• NitkoBitan
    19.7k
    Ako nema garancija za izgradnju novog Maksimira nece bit potrebe ni za selidbom na Kranjcu.
  • nemapredaje
    3.8k
    Mislim da će većina ljudi iz iz istočnog dijela grada ići javnim prijevozom do Kranjče. Ja ću sigurno.

Kad se sjetim koja je borba za naći parking kad je malo jača tekma u Ciboni (5400 mjesta) kaj će tek biti za stadion. Čak će se i vlakom isplatiti.
  • Sajla
    6.1k
    Mislim da će većina ljudi iz iz istočnog dijela grada ići javnim prijevozom do Kranjče. Ja ću sigurno.nemapredaje

I sa zapada također. Praktički direktna je tramvajska veza s Črnomerca, Prečkog i Remize + bus za one izvan zone tramvaja. Skoro savršeno.
  • Jaro
    7.9k
    +vlak do zapadnog
  • Plavi-9
    621
    Izašlo je savjetovanje za natječaj. Do 6.12.2024. se mogu slati primjedbe i prijedlozi.
  • Zvonkec
    66
    crkva gradi a država daje zemljišta uloga grada u dogovoru je da je on postao vlasnik Maksimira za džabe
  • mali M
    5.8k
    Izašlo je savjetovanje za natječaj. Do 6.12.2024. se mogu slati primjedbe i prijedlozi.Plavi-9

Može netko nama neupućenima pojasniti šta ovo znači... Prije 3 dana je rečeno da se taj dan otvara natječaj za izvođača. Sada se piše da ide savjetovanje za natječaj... Znači da li je to bilo malo za medije da lijepše zvuči ili je to ista stvar?

crkva gradi a država daje zemljišta uloga grada u dogovoru je da je on postao vlasnik Maksimira za džabeZvonkec

Čekaj pa šta nije ova gradska vlast to sve riješila? Kakva sad država? :grimace:
  • Bosskovitz
    12.9k
    Bilo kakav Max ovom gradnjom prelazi u SF varijantu. Zato nema više govora o studiji izvodljiovsti, međunarodnom natječaju, nema ničega više. Ako se ovaj stadion izgradi, to je to u ovom stoljeću.Baneki

Imaš neke informacije koje mi ostali nemamo ili samo izmišljaš jer ti se sprdnulo malo forsati negativu?
  • Plavi-9
    621
    prije službenog otvaranja natječaja uvijek se mora provesti savjetovanje. Sada su objavljeni svi troškovnici, projekti, proračuni, nacrti i sl. te je prilika svim zainteresiranim subjektima postaviti pitanja naručitelju ukoliko im nešto nije jasno ili uoče nekakvu pogrešku koju je potrebno ispraviti. Npr. stavka troškovnika može biti napisana tako da nije jasno što i u kojoj količini treba nuditi pa je ovo prilika da se to razjasni.
  • jedan u nizu
    9.6k
    Može netko nama neupućenima pojasniti šta ovo znači... Prije 3 dana je rečeno da se taj dan otvara natječaj za izvođača. Sada se piše da ide savjetovanje za natječaj... Znači da li je to bilo malo za medije da lijepše zvuči ili je to ista stvar?mali M

Koliko sam ja vidio taj dan nije pisalo da se otvara natjecaj za izvodaca, nego se i tad govorilo da se ide u javno savjetovanje, pa nakon sto prode, da se ide na javni natjecaj.

Iskreno nisam ocekivao da ce to javno savjetovanje trajati tako kratko. To mi je top, ocekivao sam da ce to trajati mjesec dana barem.

Pretpostavljam da se sad salju primjedbe i prijedlozi, ako nekome nesto smeta, netko misli da bi nesto drugacije trebalo, barem sto se tice okolnih stvari i slicno. Mislim da je zakonska procedura takva kada se ide u javni projekt. Mozda ce se netko buniti ako se recimo neki repetitor stavi na objekt A, mozda ce netko reci: ovdje ste skratili nogostup pa se sada ne moze proci sa kolicima, i slicne stvari koje oni mozda nisu uracunali.

Nakon toga vjjerovatno sljedi razmatranje tih prijedloga i dorada istih.
    Ne znam koliko ce to trajati, sigurno ovisi o kolicini i samom sastavu tih prijedloga/primjedbi. Ali evo iskreno se nadam da ce do kraja godine taj dio biti rijesen, s obzirom da se moze slati samo ovaj tjedan.
  • ElDorado
    483
    Nije istina.

Republika Hrvatska i Grad Zagreb obvezuju se u roku od dvije godine od dana sklapanja sporazuma osigurati preduvjete za izgradnju ili rekonstrukciju 10 crkava i/ili drugih objekata Katoličke crkve u Gradu Zagrebu na katastarskim česticama u Botincu, Svetoj Klari/Podbrežje, Jakuševcu, Blatu, Jelkovcu/Sopnici, Sesvetskim Selima, Sesvetskom Kraljevcu, Kajzerici, Španskom - zapad i Trnjanskoj Savici.

Šta tu nije jasno?
  • Zvonkec
    66
    promašević je nekoliko puta naglasio da je država dala zemljišta crkvi tak da ne kužim čemu glorifikacija da je on nešto rješio neda mi se tražit ali u nekoliko intervjua je točno to reko
  • Zvonkec
    66
    onda tomašević laže
  • Kwedi
    3.9k
    Kad ide konstatacija "neda mi se tražit" teško je argumentirati drugačije, ali 'ajmo probati... Doslovno c/p nakon tri i pol sekunde guglanja.

Sporazumom će se Crkva odreći potraživanja za 300 tisuća metara kvadratnih, koji su joj oduzeti na području Maksimira, i zauzvrat dobiti 50 tisuća metara kvadratnih za gradnju ili rekonstrukciju deset crkava u Gradu Zagrebu. One bi se trebale graditi na području Botinca, Svete Klare/Podbrežja, Jakuševca, Blata, Jelkovca/Sopnice, Sesvetskih Sela, Sesvetskog Kraljevca, Kajzerice, Španskog i Trnjanske Savice.

Pet gradskih zemljišta, četiri zemljišta u privatnom vlasništvu, a jedno u miješanom Grada i privatnih vlasnika. Troškove gradnje ili rekonstrukcije, kao i svih potrebnih pristojbi, doprinosa, dozvola i dokumentacije snosit će, navodi se u obrazloženju odluke, Zagrebačka nadbiskupija. U odvojenom sporazumu, koji će Vlada potpisati s Gradom Zagrebom, gradske vlasti se obvezuju:

• izvršiti sve potrebne radnje da se zemljišta u vlasništvu Grada Zagreba, koja budu utvrđena kao pogodna za izgradnju crkava, naplatnim pravnim poslom prenesu u vlasništvo Republike Hrvatske
    • da će Zagrebačkoj nadbiskupiji ili pravnoj osobi koju odredi Zagrebačka nadbiskupija prenijeti u vlasništvo dijelove k.č.br. 5353/1 i 5353/2 k.o. Trnje (riječ je o parcelama uz Ulicu Prisavlje i nasip, na kojima se trenutno nalaze urbani vrtovi u kojima građani uzgajaju voće i povrće, op.a.), u skladu s ranije sklopljenim sporazumom između Grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije
    • da će uložiti napore da se prostorni planovi koji na dogovorenim lokacijama već predviđaju izgradnju sakralnih objekata (zona D8) u tom dijelu ne mijenjaju
    • da će uložiti napore za osiguranje zona unutar prostornog plana pogodnih za izgradnju crkava na lokacijama određenim u Sporazumu ili lokacijama koje se naknadno sporazumno utvrde u slučaju da izgradnja crkava iz bilo kojeg razloga ne bude moguća na navedenim lokacijama, a koje su po svojstvima, prvenstveno oblikom i položajem, pogodne za izgradnju ili rekonstrukciju objekata za potrebe Katoličke crkve.
  • Zvonkec
    66
    Poznato je samo da će Crkva, odustajanjem od spora oko zemljišta u Maksimiru, zauzvrat dobiti na dar od države više od 50 tisuća četvornih metara zemljišta na deset lokacija u Zagrebu za izgradnju novih crkava, odnosno za proširenje postojećih. Najavljeni sporazumi između vlade i Zagrebačke nadbiskupije, odnosno vlade i Grada Zagreba, propisuju samo model po kojem će država otkupljivati zemljišta, ali ne i do kojeg će iznosa država biti spremna platiti sadašnjim vlasnicima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.