• The Undertaker
    6.2k
    Ali i to je opet super je na ovakvu utakmicu prije 5,6 godina bi mozda doslo 1000 ljudi.Crni86

Nove generacije ili se naglo probudila ljubav prema klubu?
  • Keyser Soze
    11.1k
    Tak je, ja sam s fakulteta došao na onu užas tekmu s Lokosima u 40. minuti i rezultat je bio 0:2 u tom trenutku... Tako da Simpatizer bez obzira na rezu i vrijeme stigneš sigurno do kraja prvog poluvremena :wink:
  • Rakovica1986
    756
    ja nominalno radim od 9-17 kao i većina ljudi danas. Dođi ranije taj dan, obavi posao koji imaš, izađi ranije s posla i ako si u mogućnosti da radiš od doma odradi što trebaš za vikend ako je baš nešto hitno. Sve se može kad se hoće.
  • Bosskovitz
    13.1k

Kombinacija svega: novih i onih koji su u nekom trenutku prestali dolaziti. Znam 5-6 ljudi koji nisu 15-ak godina bili na utakmicama Dinama, osim možda na nekoj Ligi prvaka sa sponzorskom ulaznicom, a ove godine sam ih znao viđati i na "malim" tekmama. Polagano to sve ide na bolje.
  • Crni86
    6.4k
    sve se moze kad se hoce. Ali uvijek je lakse naci neku izliku u zivotu i opravdat se. Tako je sa svime u zivotu, ne samo s odlaskom na tekmu. Da treba otic negdje na cugu u 18h da vidis da bi svi mogli.

kombinacija jednog i drugog. Mnogi zbog cjelokupne situacije nisu vise bili toliko nabrijani, sad su se vratili, ima mnogo i skroz novih. Ta brojka ce dodatno rast s vremenom, samo ne mozemo ocekivat da ce nas preko noci biti 10k.
  • Dzoni
    872

Ako ćemo iskreno, ja sam bio među takvima koji u doba Mamića bi išao jednom u godini ili 2x na utakmicu, najčešće Europa, ali kako je situacija oko kluba krenula na bolje s klubom, postao sam redovan na manje više svakoj domaćoj utakmici i uživam u svakoj sekundi provedenoj na Maksimiru
  • jedan u nizu
    10k
    ako ti je dovoljno stalno doci ces i u 18:30.

I po ovim najvecim guzvama s jednog kraja grada na drugi treba sat i 15. Znaci sve se moze ako se zeli. Izades nesto ranije sa posla, nema guzve ja ulazu nikako jer nema toliko ljudi i najkasnije si u 10. minuti na tekmi. Tako da su to izlike svima onima koji rade u zagrebu.
    Crni86

Morate shvatiti da mi nemamo 10k navijaca koji redovito pohoduju tekme. Nemamo niti 4500 ljudi koji su stalno na tekmi, a imaju godisnju kartu.
    Pa prosle godine je bilo svega 20 i kusur ljudi koji su bili na svakoj donacoj tekmi.

Siguran sam da bi se svi slozili da bi bili zadovoljni da imamo 10k ljudi koji idu na 60-70% utakmica.
    U tom slucaju bi i ti redoviti posjetioci preskakali neke tekme.
    A probajte pogoditi koje tekme ce se prvo preskociti .
    One koje se igraju po losem vremenu, a to je najcesce kisa, ali onda i ove koje se igraju na 0 stupnjeva.
    I kad k tome dodas da je to radni dan i tekma u 18h, te da protivnik uopće nije atraktivan dodes do zakljucka da je vrlo moguce da ce i vecina ljudi koji redovito idu na Maksimir, preskociti ovu tekmu.

Jako je malo ljudi koji mogu biti na 25 tekmi po sezoni tamo. Ne zbog volje ili htjenja da se ide, nego zbog jednostavno zivota. Nekad radis u to vrijeme, nekad si bolestan, nekad je dijete bolesno, nekad ti djeca\zena imaju rodendan, nekada imas smrtni slucaj, nekada ti je crknuo auto a daleko si. Svasta se moze desiti.
    Svaka cast ljudima koji jako cesto uspiju izorganizirati zivot da su skoro uvijek na tekmi, ali svima se desi da nekad ne mogu.

I da, sad ce netko reci "ali kad je LP u srijedu onda se moze" . Da, moze se. Nekada se vise potrudis jer tekme protiv Slavena vidas svake godine nekoliko puta, dok sa Borussijom igras jednom u desetljecu. Uvijek bilo i uvijek ce biti.
    A i sutrasnja tekma ce opet biti daleko posjecenija nego takve tekme protiv Slavena zimi prijasnjih godina.

Nasa najvjernija baza navijaca se siri, i to je super, sve vise ljudi ide na sve vise tekmi, ali to je i dalje malo za grad velicine Zagreba i klub velicine Dinama.
    I uvijek govorim, nama fali jako veliki broj ljudi koji ce doci na 6-7 tekmi godisnje.

Svejedno se i dalje nadam da cemo sutra prebaciti 6k ljudi na stadionu.
  • Liks90
    2.6k
    Stanje za Slaven:

SD 210, ZD 640
  • Simpatizer
    583
    Čini se da neki ljudi odbijaju kupovati online nego baš u karatani žele
  • Bosskovitz
    13.1k

Super, mene takve stvari vesele. Nas je znalo biti 2.000-3.000 na stadionu, ja znam da mi nismo baš normalni, ali ako želimo biti klub kakav želimo biti onda do +30.000 mjesta na stadionu trebaju popuniti ljudi koji su manje fanatični od nas i to ne samo popuniti: treba im tamo biti mjesto i trebaju se tamo osjećati dobrodošlo.

Dug je to proces na kojem se radi i još će se raditi, nogometna kultura i običaji stvaraju se opetovanim ponavljanjem kroz dug vremenski period. Mi smo zahvaljujući 30-ak godina uništavanja klupskog brenda i identiteta tu praktično gotovo u povojima, ali to znači i da uglavnom možemo samo napredovati.
  • Marley
    2.3k
    Čini se da neki ljudi odbijaju kupovati online nego baš u karatani želeSimpatizer

Upravo kupila na karatani po prvi put, nije da odbijam online, nego zelim birat mjesto :grimace:
    Malo mi je bezveze da moram fizicki dolazit iz tog razloga, kad bi se sve moglo i klikom, ali kako je tako je.
    Inace uzimam online jer me strah da se ne rasproda do fizicke prodaje.

Inace, nema zive duse, navali narode dok jos nije guzva :rofl:
  • Simpatizer
    583
    Upravo kupila na karatani po prvi put, nije da odbijam online, nego zelim birat mjesto :grimace:Marley

Možeš i online, jer svaki put kad ti stavi u košaricu dobiješ nasumično sjedalo unutar odabranog sektora

Ako ti se ne sviđa, onda samo izbriši ulaznicu iz košarice i ponovi postupak dok ne dobiješ mjesto koje želiš
  • Marley
    2.3k
    pa tako obicno i radim. Mozda je do mene jer sam nestrpljiva i zivcana i u zurbi non stop, ali da ti budem iskrena, popizdim u tom procesu :lol:

A sjedalo mi je idealno tik do prolaza, iz nekih ludih razloga u mojoj glavi. A to je nemoguce potrefit nasumicno. Znam znam, komplicirana sam :blush:
  • Dand
    14

Nove generacije koje nisu rasle uz represiju nevidenu, nego i "smiju" navijati za svoj klub, dolaze u vecem broju nego sto su prije. Sto i nije cudno, tko je prosao vrijeme kad je npr. na Dinamo-Dragovoljac svaki navijac imao po dva policajca, kad su podijelili sablasno prazan istok na vise sektora i stavili redare izmedu samo da bi isprovocirali sukob, zna zasto se tih dana nije moglo namamiti nove ljude.

Golovi se nisu slavili, simbioze izmedu momcadi i navijaca nije bilo. Sad je to vec zdrava prica i samim time bolja podloga za veci broj navijaca/simpatizera/gledatelja. Usto, HNL je dosta zanimljivija zadnjih par godina pa ljude zanima.

Jedino sto me i malo cudi je da je ipak podosta tadasnjih suboraca protiv cetnika prestalo ici redovno - kuzim da dolazi vise obaveza sa godinama -, a bili su dio najtezeg perioda pa bi sad mogli uzivati u plodovima svojeg djelovanja.
  • bbb medimurje
    3.4k
    Tak je, ja sam s fakulteta došao na onu užas tekmu s Lokosima u 40. minuti i rezultat je bio 0:2 u tom trenutku... Tako da Simpatizer bez obzira na rezu i vrijeme stigneš sigurno do kraja prvog poluvremenaKeyser Soze

Ja sam protiv osijeka usao u drugom poluvremenu pri rezultatu 2:3
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.