• Papastrumf
    13k

Place su fiksne 18.5 ili 30. Budžet je projekcija. Moze biti 67, a moze biti i 47 u najgorem slucaju.

Manenica je danas imao jako dobru prezentaciju gdje je i laicima pokazao kako se puni proracun po stavkama te na sto se trosi.
    Ako sam dobro zapamtio, na place i bonuse igraca i strucnog stozera je otislo 31 mil €.
  • NitkoBitan
    20.6k
    Jel ce se placat porez na dobit ili se ide sad na dovođenje igraca do 1.1 i placanje istih kako bi se izbjeglo placanje poreza na dobit?Orc123

Kako kad prijelazni rok pocinje tek u sijecnju?
  • Crni86
    6.4k
    s racunovodstvene strane mislim da ne mozes to tako odigrat.

Kao prvo taj trosak ce se morat priznat u 2025. jer ce registracija igraca ici od 1.1.2025.

Kao drugo trosak za transfere ti se ne priznaje odmah u cijelosti vec se priznaje kao amortizacija, drugim rijecima platimo sada selahija milijun eura, selahi potpise ugovor na 5 godina i ti svake godine iducih 5 godina sebi priznajes 200 tisuca eura trosak amortizacije (igraci se gledaju kao nematerijalna imovina)
  • Orc123
    9.3k
    zar nije bila prica kad smo o o doveli Bockaja za 2,7mil eura prije Bozica samo da ne platimo toliki porez na dobit!?
  • Crni86
    6.4k
    ne znam koja je tad prica bila, ali s racunovodstvene strane to nije izvedivo.
  • Orc123
    9.3k
    nezz, ne kuzim se toliko u to pa pitam....
  • Crni86
    6.4k
    Budžet je projekcija. Moze biti 67, a moze biti i 47 u najgorem slucaju.Papastrumf

Moguce onda da su u germanijaku naveli samo iznos placa u toj najgoroj soluciji, a budzet u najboljoj. Pomjesali su kruske i jabuke. Nista cudno za njih.

Ovo sta papa prica ima logike, veci budzet, vjerojatno skupina lp sto znaci bonuse igracima i samim time i vece place. Sto je jako dobro i za poslovanje kluba (osiguras se od losjeg rezultata da imas za place), a opet je dobro i za motivaciju igraca kako bi grizli i ostvarili bonuse.
  • The Undertaker
    6.2k
    Koliko sam shvatio, 67m je konzervativna procjena sa EL i 20m od transfera, dakle realno vrlo ostvariva.

Kad kažem plaće, mislim na ukupna primanja. Ako je ove godine na to potrošeno 31m onda je to u granicama onog što sam napisao. Kakva je veza između ovogodišnjih 31m i 18,5? sljedeće godine mi je teško ubrati.
  • The Undertaker
    6.2k
    Trošak transfera Dinamo ne knjiži kao jednokratni trošak već ga računovodstveno rasporedi po godinama ugovora.
  • Papastrumf
    13k

U tih 18.5 nisu uracunati bonusi te place i bonusi trenerima. Iskljucivo ugovori igracima.

Da udjes opet u LP, to ce ti dakle opet biti na razini ove godine, manje vise.
  • Crni86
    6.4k

Kao drugo trosak za transfere ti se ne priznaje odmah u cijelosti vec se priznaje kao amortizacija, drugim rijecima platimo sada selahija milijun eura, selahi potpise ugovor na 5 godina i ti svake godine iducih 5 godina sebi priznajes 200 tisuca eura trosak amortizacije (igraci se gledaju kao nematerijalna imovina)Crni86

Spomenuto vec kolega :smile:
  • The Undertaker
    6.2k
    Razumijem ali ako planiraš prihod od EL onda planiraš i bonuse na plaće kao posljedicu igranja EL.
    Da sad ne pilamo, da li klub planira staviti ove prezentacije na web?
  • The Undertaker
    6.2k
    Da, dok sam pisao. Kolega je u pravu.
  • Papastrumf
    13k

To ne znam, ali znam da ce istu prezentaciju Manenica odrzati i na clanskom danu.
  • Crni86
    6.4k
    bonuse na plaće kao posljedicu igranja ELThe Undertaker

Mislim da je negdje bilo spomena kako je srednja solucija da se plasiramo u EL, a ne najgora za koju su spomenute brojke za trosak placa igraca. Nisam siguran koja je najgora solucija , vjerojatno da ostanemo bez skupine europe pa samim time ni nemas bonusa.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.