• rioda
    5.5k
    Nitko ne komentira da smo zatražili 23 milijuna pokradenih eura koja bi Uskok preusmjerio u državni proračun. Ako se to ostvari, to nam je gotovo pola godišnjeg budžeta...
  • Paggini
    27.8k
    Jel bi nama išao cijeli iznos od 23 milijuna?
  • Izet Hajrović
    2.5k
    ako ima pravnika ovdje, kakav je postupak s tim, kad bi se mogli očekivati ti novci na računu ako uopće bude usvojen zahtjev?
  • jedan u nizu
    9.6k
    Nitko ne komentira da smo zatražili 23 milijuna pokradenih eura koja bi Uskok preusmjerio u državni proračun. Ako se to ostvari, to nam je gotovo pola godišnjeg budžeta...rioda

da li uskok uopce moze dobiti tih 23mil, bez obzira da li idu dinamu ili u drzavni proracun?
  • Maki2
    716
    Vremenski je nezahvalno za pricati kad bi bilo, ali ne odlucuje tu Uskok. Uskok ti je ovlasteni tuzitelj kao dio Drzavnog Odvjetnistva, a ono sto ce se desiti je na sudu.
  • masacusec
    4.1k
    Pa i iz nominalne perspektive i de facto, oštećena stranka u postupku jest NK Dinamo, stoga imovinsko-pravni zahtjev za kompletnom odštetom kojega je naš klub podnio protiv ovih govnara i njihovih satelita, je u potpunosti opravdan i legitiman, što je i potvrdio sudski vještak za financije!
    Slijedom svega navedenoga, u uređenoj pravnoj državi, finalni pravni epilog ove pljačke bio bi direktna nadoknada štete nogometnom klubu!
  • Maki2
    716
    Aha, cekaj to nisam popratio skroz bio. Malo sam izvan toka, je li presuda donesena da je Mamic kriv (u cijelosti ili djelomicno nije ni bitno)? Imovinsko pravni zahtjev se tek aktivira kad je donesena osudujuca presuda, osim ako se to rjesava u gradanskoj parnici sto se u ovom slucaju ne desava.
  • Maki2
    716
    Bilo je vise sudskih procesa pa nisam ni sam vise siguran koji je zavrsio
  • Toni90d
    808
    Kao i izjava da su tereni za treniranje lošiPeškaman

@Pop corn@Papastrumf@deda

Tko je odgovoran za terene? Kako to da su odjednom svi tereni postali loši, da momčad mora trenirati na glavnom terenu, koji isto nije na razini prošlih sezona.
  • The Undertaker
    6k
    To je i meni misterija. Dinamo ima, osim glavnog terena (koji je zamijenjen ove godine ako se ne varam), još tri velika terena sa prirodnom travom plus jedan sa umjetnom. Ne čini mi se realnim da nijedan ne valja.
  • Jurki
    13k
    teren Modric je otvoren lani.. znaci trebal bi biti u dobrom stanju.
  • nemapredaje
    3.8k

Ne, nego mu je dano ime Luka Modrić lani (ili kada već).

Teren već godinama postoji.
  • Jurki
    13k
    ok, mislil sam da je to novi teren.. al da ga jbs nemoguce da su bas svi tereni u banani.
  • emilperska
    7k
    Bio sam banan negdje 5-6 dana, pa nisam stigao pisat svoj osvrt na situaciju. Iako svi što me znaju ovdje znaju gdje vidim glavni uzrok problema.

Da, ja sam jedan od onih što će slijedit Bjelicu do kraja, ne zato što sam opčinjen 2018./2019. nego zato što mislim da boljeg trenera za te novce mi jednostavno nemamo. Kao što sam tisuću puta pisao da mi nikad više za te novce koje smo dali Petkoviću, a koji su dijelu plebse preveliki, nećemo imat ni približno takvog napadača o kojem će toliko ovisit učinak ekipe.

Necu u ovom postu pisat o SDu, pisao sam dovoljno. Vidim da su se postovi nastavili i kad mene nije bilo tako da očito ima sve više ekipe koja razmišlja u tom smjeru.

Dinamo je u sportskoj ideološkoj krizi, krizi sportskog identiteta. Nije tome uzrok samo ova garnitura, stvari se vuku od 2021.negdje, a sada su samo kulminirale jer sportski sektor nije u te 3-4 godine radio kako spada, a definitivno je da ni danas nije dorastao zadatku. Osovina ekipe sklepana je u mandatima Bjelice i daltona juniora između 2018. i 2021. Tu osovinu smo cijedili do prošlog vikenda i ona je sad i službeno gotova. Treba nam zaokret, treba nam kostur novog Dinama koji ce vladati do 2030. Financijska situacija je nikad bolja iz vise razloga. Dio razloga je LP, a dio razloga je štednja sadašnje Uprave na pojačanjima.
    Izgubio sam vjeru da cemo dobit sportskog direktora (barem) razine Rijeke, Osijeka pa i jogurta iz splita. Kad već nećemo mijenjat SDa niti jačat sportski sektor (Tomo Šokota nije pojačanje, nemojte vrijeđat zdrav razum plebsa), onda očekujem da Bjelica, Marić i Zajec koji je očito ful inolviran, zbiju redove i odrade zimski prijelazni rok kakv nismo vidjeli od 2007. (Šifo, Tadić, Sammir, Jertec, barem 2 od 4 su bili starteri odmah). Od predsjednika Manenice koji je formalno odgovoran za sve (on je "naš" Jakobušić, a ne Zajec) očekujem da makne zmiju iz dzepa i omogući taj povijesni zimski rok za spašavanje sezone, srednjoročne budućnosti i stvaranje novog Dinama..
  • nemapredaje
    3.8k

Slažem se sa svime, ali bih se nadovezao na ovaj dio o lutanju u sportskoj politici.

Uzrok tome je i sam Bjelica, ali ne ovaj sada već onaj iz prvog mandata.

Naime on je nakon više desetljeća u kojima je Dinamo igrao lepršavo i oku lijepo, ali ne i odveć produktivno (što se vidjelo u europskim nastupima) promijenio pristup i postavio igru da igramo striktan, direktan i učinkovit nogomet. Problem je u tome što smo nako šo je otišao pokušavali nači ljude i igrače koji će igrati istim načinom i to radili s više ili manje uspjeha. Ali nismo dosada uspjeli preslikati njegov način.

Drugi problem koji je nastao tom promjenom, barem po mom mišljenju, je taj što nam takva igra koju igramo u Europi ne odgovara za HNL. I zato kašljucamo doma već par godina
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.