• Mali dioničar
    16.3k

Upravo sam ti Jurki napisao da to sve što si naveo ne može odraditi jedna osoba nego je za to potreban tim ljudi.

Pa jel Klopp tražio Red bullu klubove s kojima će suradjivati ili sportski direktor Man Cityja suradnju za Gironom, NYC FC i kome već ne.

Pa netko to treba odraditi.

Ne može jedna osoba istovremeno skenirati prijelazni rok, biti medijator izmedju igrača i trenera, nadzirati školu nogometa i paralelno tražiti partner klub iliti filijalu.

Pa partner klub je zadatak na najvećoj političkoj klupskoj razini, a ne da ga traži sportski direktor.

Dapače, sportski dirketor bi mogao pitati Klub kako to da ne postoji feeder klub, a ne da se (ne)pronalazak feeder kluba svede na odgovornost jedne osobe.
  • Praskaton
    2.8k
    Vise puta sam naglašavao da je za trenutno stanje po meni najvise kriv Bjelica jer mu je momcad 7 utakmica bez pobjede.

Krivica SD je velika takoder.Kad procitam sve ove njegove izjave od jucer jasno je da covjek ne vidi problem u svom radu i misli da je napravio dobar posao.Kolege s foruma su nabrojale puno gresaka,od skauta do toga kako ne moze dovest igrace pa da ne nabrajam sad to.

I potpuno je ok da on misli kako je obavio dobar posao,legitimno.
    Al onda se krivica pomiče na stepenicu više,njegove nadređene u ovom slucaju.

Cisto da se zna u koga uprijeti prstom ako se odradi jos jedan loš prijelazni rok i ne uspijemo dostići vodeće na tablici.

Nije Kulenovic kriv sto igra 90min bez zamjene svaku a to ne moze i ne zna.Kriv je Maric jer nije doveo zamjenu.

Nije Maric kriv što misli da radi dobar posao a ne radi i ne zna ocito.Krivi su...
  • Jurki
    13.4k
    slazem se da jedna osoba nemre sve napraviti sama.
    Ali ako on to sve sam nemre napraviti, zakaj nije oformljen tim ljudi koji ce to raditi?
    Zakaj se nije Zvonu pozvalo u klub?
    Maric je na poziciji sportskog direktora 9 mjeseci, odradio je 3 prijelazna roka (za 2 mozemo reci da nije samostalno) i nije napravil nist.
    Sportski direktor sam slaze svoj tim ljudi s kojima ce raditi, sam bira skaute.
    A mi.. mi nemamo nista od toga.
  • Crni86
    6.4k
    Sportski direktor sam slaze svoj tim ljudi s kojima ce raditi, sam bira skaute.Jurki

A kak da on to zna kad nikad nije obnasao tu funkciju?

Prvo covjek nije trebao dobiti priliku da se uci na dinamu jer je dinamo pre velik klub, a drugo nas sportski sustav ne postoji vec 20 godina i potrebno ga je srediti skroz iz nova i taj zadatak das covjeku koji to nikad nije radio? Koji nema vec oformljen cijeli sustav i tim oko sebe? Pa kaj mora bit s glavom? Kolika neznamica moras biti da to ides napraviti?
  • Mali dioničar
    16.3k
    Zakaj se nije Zvonu pozvalo u klub?Jurki

Ovo je zajebancija nadam se.
  • Jurki
    13.4k
    A kak da on to zna kad nikad nije obnasao tu funkciju?Crni86

Nije se sam zaposlio. Netko je donesel odluku da on bude sportski direktor.
    Ocito ni taj koji je iznad njega ne zna svoj posao.
    Ok, sad se dokazalo da je zajebo.. onda ispravi svoju gresku dok se jos moze ispraviti.
    Da Dinamo ima sustav, imalo bi smisla dovesti njega. Al ovak di sustav moras graditi od nule, nije se smjelo dozvoliti angaziranje neiskusne osobe.
    Kak sam prije napisal.. Salzburg ako sjebe sezonu nebu se nist strasnog desilo.. imaju bogatog sponzora.
    Dinamo ako sjebe jednu sezonu, izgubio je naredne dvije dok se ne vrati na razinu prije krize. Nema tolko uefinih milijuna, igraci se ne prodaju za vece iznose itd.

smatram da Zvone ima znanja jer je ipak bil sportski direktor Milana, glavna dasa u Uefi.
    Ne velim da je Zvone trebal biti sd.. vec clan Uprave za sport.
    Jer od svih ljudi u Upravi ima vece znanje o nogometu.
  • Crni86
    6.4k
    Nije se sam zaposlio. Netko je donesel odluku da on bude sportski direktor.
    Ocito ni taj koji je iznad njega ne zna svoj posao.
    Jurki

I taj bi skupa sa njim trebao odletiti. Jer maknut ce se Marica pa ve predlozit koga? Silvija Marica? Mozda Niku Krajncara? A mozda i Ademi postane SD.

Mene vise kjuti i muci sta se nije prepoznala situacija u sportskom sektoru kao sto se prepoznala u drugim sektorima kluba gdje se radi jako dobro. Ima i u drugim sektorima pogresaka, ali ih se ne srame priznat i ispravit. To u sportskom sektoru nije tako, niti onaj koji je postavio Maric niti sam Maric ne vide nikakav problem u ovoj cijeloj situacija.

Pa kako da onda mi budemo optimisticni dok su osobe za sportsku politiku i dalje u klubu? Kako da ja sad vjerujem da ce oni donijet dobru odluku nakon svega? Na kraju oni su uvjereni da su odradili dobar posao pa kaj ce ic onda opet istom smjeru?

Druga stvar koji iole ozbiljan trener ce ti doc u klub da ga zajebava SD koji na toj poziciji ima mjesec dana iskustva? Kog ces ti privuc? Jos ce taj trener morat odradivat i njegov posao. Ili ce postat zrtveno janje kao jucer.
  • Mali dioničar
    16.3k
    smatram da Zvone ima znanja jer je ipak bil sportski direktor Milana, glavna dasa u Uefi.
    Ne velim da je Zvone trebal biti sd.. vec clan Uprave za sport.
    Jer od svih ljudi u Upravi ima vece znanje o nogometu.
    Jurki

Mislio sam na to da si pitao "zašto ga se nije zvalo."

Zvan je na 100 načina, a Neki tip mu je tu napisao ljubavno pismo kakvo ne bi ni majci svoje djece. Nije da Boban čita Zonu, ali ga je 90% navijača priželjkivalo i zvalo.

Slažem se da bi on trebao preuzeti tu odgovornost, ali njemu samome nikad nije pravo vrijeme.

Da, bilo mu je riskantno preuzeti klub kad je sve rezultatski štimalo, ali sada kad se vidi da treba okrenuti trend koji nije dobar i preokrenuti ga, on sam ne bi smio imati dileme.

Klub treba vratiti na pobjednički kolosijek i treba sagraditi novi stadion. Klub je organizicijski i pravno ispravno posložen.

Ako Bobanu sad nije vrijeme, nikad mu neće biti. Pa i on sam je bliže 60 godina nego 50. Vrijeme nam svima leti.
  • dbut
    50
    Svaka čast na hrabrosti svima u klubu koji su, nakon ovako teške polusezone i katastrofalnih rezultata, dali podršku stručnom stožeru i Bjelicu! Treba imati muda za to i očito su vizionari jer osobno sam (kao navijač) izgubio svako povjerenje Bjelicu!

Druga strana tog novčića da od sada više se nema kaj Bjelicu spominjati već ljudi koji su mu dali povjerenje. Nadam se da će mi pokazat na proljeće koliko sam u krivu!
  • KaJJe
    314
    Do prošlog kola je u meni stvarno bilo optimizma za novi naslov. Rezultatska kriza, kaj sad... Ali jučer kad je Bjelica na 3:1 stavio Bočkaja i Moharamija, u meni je sve potonulo. Ne želim vjerovat da namjerno zafrkava, da se nekome inati, ali mi nije jasno. Ne opravdavam Marića, ima on puno krivice, a ima i krivice onaj koji je njega ostavio na takvom važnom mjestu u takvoj situaciji. Mi smo imali ulazak u LP, ok financijsku situaciju i Hajduk na koljenima. Trebalo je uzet 3 pojačanja, prava pojačanja, a ne se ciganit. Probudim se jutros prije alarma s mišlju da želim da svi preuzmu odgovornost i gospodski priznaju da su krivi i odu i skužim da sam baš ogromna budala jer oni vjerojatno mirno spavaju, a ja razmišljam ko bi mogo vodit momčad protiv Varaždina. Oprostite na romanu, možda mi bude lakše.
  • superhik
    11.7k
    IO, NO, Uprava i ostali ne mogu se skrivati iza Marića. Oni su ti koji nadgledaju i odobravaju njegov rad. Ako Marić kaže da nema odobrenje 5M € za neko pojačanje zato što nema odobrenje CFO-a, onda je CFO taj koji treba odgovarati pred klubom i javnosti za to.

Ali ako Marić kaže da nisu dovedeni napadači zato što Petko ne trpi konkurenciju, onda je on takvu nebuloznu izjavu ima za objasniti upravi i članovima kluba.

Međutim, u zadnje vrijeme me zabrinjavaju izjave koje dolaze od čelnih ljudi kluba. Jučerašnji čudni odgovori na neka pitanja, ali i izjave Zajeca nakon Skupštine, poput:

"Što se tiče SuperSport HNL-a, kraj je daleko. Vidimo da i naši suparnici gube neke važne bodove kao što smo i mi gubili. Bit će to sve bolje..."
    Što me boli briga za konkurenciju. Ne možeš o krizi govoriti kao da govoriš o tome kako je rodio vinograd.
    Moraš jasno reći da ovakvi rezultati nisu prihvatljivi unatoč svemu. Da je u DNK Dinama pobjeda. I u HNL i u Ligi prvaka i da svakom igraču koji nosi dres, bio on rezerva ili ne je pobjeda imperativ.

Ili pak kad se na neke stvari pravimo gospoda pa onda kad smo očigledno u krizi napadamo novinare što pričaju o krizi:

"To se ne smije zanemariti, to se mora neprestano ponavljati jer, nažalost, niti vi se ne ponašate odgovorno. Ne pišete svi o stvarima koje su istina. Istina je da Dinamo u ovom trenutku igra bez sedmorice igrača iz prve postave, to je jako važno."

Pa nisu ti novinari krivi što je klupska sportska politika takva da klub upadne u krizu kad se ozlijedi sedam igrača od kojih neki i možda nisu za početnu postavu Dinama.
  • NORTE
    12.8k
    IO, NO, Uprava i ostali ne mogu se skrivati iza Marića. Oni su ti koji nadgledaju i odobravaju njegov rad. Ako Marić kaže da nema odobrenje 5M € za neko pojačanje zato što nema odobrenje CFO-a, onda je CFO taj koji treba odgovarati pred klubom i javnosti za to.

Ali ako Marić kaže da nisu dovedeni napadači zato što Petko ne trpi konkurenciju, onda je on takvu nebuloznu izjavu ima za objasniti upravi i članovima kluba.

Međutim, u zadnje vrijeme me zabrinjavaju izjave koje dolaze od čelnih ljudi kluba. Jučerašnji čudni odgovori na neka pitanja, ali i izjave Zajeca
    superhik

Nema nitko od njih šta odgovarati jer odgovornost u klubu ne postoji.

Nitko ne smije biti iznad interesa kluba, ni "senatori" s terena ni seratori u odijelima.

Zajec i Marić nisu dorasli funkcijama koje imaju u dinamu kakvog želimo odmah sad.
    To smo znali i prije nego su postavljeni.

Klub veličine dinama ne bi smio na toliko važne pozicije ni postaviti ljude bez prethodnog velikog iskustva i uspjeha, a kamoli ih još i održati na njima iako klub vode u kurac.
  • Toni90d
    980

Mene i dalje zanima tko je skinuo, po kojoj referenci, V.D. ispred Sportskog Direktora. Zašto se odustalo od traženja jakog imena, pod jakim imenom mislim nekoga sa nekom reputacijom i iskustvom.
    Želimo igrače koji nisu HNL, želimo trenera koji nema samo HNL iskustvo, ali SD nam je dobar bez iskustva.

Iskreno sam očekivao da će klub dignuti na višu razinu, da neće biti zaslužnih i onih koji su nas zadužili, nego samo oni koji daju maksimalno, od čistačice do predsjednika.

Objašnjavaju se stvari o cijenama, primjerice kako se roba (dresovi, suveniri, itd) ne moze rasprodavati po maloj cijeni, to mi je ok, ali daj onda sve u klubu digni, plati pravog skauta koji će donijeti vrijednost klubu, sa time pravdaj cijene u Fanshopu, a ne Šokota i ljudi koji bi morali uživati u mirovini.
  • Jaro
    8.3k
    ti znas tko je Velimir Zajec, cime se sve bavio u zivotu i nogometu i tak to?
    Da, nebi se trebao mijesati u sportsku politiku, ali ostatak ekipe nije ekipirao taj sektor kak treba, pa je, nazalost Zajec zapravo jedina osoba sa sportskim, nogometnim iskustvom tu. Smatram to velikom greskom, al nadam se da ce se to brzo popraviti.
    Moje pitanje iz orve recenice je jer vec nekoliko puta trpas Zajeca u isti kos s Maricem...
  • Paggini
    29k
    Moje pitanje iz orve recenice je jer vec nekoliko puta trpas Zajeca u isti kos s Maricem...Jaro

A brat bratu, nije se Zajec nigdje proslavio kao SD, tako da bih ga po kompetencijama za obavljanje posla u sportskog sektoru svrstao u kategoriju Marića.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.