• Zvonkec
    68
    Eto dao sam si truda malo
  • AS86
    4

Čovjek ti je doslovno kopirao tekst u kojem stoji da će se Crkva odreći potraživanja za 300 tisuća metara kvadratnih i zauzvrat dobiti 50 tisuća metara kvadratnih za gradnju ili rekonstrukciju deset crkava u Gradu Zagrebu. Pet gradskih zemljišta, četiri zemljišta u privatnom vlasništvu, a jedno u miješanom Grada i privatnih vlasnika.

A ti na to napišeš da će Crkva zauzvrat dobiti na dar od države više od 50 tisuća četvornih metara zemljišta na deset lokacija u Zagrebu. Što nije jasno, piše da su vlasnici Grad ili privatni vlasnici.
  • ElDorado
    492
    kad napiše promašević sve je jasno. Za mene je on gradonačelnik dok većina zagrepčana ne odluči drugačije. Nije postao to revolucionarnim metodama.
  • Zvonkec
    68
    Nakon 27 godina
    Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i nadbiskup Zagrebačke nadbiskupije mons. Dražen Kutleša potpisat će sutra u 13h u zgradi Vlade dva sporazuma kojima se nakon 27 godina rješava imovinsko-pravni spor oko zemljišta na kojemu se nalazi stadion Maksimir, pokrenut još 1997. godine.

Sporazumima se otvara put ka izgradnji novoga gradskog stadiona Maksimir. Sporazum koji potpisuje gradonačelnik je u prosincu usvojila Gradska skupština Grada Zagreba”, priopćili su iz grada.

Podsjetimo, dogovor sadrži odustajanje Crkve od povrata nekretnina na kojima trenutno “leži” maksimirski stadion, a Vlada i Grad se zauzvrat obvezuju da će u sljedeće dvije godine osigurati preduvjete za izgradnju ili rekonstrukciju deset crkava ili drugih objekata Katoličke crkve u Zagrebu.

Maksimirski stadion rekonstruiran je pedesetih godina prošlog stoljeća (Foto: Damir Krajac / CROPIX)
    “Oko pola lokacija od ovih je GUP-pm definirano kao D8, što znači da tamo mogu biti samo sakralni objekti. Za ostale moramo stvoriti uvjete u prostornim uvjetima. Međutim, gradski proračun to neće koštati ništa jer će se otkup privatnih parcela za izgradnju tvrtki obavljati država. Grad Zagreb neće platiti niti jednu parcelu.

Ostatak članka ispod videa

Ads by
    Ako je Grad vlasnik parcele, država će kupiti našu parcelu ili dati drugu u zamjenu”, naglasio je ranije o detaljima dogovora gradonačelnik Tomašević
  • Zvonkec
    68
    Strašno kolka je sljepoća kod nekih ljudi pa ni svom idolu ne vjeruju
  • Zvonkec
    68
    bio je I bandić izabran pa ni njega nisam ni nacrtanog mogao vidjet, to kaj je izabran znači da ga nesmijem sprdat ili kaj? On je zaštićeno božanstvo, sveta krava?
  • Zvonkec
    68
    Sorry Zvonkec bio si u pravu bit će dovoljno
  • Dudu9
    998
    Drzava po sporazumima sa Vatikanom, uvijek mora obeštetit crkvu kad je rijec o oduzetoj imovini, tako je i ovom slucaju drzava ce platit sve te parcele, a grad zagreb omogućiti gradenje crkvi na tim mjestima
  • Zvonkec
    68
    Ma sve 5 ja to cijelo vrijeme govorim a govori i promašević ali neki ne žele čuti s tim da ovo nije tolko povezano s vatikanskim ugovorom jer je crkva dobila povrat oduzete imovine za maksimir i sad to mjenja za 11 zemljišta pa gradu bottom line grad i privatne osobe dobivaju lovu od države crkva dobija zemljišta a grad dobije maksimir
  • Zvonkec
    68
    nemaš komentar? Vidim da pišeš po drugim temama pa reko budeš nekaj komentiral ili???
  • NKDZ86
    2.2k
    moderatura evo i zvonkeca, čini mi se da je i zvonkec zreo za ban.
  • jakov1
    288
    Po stranici se prikazuje 15 komentara. Na prošloj si imao 4 komada, na ovoj već 8 - sve u par sati. Tipičan si primjer forumskog shizofreničara koji uništava iskustvo svima ostalima i plaćao bih mjesečnu članarinu samo da takve poput tebe instantno baniraju.
  • Zvonkec
    68
    eto još jedan. Jesi pročitao raspravu ili samo imaš komentar? Kaj sam krivo rekao? Koga sam vrijeđao? Šta nije istina i zbog čega točno bi me trebalo banati? Zato jer govorim istinu ili jel očekujem da kad ti to dokažem imaš minimum pristojnosti reć da si bio u krivu. Čime ja to točno trujem temu svima osim sada ovim opravdavanjem?
  • ElDorado
    492
    nemam potrebu odgovarati nekom ko je ideoloski zadojen, laže, meni imuptira da je netko moj idol. Mene zanima samo Dinamo i moja ideologija je Dinamo. Tu završavam svaku raspravu. Svoje fore prodaji na fejsu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.