• flexXy
    2.4k
    puno bitnije za Dinamo i hrvatski nogomet od jebene Lige nacija i tu je pocetak i kraj price.NitkoBitan

Za Dinamo da, za Hrvatsku ne. Plasman u ligi nacija ce odlucivat nositeljstvo u kvalifikacijama za SP 2026. u kojima je format dosta izmjenjen. Nenositeljstvo bi donijelo potencijalno Španjolsku ili neku drugu jacu reprezentaciju a iz tih novih skupina prolazi samo jedna momcad. Ove dvije utakmice se mogu gledati kao pretkvalifikacije za SP.
  • NitkoBitan
    19.1k
    Ima Dalic Kulenovica koji je zdrav i u boljoj formi.
  • don
    7.1k
    Za Dinamo da, za Hrvatsku ne. Plasman u ligi nacija ce odlucivat nositeljstvo u kvalifikacijama za SP 2026. u kojima je format dosta izmjenjen. Nenositeljstvo bi donijelo potencijalno Španjolsku ili neku drugu jacu reprezentaciju a iz tih novih skupina prolazi samo jedna momcad. Ove dvije utakmice se mogu gledati kao pretkvalifikacije za SP.flexXy

meni je puno bitnija Borussija i hajduk nego nositeljstvo/nenositeljstvo u kvalifikacijama za SP.
    Bruno ima ugovor sa klubom, ne reprezentacijom. Prema tome, u dogovoru sa trenerom i medicinskim osobljem se može procjenit rizik i koliko može igrat i to je upravo napravljeno.
  • Sajla
    5.8k
    Plasman u ligi nacija ce odlucivat nositeljstvo u kvalifikacijama za SP 2026. u kojima je format dosta izmjenjen.flexXy

danas sam pročitao ovo: "Hrvatska je već, zahvaljujući i svojim i rezultatima iz drugih skupina, osigurala prvi jakosni šešir u ždrijebu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine."

igranje Petkovića bih opisao ovako - u Gorici ga je Neno stavio iz očaja, a kad bi to Dalić napravio u Škotskoj bilo bi to iz obijesti. Bruno nije dobro i takav nije bolji od konkurenata za tu poziciju, njegovo igranje ne bi bilo dobro za reprezentaciju i to je glavni razlog zašto ne treba biti na ovoj akciji. ostalo je sporedno.
  • Bosskovitz
    12.7k

To je posve druga tema, ja ovako laički mogu zaključiti da je napravljen propust oko toga.

No velim, to nema veze s Dalićevim nepotrebnim otvaranjem ove teme u javnosti jer koristiti Petkovića u klubu za važnu utakmicu gdje uz njega postoji još jedan napadač i to nemreš promijeniti još dva mjeseca definitivno nije usporedivo s korištenjem Petkovića u repki u natjecanju koje ni sam Dalić ne smatra pretjerano bitnim, a gdje uz njega postoje još tri napadača i možeš ga zamijeniti nekim drugim doslovno tako da napišeš drugo ime na formular.

nejasno mi je zašto je Petko putovao u Bratislavu, zašto jednostavno nije dobio odmor na tri tjedna da se do kraja oporaviHaza

Citiram ti ovaj dio jer mislim da je bitan: kao što Petko dolazi na okupljanje repke jer je njezin dio i želi održati taj timski duh iako neće igrati, vrlo lako je moguće i da je išao u Bratislavu iz istog razloga. To je važna tekma i sigurno mu nije isto gledati ju doma pred tv-om ili biti tamo s momčadi.

Ostalo se razumijemo, nije ovo natjecanje u tome tko voli više nego su klub i reprezentacija u drugačijim situacijama, kao što sam gore opisao, i mislim da je nepotrebno da se ovakve opaske o Petkovićevom minimalnom igranju bacaju u fokus javnosti na službenoj presici. Posao izbornika je da se čuje s klubovima u kojima su mu igrači i da održava kontakte s njima. To što je izbornik primadona, mediji mu znače više od svega i ima problem s Dinamom ne bi mu smjelo dati za pravo da se sa svoje nedodirljive pozicije nabacuje blatom i natječe kome je veći; riješi to gospodski na relaciji klub-savez i gotovo.
  • Lihtmašinac
    252
    U ovom se slučaju slažem da ovdje prvo treba gledati vlastite i igračeve interese, a onda Dalićeve, koji mi ne ostavlja baš dojam sveopće dobre, a kamoli simpatične naravi. Da je reprezentacija u pitanju, cijele debate vrlo vjerojatno ne bi ni bilo jer bi reprezentacija bila korektnija prema perjanici nacionalnog nogometa, a ne bi imali ovakvo stanje u kojem si izbornik vezano za naš klub, naše igrače i našu ligu dozvoljava izgovarati i činiti zapravo nedozvoljivo. U pitanju je Dalić, a ne repka i baš zato je stvar zapravo vrlo jednostavna.

Potreba Petkovih gombanja po Slovačkoj i/ili Gorici, Bjeličino možebitno licemjerje - o tome se ovdje uopće ne bi trebalo naširoko raspravljati jer je prioritet u ovom trenutku drukčiji. Sad prvo treba stvoriti narativ i zaštititi Petkovića i Bjelicu od eventualne štete po njihov imidž, a pogotovo treba zaštititi nama važnog igrača od nepotrebnih putovanja i naprezanja s represtacjom jer je to u interesu kluba. Oko ovakvih stvari mislim da i ne bismo trebali dizati tenzije među sobom jer ne stoji zaludu na vrhu sjevera "DZIS".

Usput ću dodati i da sam protiv omalovažavanja Lige nacija jer to natjecanje smatram dobro promišljenim i kvalitetnim. Štoviše, mišljenja sam da je jače od SP-a. No, čak i da nisam u pravu, svaki pravi nogometaš, patriot i pobjednička narav htjet će (ili bi trebao htjeti) pobjedu u svakom natjecanju u kojem nastupa, pa i u onom koje možda još nema neku tradiciju, ali ima smisla. Sve ostale filozofije su uglavnom gubitnička spika i mislim da ih ne trebamo pretjerano spominjati.
  • Omake
    3.4k
    Arena stavila sažetak od 12 minuta. Kraj je blizu
  • Noel
    7k

Četnici..
    Tjedan dana je prošlo..
  • NORTE
    12.2k
    Malo hladno vrijemeSajla

Studeni definitivno nije mjesec za "dinamovo" koje je usmjereno možda i najviše na klince, imaš svega tih par mjeseci u godini kad to stvarno ima smisla na otvorenom, na Trešnjevci je temperatura zraka bila 7°.

Sam event i je zamišljen kao nešto na čemu će se okupit jako puno ljudi.
    Obitelji s djecom, svuda plavetnilo...
    Organizacija dinamovog zahtjeva puno rada i priprema i cilj je valjda okupiti što više ljudi pa organizirati to u studenom nije baš najsretnija odluka. Ovo nije period za takav event na otvorenom.

Unaprijed treba gađati razdoblja godine kad se očekuje temperatura 20-25°, a naravno sve se mora poklapati i s kalendarom prve momčadi.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Sad prvo treba stvoriti narativ i zaštititi Petkovića i Bjelicu od eventualne štete po njihov imidžLihtmašinac

Tako je! Ako je Petković u za nju teškim trenucima štitio imidž Vlatke Peras, red je da u ovom izuzetno teškom, rekao bih sudbinskom trenutku za imidž Brune Petkovića cijeli plavi puk stane iza njega.
  • Facke
    4k
    Bavite se nogometem a ne stim glupostima, to je moja poruka za ovu hajku...
  • vjeko1701
    9.4k
    Meni je ok da se preko novinara daju odgovori na ovakve stvari. Ne smijemo dopustiti da na hajku, buku ili igranje žrtve drugi dobivaju bolji tretman. Hodaš po jajima oko Hajduka? Bome ćeš onda i oko nas.
  • Crni86
    4.6k
    Hajku je podigao izbornik. Kao sto sam reko, to se rjesava pozivom i u 4 zida. Ovo danas je bilo samo pokazivanje misica kojima je dodatno podigao tenzije i stvorio nove probleme. Ne treba dozvolit ni da nas gazi tko god zeli. Ljudi u klubu su tu da se klub stiti u ovakvim situacijama.

Nismo i nikad necemo bit tovari jer mi nikad prvi ne kmecimo. Mi smo gospoda, gospodski smo se ponijeli, zamolili i ti sad okolo ides srat i prigovarat preko medija. Sori to nije gospodsko ponasanje i svakako nije korektno ako sa nekim zelis suradivat. Tako da je reakcija i vise nego opravdana i totalno nepoveziva sa tovarima i njihovim ponasanjem.
  • Paggini
    26.1k
    Bravo Daliću, drži ti pressice jer te Dinamo zamolio da naš poluozlijeđeni igrač dobije odmor, ali kad je ono tovarsko smeće odbilo igrati za reprezentaciju, kako si onda postupio?

Joj da, sjećam se....

eQMY62h.jpeg

Mogao bi ti malo više poštovanja pokazati prema klubu iz kojeg to je 80 posto reprezentacije poniklo, isti oni koji su ti dali to srebro i broncu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.