• Pacho
    80
    Ne znam da li bi mi bilo gore da SD uopce nije kuzio gdje nam trebaju pojacanja ili ovo sad gdje je trazio rjesenja za te pozicije na ljeto pa iz nekog razloga odustao i ostavio kratere.
  • scooniepenn
    3.6k

Potpuno je nebitno što je on primarno. Bitno je ono što je on nama igrao, a za što je doveden Mbuku. Dakle, imajući te dvije komponente u vidu zamjena za Vidovića je Pjaca, a ne Mbuku.
  • Dudu9
    1.2k
    Ljetos smo se rješavali tih nabrojanih igrača jer su višak i naravno idemo po bolje, koliko vidimo SD je na kraju doveo iste takve igrače potrošio novce i vrijeme a napravio ništa,
    Evo ako nebi tu na forumu našli za 2-3mil eura, boljeg igrača od Špikića, jer naš SD nije to uspio
  • Daliban
    3k
    Ma bitno je što profilno donosi ekipi, nebitno s koje strane.
  • Crni86
    6.4k
    Mnoge kolege su spomenule kako je Maric neiksusan i u ovom trenutku nedorastao za ovu situaciju, ali opet ima u njemu talenta za ovu poziciju. To sam i sam prvi krenuo spominjat, da mi nije jasno zasto nije postavljen netko iskusniji uz njega od koga ce on uciti i skupljati iskustvo pa da za 2,3 godine taj posao sam odraduje. Jbga, cijeli sportski sustav nam je u banani i nemre se ocekivati od nekog ko je na pocetku svoje karijere da to sve popegla i da sve funkcionira kao svicarski sat.

Mene vise muci stav Marka Marica koji se osjetio kroz odgovore koje su prenijeli mediji. Ni mala doza samokriticnosti, prebacivanje krivice na jakira, pricanje da nitko ne zeli doc bit drugi napadac kluba koji igra ligu prvaka i sl. Ja iskreno mislim da je on izgorio, ni kriv ni duzan.

Najbolja situacija bi bila kada bi neno i maric stvarno suradivali. Maric je inteligentan (vidlo se i po planu koji je prezentiran na ljeto da ima viziju kako dinamo treba posloziti) i treba mu iskustva, treba mu namazanosti, treba mu potpora u radu koju mu upravo neno moze donijet. Samim time bi on sam napredovao, a i dolazio bi do odluka koje su najbolje za klub, imao bi pomoc u pregovorima, pomoc u predstavljanju nekih igraca IO-u i sl. Nije dovoljno danas samo prepoznat igraca, moras bit i dobar trgovac, a upravo to fali maricu. Tu gajim nekakav optimizam za ovaj transferni rok.
  • don
    8.2k
    Ja bi na zimu imao po Vidovićahardek

IMG-6764.jpg
  • Zagi
    8.7k
    treba mu iskustva, treba mu namazanosti, treba mu potpora u radu koju mu upravo neno moze donijet.Crni86
    Pomoć u radu nekog iskusnijeg, ok . Ali..
    Zašto upravo Neno?
  • hardek
    3.4k
    Na to sam skroz zaboravio. Bilo kako bilo, ne izgleda mi kao da ima neku svijetlu budućnost u Mainzu.
  • Zagi
    8.7k
    Baš nam to u ovom trenutku treba. Mekani Vidović ...
  • Crni86
    6.4k
    Pomoć u radu nekog iskusnijeg, ok . Ali..
    Zašto upravo Neno?
    Zagi

Zato jer nemamo nikog drugog trenutno u klubu. Niti ce se netko zaposlit da mentorira marica. Ovo je doslovce da se napravi najbolje moguce s onim sta imas jer drasticnih promjena nece bit.
  • Zagi
    8.7k
    Ok, kužim te. Samo to je polumjera.

Nije vrijeme za polumjere.
  • Crni86
    6.4k
    Samo to je polumjera.Zagi

To je kratkorocno najrealniji ishod s kojim mi mozemo profitirati.

Nije realno niti da ce bjelica niti maric biti smjenjeni jer kao sto je spomenuto transferni rok je vec krenuo. Ovo je jedino u sta se mozemo uzdat, ili sami sebi stvarat laznu nadu da ce netko od njih dva odletit ili eto navijat da ce se poklat njih dva pa da sve ode u k.

Najbolje bi za dinamo bilo da to uspije, da odrade kvalitetan transferni rok, bjelica prode pripreme i da krenemo u pohod po prvo mjesto. A maric dotle pegla filjalu, slaze scouting sluzbu s puno jacim imenima nego dzemom i sokota itd.

Ako stvarno jesu nategnuti odnosi izmedu njih dvoje, Zajec i ljudi iz kluba moraju sjest s obojicom i objasnit im kao maloj djeci. Nece nitko biti veci od kluba.
  • ElDorado
    716
    a ja iskreno mislim da Marić ima dozu narcisoidnog bahatluka koji mu baš ne pomaže da prizna svoju grešku ili uvaži drugo ili drugačije mišljenje. Kada se to spoji s ogromnim Bjeličinim egom samo je pitanje trenutka eksplozije.
  • Tom vg
    1.1k
    Nije kriv Marić, nego oni koji ga drže na toj poziciji tj. oni koji nisu našli adekvatnog zaposlenika za tu poziciju. Čovjek radi, ali nije dorastao poslu, što je bilo realno za očekivati s obzirom na njegovo neiskustvo.

Profesionalci bruse godinama svoje vještine, uče na greškama, uče iz situacija, uče od drugih, pišaju krv..
    U kojoj fazi svog razvoja on trenutačno je, ne znam, ali lako je zaključiti da je početnik. Jebiga, prije par godina je prodavao vafle, što nije za ismijavanje, samo je indikator da nema odgovarajući CV za obnašanje svoje funkcije.

Nadređeni nisu prepoznali niti reagirali na vrijeme i sad se nalaze u pat poziciji gdje moraju još jedan prijelazni rok odraditi s njim. Možda ispliva, a možda ne, nema nam druge nego da promatramo..
  • Lihtmašinac
    295
    Trodijelni serijal "Da se mene pita... - 101 besplatan savjet Velimiru, Zvonimiru, Dubravku i škvadri za hendlanje krize", 2. poglavlje: "Sportski direktor"

Mariću bih dao još taj prijelazni rok u siječnju, a onda ga ostavio u sportskom sektoru, ali ne kao glavnog. Možda da mu se do 31.12. pronađe nekog nadređenog pa da rok odrade zajedno, ako bi si novi šef i pomoćnik karakterno pasali? No, svakako bi ovo - za neko dulje vrijeme - trebao biti zadnji prijelazni rok u kojem Marko Marić igra ulogu ikako drugačiju od savjetničke i promatračke.

Dok nisam pročitao kako se čovjek brani i kako razmišlja o svom dosadašnjem radu, imao sam dojam da ima kapaciteta izvući stvari na pravi put. OK, zeznuo je što nije nogirao Jakirovića prije priprema za sezonu, ali imao je dobre nastupe i kvalitetno je pričao o konceptima i planovima. No, u nogometnom se biznisu ne živi samo od priče. Njegovi sramotni odgovori na pitanja o odgovornosti uzeli su mi sav optimizam i vjeru u njega. Pokazao je - i djelom i riječima - da jednostavno nije dorastao vodećoj poziciji sportskog direktora ni u manjem klubu nego što je Dinamo. Hoće li ikad dorasti, vidjet ćemo.

Novi sportski direktor mora biti iskusan profesionalac, po mogućnosti s iskustvima u inozemstvu i u europskim kupovima. Marić neka se uči uz njega pregovorima, stavovima, kriznoj komunikaciji, a punom parom neka - uz suglasnosti IO-a, Zajeca i novog SD-a - uređuje omladinsku školu i/ili traži filijalu po Sloveniji, Makedoniji, Austriji, Francuskoj, Cipru. Za to mu dati jasne rokove koje nadležnima mora opravdati djelima.

U pregovorima s kandidatima za poziciju SD-a naglasio bih žurnost problema: U maksimalnom roku valja - skupa s Marićem - riješiti deficitarne pozicije u momčadi, prema onome što misli stručni stožer, a super bi bilo kad bi se u obzir uzeo i sukus onog što misli ozbiljan navijački plebs sa Zone (@Pop corn sigurno čita, pa neka im sastavi neki kraći sažetak želja i promišljanja ovdje, uvjeren sam da se može naći korisnih stvari, a, naravski, @marcio amoroso, @deda i @Papastrumf dokazano su dovoljno kompetentni za neformalno nadobaciti nešto o igračima, što bi netko u balonu vrhuške kluba možda sa zanimanjem i poslušao). Ne bih krao igrače klubovima domaće lige jer će nam trebati kiksevi konkurencije pa da ne slabimo Varaždin, Osijek itd. Čak i Selahija i Zeleniku (ako ih se baš bude moralo uzimati jer SD ne uspije naći nikog boljeg) bih do kraja sezone ostavio na posudbama u Rijeci odnosno Varaždinu.

Od novog SD-a bi se trebalo tražiti kompetencije da još tijekom ove sezone unaprijedi temelje organizirane skautske službe. Uz omladinsku školu (selekcija trenera itd.), to bi mu trebalo biti u fokusu odmah prvih par mjeseci. Nek pogleda tko bi nam mogao biti koristan iz Istrinog tima skautova i neka ga dovede, budući da u Puli rade skroz dobar posao zadnjih par sezona. Također neka malo škicne i u skautovske timove po Europi i svijetu, prvenstveno možda Red Bullovih nazovi-klubova. Možda se negdje među njima krije neki nogometni idealist iz naših krajeva, koji bi bio spreman za izazov: U Zagrebu bi kao dio vrha Dinamovog skautinga možda zarađivao manje nego u nekom od tih kvaziklupskih sranja, ali kod nas bi se - postavljanjem temelja za ozbiljno skautanje u top klubu regije - mogao možda brže i lakše profilirati kao stručnjak.

Usput, mišljenja sam da se Džemu i Šokotu slobodno može ostaviti u službi za skautanje (čak i ako su, kako je Marić priznao, razlozi za njihovo zapošljavanje bili izrazito idiotski). Ako gospoda stvarno grizu, neka ih se pošalje na 2-3 tjedna u Portugal (Tomu) odnosno Albaniju i azijski dio bivšeg SSSR-a (Džemu). U ožujku-travnju onda neka se proskenira njihovo zalaganje: Ako novostečeni kontakti u tim regijama budu na nivou, a popis proskautanih talenata po kriterijima novog SD-a bude koliko-toliko držao vodu, ostaviti ih na pozicijama. Ako ne zadovoljavaju ili ako je preskupo slati ih na takav put, nek ih se premjesti među ambasadore kluba da za simboličnu cifru rade na marketingu po Portugalu odnosno Albaniji/azijskom dijelu bivšeg SSSR-a.

Ako već nisu, na ozbiljan razgovor u klub svakako bi trebali pozvati @Omake. Neka struka u klubu čuje i vidi kakve kompetencije dečko ima i, ako zadovolji, dati mu priliku na nekoj poziciji u skautskoj službi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.