tablice na kraju sezone vrlo jasno demantiraju skepticare.
  • Maksim Maksimirski
    6.7k
    I da izgubimo naslov ove sezone nimalo ista situacija ne bi bila. Te smo sezone zavrsili grupu u LP zadnji sa gol razlikom -15. Sezonu poslije te smo osvojili naslov sa 3 boda vise od Rijeke koja je igrala skupinu EL dok smo mi ispali u kvalama od Albanaca i cijele sezone igrali tempo 1 utakmice tjedno.

Cisto da razbijem mit kako je prije bilo bolje, kako je izgubit naslov nesto nikad videno i tako tome slicno.
    NitkoBitan

Ne znam čemu uopće usporedbe sa prošlim vremenima. Gubljenje naslova bi bio debakl nakon 19 titula u 20 godina jer je Dinamo izrazito dominantan i financijski premoćan klub u razmjerima svoje lige. Ja očekujem ozbiljna ulaganja u zimskom prijelaznom roku (10-15 milijuna eura za pojačanja) i igrače sa ozbiljnim životopisom koje ''ne moram guglati'' kako se ono kaže. Novca bi definitivno moralo biti jer imamo 35 milijuna eura od LP i imamo blago u vidu Baturine i Sučića koje vrijedi otprilike 40 milijuna tako da nema nikakvog rizika u tom zimskom ulaganju. Kad ćeš uložiti ako ne sad?

Ako bude tog ulaganja i ne osvojimo naslov onda treba otići trener i ajde, malo će se njurgati i prigovarati upravi ali ne smatram da trebaju otići krupnije ribe. Ali ako će mi na zimu dovesti Hulahusejnovića koji vrijedi 400 tisuća, Bakrara, Florucza i slične poluigrače koje može dovesti i financijski beskrajno nemoćnija Rijeka i ako će se ekstremno štedjeti onda trebaju otići i krupnije ribe a ne samo trener na kojeg će se (opet) svaliti sva krivica.
  • Paggini
    29k
    Navijači isto nemaju pojma ko je odgovoran i ne znaju u koga bi uprli prstom.Maksim Maksimirski

Pa dobro, nisam ciljao na padanje glava u slučaju katastrofe, više sam ciljao na činjenicu da navijači ne znaju tko im upravlja klubom osim eto Zajeca kojeg znaju, Marića jer se piše o njegovim zajebima i Španovića kojeg prozivaju kojekakvi za koješta.

Tu ne vidim problem kod garniture, nego kod navijača koji nemaju ni neku elementarnu volju ni želju da imalo istraže tko je odgovoran za što u klubu, tko su ti ljudi i koje su im ovlasti jer su u zadnjih 30ak godina navikli da su te figure eminentno viđene u medijima - od canjuge, mamića pa na kraju i perasice, samim time su imali tu figuru serviranu koju bi mrzili ili joj se divili, bez da imalo sami istražuju tko i kako.

Sad to nemaju i dolazi do mržnje cijele nove garniture koju gledaju kao jedinstveni entitet. Primjer za to je traženje novih izbora jer zele Mariću dat otkaz...

Kažem, kroz godinu do dvije, kad Manenica, Skender, pa možda i Bošnir budu eksponiraniji, bit će malo više mira među navijačima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.