• Neron53
    1.1k
    Iako je ocito da je SD zajebao skoro sve cega se primio, zasto bi otkaz bila jedina opcija?
    Pa nije se sam instalirao tu gdje je.
    Oni koji su ga izabrali, neka se pokriju usima, pregrizu govno i priznaju zajeb te vrate ga tamo gdje je pokazivao dobre rezultate. Covjek jednostavno nije za taj posao ali da je zbog toga narodni neprijatelj, nije.
  • Mandelinho
    436
    Bolje da moramo prodat sucica za 20 milja eura, nego da ih zaradimo ulaskom u lpCrni86

Nadam se da shvacas da su prodaje takvih igraca svejedno neizbježne. To ti je kao da ti zauvijek ostanes radit na prvom poslu koji si radio nakon srednje škole ili fakulteta, a nude ti se bolje prilike.

Ipak, slažem se da ti financijska stabilnost daje mogućnost da ih odlučiš prodati kada tebi paše. Ovo ljeto smo zadržali Baturinu, Sučića (Petra, čiju je prodaju 90% ljudi ovdje zazivalo u smislu da ne možemo za njega više dobiti, a nitko ili rijetki su uzeli u obzir da se Brozović oprašta iz reprezentacije i da će Suki dobiti priliku u reprezentaciji).

Za te odluke možemo samo pohvaliti sportski sektor, isto kao i za ostanak Petkovića za kojeg vidim da ovdje neki spominju da bi ga trebalo eliminirati i okrenuti neki novi list u igračkom kadru.

Petko nama više vrijedi u HNL-u nego ijedan igrač, jer svaku tekmu igramo na postavljene obrane i bunkere protivnika a on je majstor takvih situacija, primanjem lopti okrenut leđima, i odlaganjem i podvaljivanjem istih.

Ovo što mi sad imamo je dobro za tranziciju i utakmice u Europi gdje većinom protivnik ima posjed i incijativu, pa čak i kada igramo sa manje kvalitetnijim momčadima (Čitaj Slovan) koje svejedno napadaju, igraju napadački i ostavljaju nešto prostora, dok npr neki Slaven Belupo slavi bod na Maksimiru kao ulazak u LP, što se vidi i po jučerašnjim rekacijama njihovog golmana nakon utakmice.

Klubovima u HNL-u i njihovim igračima su ovo izazovi života i budi siguran da su oni itekako svjesni tko je i što je Dinamo, zato oni i igraju protiv nas kao mi protiv Monaca.

Isto tako trenerska struka protiv tih istih klubova ne može pripremiti utakmicu na način da analiziraju protivnika za koje ne znaš hoće li Grgić startati kao desni bek ii krilni napadač, hoće li primjerice Krizmanić igrati stopera ili lijevog / desnog beka, ili hoće li Varaždin baš tad igrati 5-5-0 formaciju.

Meni je veći problem od svega što se odlučilo i dalje slagati momčad od Mišića kao centralne figure, čime on postaje iznimno bitan kotačić momčadi a po meni mu nedostaje jako puno toga, ali to je tema za sebe.
  • Crni86
    6.4k
    Nadam se da shvacas da su prodaje takvih igraca svejedno neizbježne. To ti je kao da ti zauvijek ostanes radit na prvom poslu koji si radio nakon srednje škole ili fakulteta, a nude ti se bolje prilike.Mandelinho

Naravno da su neizbjezne, ali opet moci ces birat. Ako prodas Baturinu, mozda bi htjeli ostavit Peru da bas u jednom roku ne ostanes bez dva dijamanta u vezi sto je sa sportskog aapekta jako vazno. Druga stvar i da se proda Pero, imat cemo onda npr 20 milijuna viska za pojacanja, a ne da se zatvori rupa u budgetu jer eto nismo izborili lp. Oprosti ali takvim glupim potezima klub ne raste, pogotovo iz aspekta da cemo vrlo vjerojatno direktno u Lp ako osvojimo prvenstvo.

Samim time stvaras si poziciju da kroz dobre nastupe u europi konstantno ulazis direktno u LP. Kako bi to bilo moguce moras osvajat prvenstva. Tako da nama prvenstvo doslovce nosi 30 milijuna eura. Ja ne bi 30 milijuna eura nikako odbio makar vec imali zatvoren budget. Novaca nikad dosta.
  • Dzoni
    872

Kako je moguće da drugi klubovi sličnog ranga ulaze u Europe iako nisu prvaci? Ako su tovari nesposobni za ganjat Europu, ne moramo i mi bit
  • Crni86
    6.4k
    Znaci na zimu da zelimo bit konkurentni u drugoj polusezoni bi to trebali posloziti ovako nekako:

Neva - rpg, pojacanje, torrente, pojacanje - pojacanje - cordoba, sucic (misic dokle god se pero ne oporavi, a tu imamo i kacavendu), bati, pojacanje - petko

Po meni su sva krila prosjecna ili losa. Nerealno je ocekivati da u ovom prijelaznom roku dovedemo jos dva nova krila pa sam onda birao od manjeg zla i ostavio Cordobu desno, dok bi se hoxhe rijesio i doveo klasno lijevo krilo koje igra u oba smjera. Ukoliko se pojacanje ne dovede, najrade bi gledao onda stojketa na lijevom krilu do kraja sezone.

Po meni trebamo 4 pojacanja (desni stoper, lijevi bek, sestica i krilo). Uz to da ce petko biti zdrav , ukoliko je vec sada procijena da ce imati problema potrebno je dovesti pojacanje i u napadu. Te je potrebno dovesti jos jednog napadaca za rotaciju.
  • Daliban
    3k
    Trebamo se prebaciti na 442 romb, ponavljam po n-ti put. Valjda mi neće opet netko skočiti za vrat jer se ponavljam.

Krila su nam loša, ali baš zato se na njih ne bismo trebali ni previše oslanjati. Kao prodajne igrače treba forsirati Kuleta i Torrentea jer su tehnički slabiji, a ipak solidno tržišno kotiraju.

Cordobu koristiti u nekoj asimetriji gdje igramo s dvije devetke i jednim krilom pa da bek s druge strane daje širinu. Cordobu se tu može koristiti s obje strane. Mislim da ima solidan centaršut, a ako igramo s dva napadača to bi nam bilo od koristi.

442 romb nam također daje više prostora za Pavića, Stojkovića i Kačavendu.

Tako ćemo maksimizirati kvalitetu udarnih 11 iz ovog kadra.

Dugoročno gledano, 442 romb je idealan sustav za Dinamo i hrvatske ekipe općenito. Naš genetski bazen ne proizvodi previše krila visoke kvalitete pa shodno tome nema ni razloga da forsiramo sustave koji takva krila zahtijevaju. Filozofija igre treba biti prilagođena našem genetskom bazenu i nogometnoj kulturi. Nema nikakvog smisla forsirati krilne sustave samo zato što su fama u nekom drugom dijelu svijeta i jer ne znamo misliti za sebe nego samo kopiramo i slijedimo druge kao konjušari.

Ako ti se u nižim uzrastima pojavi svjetski krilni potencijal, lako se nađe mjesta za njegov razvoj kroz ranije spomenute asimetrije.
  • Nolifer
    8.8k
    Bjelicu nebih dirao, jer nije slagao ovu momčad. Dakle krivi su oni koji su birali ove igrače koji nemogu prdnut, kamoli nešto konkretnije napravit. Iskreno, mislim da je promašen prošli rok, jer probalo se krpati goruće deficitarne pozicije, ali nisu uspjeli, jer opet raubaju igrače i rade eksperimente sa nekima. Trebaju promjene, ali ne i trenera. Trener je doveden, dakle dat mu šansu da složi ekipu po guštu i to je to. Jer ako bu opet izgovor bio štednja, a financijski smo ''stabilni'', onda tu nekaj drugo ne štima...
  • Daliban
    3k
    Bjelica je otkaz trebao dobit još prije dva tjedna. Lik je cijepljen od uzimanja bodova.
  • Dudu9
    1.2k
    Možeš do Europe ali više novaca zaradiš preko toga kad si prvak playoff LP ti je 5mil, a dinamo kako se čini trebao imati izravan ulazak u LP time i 30mil sigurnih
  • Cif
    139
    znači Jakireviču i Biščanu su igrači bili po gušti ali su oni bili nesposobni.Trener je da napravi automatizmu koje nemamo i taktiku koju nemamo i napali momčad da ginu na terenu kaj isto nemamo i po meni nije niš bolji od ova dva prije trenera.Kaj misliš ak dođu 3 igrača po Bjelinom gušti da automatski imamo automatizme u igri?
  • Crni86
    6.4k
    da stvoris automatizme trebao bi imat treninge. Mi u ovom ritmu ili imamo rekuperaciju ili takticku pripremu za protivnika. Dajmo covjeku pripreme oa cemo vidjet da li ce se nesto uigrat, ukoliko nece nek mu se da pedala.

JakirOvić i Biščan su dobili pripreme, jedan od njih cak i dvoje pripremaa pa nisu imali automatizme, niti ideju igre, givor tijela i same izrecen rijeci su bile na razini rudesa. Izleti u munchen, pogledi u pod i slicno.

Bjelica ima grijeha, ali usporedivat ga sad s ovom dvojicom je totalno debilno. Pogotovo jer nas je drugi srozao sve do konferencijske lige gdje su nas redom samarali sparta (po el), balkani, plzen , paok, dok bjelica ima 7 bodova u lp.
  • Cif
    139
    da bar ima sedam bodova u zadnjim utakmicama u hns-u koji bi tek onda bio trener.I ne kažem da su Bišćan i Jakirović dobro treneri.Nego da Bjelica otkad je otišao iz Dinama i raspao mu se stožer nije ništa bolji.
  • Crni86
    6.4k
    ne znam kako se dobivaju bodovi u hns-u.

Ako zelis pricat o hnl-u. Bjelica od kad je doso ima zaostatak od 2 boda za vodecim. Bivsi trener s kojim ga zelis usporedivat je imao vecinu vremena cijeli kadar kao i najboljeg igraca petkovica pa je uspio napraviti -4 u odnosu konkurente. Da ne spominjem da su konkurenti u to vrijeme igrali i 4 puta dva puta tjedno sto im je otezvalo situaciju, dok od kad je bjelica doso igraju samo jednom tjedno jer su svi ispali iz europe. Sa tim da je bivsem treneru za to trebalo 7 kola, dok Bjelica vodi ekipu 9 kola

Bjelica nije svetac, donio je i on neke lose odluke. On je isto samo covjek, niije robit. Idemo mu dat pripreme i ako necemo imat nekakvu igru nakon priprema ja cu prvi biti za otkaz.
  • Cif
    139
    ma nije ni u broju bodova toliki problem nego u njegovoj nemoći da bar malo pumpa života u ekipu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.