• jakov1
    253
    Svima kojima nije baš jasno kako funkcionira skauting u nogometu (pogotovo onima koji su usprkos tome odlučili ostaviti komentar) predlažem da pogledaju intervju s bivšim voditeljem skautinga Chelsea akademije.

Cijeli video je zanimljiv, a 11:20 - 12:54 je najrelevantniji dio za ovu temu.
  • Captain America
    18.1k
    Žive po hotelima i u autu, stalno su na putu i lajv gledaju, snimaju, rade statistike, šokirao sam se koji je to angažman.ZgDLions

Šimić je izjavio da je pogledao 300 utakmica godišnje dok je radio kao scout Milana. Sumnjam da se Džemi da 300 puta godišnje spustit do obližnjeg parka da s gerijatrijom odigra partiju šaha, a ne da pogleda 300 utakmica i vodi evidenciju o vrlinama i manama igrača koje je pogledao.
  • sebenico
    777

Pa što je 300 utakmica godišnje... To je manje od tekme dnevno. Ako je to profesionalni posao nekome, to bi minimalno trebao biti barem puta 3 ili 4.
  • Cif
    77
    1200 utakmica uživo godišnje bi ti uspeo pogledati kao scout.Svaka čast
  • Jurki
    12.7k
    Meni ovo sve vise izgleda da nam je sportski sektor na razini app (ako prođe prođe) nema tu neke vizije..
    a trebalo bu uskoro pronaci "nove vođe čopora"
    Ademi, Rile, Misic i Petko su svake godine stariji.. utakmica je sve vise i vise.. napori isto sve veci.
    Ako se zasere zimski prijelazni rok.. bez obzira na eventualnu duplu krunu na kraju sezone.. trebat ce nam novi ljudi na celu sportskog sektora.
  • sebenico
    777

Što uživo, što video sigurno preko tog broja i to samo za vrijeme osmosatnog radnog vremena...
  • Cif
    77
    ako je posao scouta samo gledanje utakmica po cijele dane.Onda mogu i ja biti scout Reala
  • Captain America
    18.1k
    Pa što je 300 utakmica godišnje...sebenico

Stvar je u tome da se nikad ne fokusiraš na samo jednog igrača. Mi imamo primjer u Bernaueru kojeg je Bišćan slučajno zapazio iako se pratio skroz drugi igrač. Scoutovo gledanje utakmica je njima posao od kojeg zarađuju za rszliku od prodavača magle Jeličića, Vejića, Topića... Oni moraju podnijeti detaljan izvještaj šefu scoutske službe i ako nema rezultata u vidu pojačanja za klub, letiš van..
  • austrijanac
    4.3k
    Greška po meni, smatram da na tržištu ima puno kvalificiranijih osoba od Tome koji se bavio davanjem intervjua ponajviše.

Trebalo se puno više u tom djelu napravit, gledajući da mi kiksamo rok za rokom zadnjih xy godina.

No, živi bili pa vidjeli. Nek delaju.
  • Dudu9
    914
    Zaposleni su samo radi dobrih odnosa sa vodstvom kluba, ako je to kriterij za zapošljavanje dinamo kao klub neće daleko dogurat, sprdamo se sa hajdukom a nismo ni mi daleko od njih po tom pitanju
  • blubach
    519
    A kaj ak naprave dobar rezultat?Nolifer

Po tom kriteriju su mogli i meni dat Šokotin posao, imam čak i bolji CV jer puno FMa igram i imam par igrača na piku...
    Kaj ak napravim dobar rezultat? 99.9% neću, kao i Šokota, al kaj ak napravim?
  • Jurki
    12.7k
    Šokotin posao je skaut zaduzen za pracenje igraca na posudbi i igraca za mlađe selekcije.
    Znaci zakamuflirano je do bola.. s klincima nikad ne znas kaj bude, a igrace koji su na posudbi, ak nebudu dobri se mozemo uvijek rijesiti.

Tomo je prepun iskustva i tocno zna prepoznati talentiranog klinca..
    ovo da nije zalosno bilo bi urnebesno smijesno.

Ma nije uhljebljivanje.. nema šanse. :rofl:
  • M94
    1.4k
    Pa jebeni Hajduk pokušava dovesti stručnjake iz inozemstva koji su radili u najboljim klubovima lige peticesebenico

I oni su na početku (iako su nekim dijelom bili primorani) dovodili prikaše i ljude iz svog bazena, pa su skužili da to ne vodi ničemu, nadam se da ćemo mi brže skužiti.

Mi smo financijski stabilniji pa svejedno dovodimo neiskusne prikaše iz svog bazena.
  • NKDZ86
    2.1k
    Ja ne vjerujem koliko vi ser... po čovjeku kojeg uopće niste vidjeli na djelu. Nije mi jasno od kud ta netrpeljivost prema njemu.
  • Crusades1986
    13.4k
    Nije poanta on, poanta su njegove (ne)kompetencije
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.