• R13S61
    251
    Da se vratimo na temu iz naslova...

Pretpostavljam da se sad salju primjedbe i prijedlozi, ako nekome nesto smeta, netko misli da bi nesto drugacije trebalo, barem sto se tice okolnih stvari i slicno. Mislim da je zakonska procedura takva kada se ide u javni projekt. Mozda ce se netko buniti ako se recimo neki repetitor stavi na objekt A, mozda ce netko reci: ovdje ste skratili nogostup pa se sada ne moze proci sa kolicima, i slicne stvari koje oni mozda nisu uracunali.jedan u nizu

Samo mala korekcija... u savjetovanju za natječaj koje je trenutno u tijeku se ne raspravlja o "repetitoru na objektu A ili o širini nogostupa" :wink:, nego o tehničkim dijelovima natječaja... Npr. u natječaju bude navedeno da treba npr 400 prozora (bez detalja), onda ponuditelj (recimo Kamgrad) pošalje upit da se specificira kakvih prozora treba (dvoslojna, troslojna, itd...) jer naravno i cijena ovisi o tome... Ili se primijeti greška da npr treba XX metara ograde, a zapravo bi trebalo pisati YY metara ograde, pa se također šalje na ispravku... i slične stvari...

Ovaj dio o "repetitoru na objektu A ili o širini nogostupa" je zapravo žalba na građevinsku dozvolu. Nakon izdavanja građevinske sve stranke u postupku (uključujući i sve vlasnike susjednih katastarskih čestica) će biti pismeno obavješteni da je izdana građevinska dozvola i imat će 15 dana od primitka pošte pravo na žalbu. I tada se baka Mara može žaliti na repetitor :smile:
    Ako ne bude žalbi ili se odbiju, građevinska dozvola postaje pravomoćna i može se po njoj postupati...

Pročitao sam natječaj i navedeno je da je rok za odabir izvođača 120 dana od završetka natječaja... To je poprilično puno, tj. maksimalno zakonski rok... obično se ipak stavi kraći rok, pa se nadam da će samu odluku donijeti u kraćem roku, jer naravno ne moraju se držati maksimalnih 120 dana...
    također je navedeno da je rok izgradnje 20 mjeseci od dana uvođenja u posao...
  • Zvonkec
    68
    prodaji ti svoje laži na indexu sve sam ti dokazao a ti i dalje misliš da si jedini u pravu. Neznam tko je tu od nas politički zadojen, strašno pokažem ti članak di ti gradonačelnik govori da država plaća zemljišta i ti i dalje pričaš da ja lažem ajde djete pokri se ušima sramota
  • Crusades
    13.8k
    djeteZvonkec

Dijete*
  • Zvonkec
    68
    I stand corrected
  • jedan u nizu
    9.6k
    pokriZvonkec

*pokrij
  • vjeko1701
    9.8k
    @Zvonkec Višestruko pisanje postova jedan za drugim je strogo zabranjeno pravilima foruma. Ukoliko imaš nešto za nadopuniti, editiraš postojeći post i dodaš. Ubuduće će višestruko postanje zaredom biti sankcionirano.
  • Baneki
    766
    Možda ne bi škodilo da malo pristojnije pitaš?

Jesi li sam napisao da će se Max graditi javnim ili većinom javnim sredstvima na toj temi? Ako je tako onda mislim da nakon utrošenih 50M eura za ovaj stadion nitko neće dati 100M za drugi, niti na gradskoj niti na državnoj razini još dugi niz godina. To je moje mišljenje, nemam nikakvih informacija. Jer nisu stadioni jedino na što se javni novac može trošiti.

A drugo, je li zabranjeno biti pesimističan, ili kako bi ti rekao "širiti negativu"? Od tog "širenja negative"nema baš nikakve štete. Nije da će zbog tog propasti ovaj ili bilo koji drugi projekt. Pa nismo u sjevernoj koreji gdje svi moraju ushićeno pljeskati vođi. ili objavi na presici. Ili renderu. Ili bageru.

Da, ja smatram da je bolje da se ovaj stadion nikad ne sagradi i da bude još jedan u nizu rendera na izložbi obećanih a nikad izgrađenih stadiona. A takvih je već dosta.

Ili bi trebao "širiti pozitivu" što postoji velika opasnost da ćemo završiti dugoročno na ružnom i preskupom stadiončiću dizajna iz pedesetih sa četiri odvojene tribine sa premalim kapacitetom koji ćemo dijeliti sa Rudešom, Kustošijom i Lokomotivom i gledati u Pampas kao na San Siro. Ili uvređeno ostati na derutnom maxu i gledati dok na tom stadiončiću igraju gore nabrojani klubovi kojima je po mjeri.
  • ElDorado
    492
    Pampas ima kapacitet 13k. Stadiončić
  • Baneki
    766
    Idealan za Osijek, po dizajnu, kapacitetu i svemu ostalon.
  • ElDorado
    492
    Po čemu je onda San Siro za predviđenu Kranjču?
  • Bosskovitz
    12.9k

Imamo gradsku vlast koja je objektivno napravila za nogometnu infrastrukturu vise no i jedna do sada, drzavnu vlast koja je obecala sufinancirati stadion i demokratsku vlast u Dinamu koja kaze da se pregovori s gradom i drzavom odvijaju i napreduju u dobrom smjeru.

Zato sam te i pitao na čemu temeljiš svoj zaključak - je li to neka informacija koju ne znamo ili eto, ti tvrdiš da se to neće dogoditi neovisno o svemu što se zapravo događa u stvarnom svijetu?

Jer ako je prvo onda odlično, za to forum i postoji. Ako je drugo, apsolutno nicime nisi pridonio raspravi.
  • Baneki
    766
    Ja sam napisao da imam svoje mišljenje a ne neki zaključak ili informacije?

Je li mi dopušteno imati svoje mišljenje koje se ne slaže s tvojim ili ne? I smijem li ga napisati ili ne?

Ja gradsku vlast nisam spomenuo, ali to "napravila je više" temeljiš na čemu točno? Na još jednom renderu, ružnijem od onog prethodnog ili sad i na građevinskoj dozvoli?

Do građevinske dozvole je došao i Bandić za stadion u Sesvetama? Do bagera nije, kao što nije ni ova vlast, a niti neće prije izbora. Za max smo tamo gdje smo i bili dok nisu došli na vlast, samo što su izgubljene još četiri godine. Ne žurimo nigdje, izgubili smo ih 30 već, što su četiri nove izgubljene? Gdje su najavljena studija izvodljivosti i najavljeni međunarodni arhitektinsko urbanistički natječaj? Nigdje, ali trebao bi skakati od sreće na svaki novi render.

Ja ti ne branim da skačeš i veseliš se, ali ne znam zašto tebi smeta tuđe mišljenje koje nije isto kao i tvoje? Hoće li moje "širenje negative" usporiti jedan jedini dan ili jedan sat gradnju novog maxa ili ove Kranjče ili neće? A ako neće zašto ti smeta drugo mišljenje. I kako točno zamišljaš da netko "pridonosi raspravi"? Isključivo tako da svi skočimo u bandwagon i pušemo u isti rog kako si je netko zamislio. Ja mislim da tako nitko ne pridonosi raspravi.
  • Chempers
    250

Napravila za nogometnu infrastrukturu? Nadam se da si svjestan da se još ništa nije počelo graditi niti je izgrađeno. Prema tome još nije napravljeno ništa, koliko god ti mahao maketama, dozvolama i planovima. Što ne znači da neće biti.

Nakon svega što su navijači ovog kluba prošli sa tim stadionskim planovima i projekcijama krajnje je neukusno optuzivati bilo koga makar puhao skroz u prazno, samo zato jer se radi o političkoj opciji kojoj si sklon. Tim više što su već promašili rokove koje su inicijalno sami dali. Svi želimo novu Kranjcu pa onda Maksimir.
  • jedan u nizu
    9.6k
    Je li mi dopušteno imati svoje mišljenje koje se ne slaže s tvojim ili ne? I smijem li ga napisati ili ne?Baneki

pa ocjvek te lijepo pitao da znamo je li to tvoje misljenje ili neka informacija za koju mi ostali ne znamo.

ali to "napravila je više" temeljiš na čemu točno? Na još jednom renderu, ružnijem od onog prethodnog ili sad i na građevinskoj dozvoli?Baneki

ocito nisi upucen u nista sto se zadnjih 2 godine dogodilo oko Kranjce i Maksimira pa mislim da nema smisla da ti objasnjavam tu sto se sada napravilo, a prije ne.

Do bagera nije, kao što nije ni ova vlast, a niti neće prije izbora.Baneki

tvoje misljenje na koje apsolutno imas pravo. Dobar dio ljudi se ne slaze s tobom. Vrijeme ce pokazati tko je bio u pravu.

Za max smo tamo gdje smo i bili dok nisu došli na vlast, samo što su izgubljene još četiri godineBaneki

Nismo

Gdje su najavljena studija izvodljivosti i najavljeni međunarodni arhitektinsko urbanistički natječaj? Nigdje, ali trebao bi skakati od sreće na svaki novi render.Baneki

Studija je gotova vec neko vrijeme, a rekli su da nece ici u javnost s njom, bar ne za sada.

Ja ti ne branim da skačeš i veseliš se, ali ne znam zašto tebi smeta tuđe mišljenje koje nije isto kao i tvoje?Baneki

ne smeta, ima jako puno ljudi koji ovdje imaju misljenje slicno tvome, samo oni naglasavaju da je to njihovo misljenje, dok si ti slavodobitno dosao i rekao nesto sto je zvucalo kao neke nove info, pa te covjek normalno pitao odkud to.
    Ti si se nahvatao na to kao na ne znam sta, a evo sada si lijepo napisao da je to tvoje misljenje, a cijela ova rasprava je mogla izostati da si na njegovo pitanje jednostavno napisao da je to tvoje misljenje a ne neke nove informacije.
  • mali M
    5.8k
    Koliko sam ja vidio taj dan nije pisalo da se otvara natjecaj za izvodacajedan u nizu

Hvala, sad mi je jasnije. Zbilja sam pitao al netko je taj dan na forumu napisao, mislim Boss, ali zapravo nebitno, "danas se otvara natječaj" i još mu je netko odgovorio da to danas je relativno jer je bio petak popodne i neće sigurno nešto biti obavljeno preko vikenda...

Hvala na info
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.