• Dudu9
    1.2k
    Ako se ne varam EL možemo igrat jedino ako smo prvaci i 2
  • Jaro
    8.3k
    Ako se ne varam EL možemo igrat jedino ako smo prvaci i 2Dudu9

-ako smo prvaci pa ispadnemo u kvalama jednom
    -ako smo drugi, a kup osvoji prvak
    -ako osvojimo kup
  • Toni90d
    979
    Ako nebi bili prvaci, tj igrali kvalifikacija za LP, nebi bilo cca 20 milijuna € koje se spominju, ispadanje u PlayOffu LP, donosi cca 15 milijuna €. Jer EL koju ostvarujemo kao pobjednik kupa ili kao drugo mjesto ako kup osvoji prvak, donosi samo cca 5 milijuna €.

Točne brojke ne znam, zato sam napisao cca.

Prevedeno, uprava i skupština kluba, uvjereni su da osvajamo prvenstvo i igramo najmanje kvalifikacije LP. Pozitivno mi je, što je klub "ostao na zemlji", napravio normalnu projekciju financija, jer bi mnogi drugi već računali sa apsolutnim osvajanjem prvenstva i direktnim ulaskom u LP, pa ako se to nebi ostvarilo, a živjelo na taj kredit, onda bi bilo velikih problema. Bolje planirati 20 milijuna € od prvenstva i EL, pa ući u LP i imati cca 35 milijuna €, nego da nam u startu fali 15 milijuna € radi nesretnog događaja.

Uz malo sreće možemo direktno u LP, ali to si moramo sami zaslužili osvajanjem prvenstva.
  • Papastrumf
    13k
    Ako nebi bili prvaci, tj igrali kvalifikacija za LP, nebi bilo cca 20 milijuna € koje se spominju, ispadanje u PlayOffu LP, donosi cca 15 milijuna €. Jer EL koju ostvarujemo kao pobjednik kupa ili kao drugo mjesto ako kup osvoji prvak, donosi samo cca 5 milijuna €.Toni90d

Dio nagrada od UEFE za ulazak u LP ( cca 7m €) se knjize kao prihod u sljedecoj godini.
  • Toni90d
    979

Ok. To nisam znao. Ali vjerojatno ni većina. Ja sam se referirao na to, da svi očekuju 20 milijuna od EL, a da bi se te novce dobilo, mora se igrati playoff LP. Jer sama EL donosi samo 5 milijuna.
  • E46
    811
    Kako ne, pa ja prvi da sam recimo bvb i da vidim ovo da se ocekuje 20.5 mil eura ove god od transfera ne bi ponudio vise za baturinu a nama se svakako on prodaje ovo ljeto.
  • jedan u nizu
    10k
    Ne budite smijesni.
    Klub koji zivi od transfera mora u proracun uracunati prihode od istih da zatvori proracun.

Ne mozemo planirati xy budzet ako ga ne mozemo pokriti tranferima.

Nez zkj uopce govorite da je to planirano od Baturine.
    Zasto nebi rekli da ocekujemo od Kulenovica 8, od Hoxhe 2, Spikica 4, i 6 mozda jos od nekih koji budu zainteresirani?
    Zasto nebi rekli da ocekujemo za Sucica 20?

Recimo jedan City stavi da ocekuje od transfera 100mil za sljedecu godinu. Dal to znaci da je cijena Haalanda 100mil i da nece prodati nijednog drugog igraca? I da jedan Real kaze, evo vam 100mil za njega, ionako racunate na to, ne damo vam ni centa vise.

Smijesni ste stvarno.
  • Nino Bule
    14.7k
    pa ja prvi da sam recimo bvb i da vidim ovo da se ocekuje 20.5 mil eura ove god od transfera ne bi ponudio vise za baturinuE46

I onda dođe neki milan ponudi 23 i popuše kurac jer su glupi i gledaju okvirne brojke financijaša kako planiraju zatvorit budzet u "srednjem scenariju", lako se moze dogodit da osvojimo prvenstvo idemo direkt u LP i to koliko moramo pribavit od transfera se drasticno mjenja, opet ponavljam tih 20.5 nije nikakav signal kojeg se igraca prodaje i za koliko para, samo koliko nam novaca fali za zatvorit budzet kad uračunamo ostale prihode, svaki klub u europi to radi
  • The Undertaker
    6.2k
    Kako ti se čini opcija 20 mil. odmah i 50% od sljedećeg transfera? Kako se to vidi u planu za 2025.? Možda je plan da ne prodajemo Baturinu osim ako nas netko ne "izuje iz cipela"?
  • Droljo
    9.7k
    Znam da nije tema ali nebumo mi dobili 20 mil za baturinu... Bar ja tako mislim..
    Nadam se da se varam.
  • scooniepenn
    3.6k
    Ne znam koliki je njegov postotak pa mi je teško zato reći koliko ide nama, ali njegov će transfer ići podosta preko tog iznosa, uz dodatne bonuse i postotak od idućeg transfera. Uvjeren sam kad se sve zbroji da će se to u budućnosti popeti na oko 30 milja ukupno.
  • Jos-Optimus
    3.2k
    Ma ide Bati za rekordan iznos, nakon što on i Petko sruše Milan samo nebo je granica
  • superhik
    11.7k
    Vjerojatno je tržišna vrijednost igrača (onih čija se prodaja može brže aktivirati) procijenjena kao imovina kluba koja se može aktivirati u idućoj godini.
    Kao što ti da planiraš budžet za iduću godinu, unio bi svoju nekretninu ili auto kao imovinu koju možeš aktivirati u idućoj godini. To se zove financijski fit.

Što se tiče bonusa od Europe, pošto su bonusi sastavni dio ugovora igrača vjerojatno se uzimao neki prosjek kao kompletni operativni trošak (plaća) igrača.

Naravno, pričam na pamet, trebao bi vidjeti detaljnu strukturu planiranih PIH
  • E46
    811
    Da mi je tvoja razina dopamina u zivotu izgorilo bi sve
  • Mr Anderson
    9k
    Kako ne, pa ja prvi da sam recimo bvb i da vidim ovo da se ocekuje 20.5 mil eura ove god od transfera ne bi ponudio vise za baturinu a nama se svakako on prodaje ovo ljeto.E46

Hahahaha...kakav stručnjak, ovo treba u udžbenike. Potencijalni kupac pogleda financijski plan za sljedeću godinu i kaže,vidi ovi planiraju 20milja, nećemo ponuditi ni centa više, ne treba im. Hahahaha.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.