• Oluja
    4.5k
    Meni je gledanje Dinama u ligi prvaka gušt, ne treba momcima nabijat neki imperativ pobjedeMaxova dijagonala

Namjerno sam od dvije tvoje izjave stvorio jednu samo da pokažem da nas je takav stav trenera i igrača doveo do povijesne sramote protiv Bayerna. U pravu si sa svime što si napisao između ovih izjava koje sam spojio ali ne mogu se složiti s time da je bilo koje natjecanje gušt. Natjecanje je prvenstveno da se pokažeš u najboljem mogućem svjetlu i da ostvariš najbolji mogući rezultat, ne vrijedi ona "bitno je sudjelovati" jer se tako ne stvaraju pobjednici.
  • Chempers
    211
    Nije cudno da ima navijača koji imaju isti onaj luzerski mentalitet koji smo dugi niz godina imali u Europi. To je odraz sve one hrpetine trenerskih beskicmenjaka i neznalica koje su nas vodile u tim izletima i "uzivanjima" i takav mentalitet se očito usadio i u dio navijača. Al sad nas upravo vodi čovjek koji je to sve promijenio i postavio nove standarde.
  • Mathiasovi Chageri
    3k
    Nije cudno da ima navijača koji imaju isti onaj luzerski mentalitet koji smo dugi niz godina imali u Europi. To je odraz sve one hrpetine trenerskih beskicmenjaka i neznalica koje su nas vodile u tim izletima i "uzivanjima"Chempers

Čekaj, hoćeš reći da ti nisi uživao u "skupljanju iskustva" u Ligi prvaka/Europskoj ligi dok su razni APOEL-i, Černomoreci i BATE Borisovi prolazili skupine i prezimljavali? Nisi uživao u viktorijama na naš gol nakon što se ekipa rasproda, a idući igrači u izlogu obiteljskog OPG-a igraju LP?

Ja sam 10 godina zaredom bio bombardiran retorikom silnih navijača i vrhuške kluba da je malim klubovima praktički nemoguće igrati protiv velikana, da moramo biti blagoslovljeni što su nam kramponi kopački dotaknuli sveta tla raznih Parkova Prinčeva i Santiago Bernabeua i da trebamo uživati u svim porazima.

Nadam se da će takva luzerska vremena ostati zakopana duboko u prošlosti sad kad se sva ta luzerština isprala s godinama. Nikome neću priznati da su bolji i želim da Dinamo ide na pobjedu protiv svake ekipe u LP, pa makar nas pregazili, ali ono što ne opraštam je kukavički stav da trebamo uživati i da je LP premija. Nek drhti cijela Europa, nikakva uživanja, sa svima ćemo se potući. Mi smo Dinamo, a ne Wigan koji je preko FA kupa kao drugoligaš ušao u UEFA kup pa je sad blagoslovljen jer će doći u Maribor, Waregem i Kazan.
  • Paggini
    26.1k
    I samo da se naslonim na Chagera - ono što je problem Dinamovih navijača jest što nemamo pojam o tome koliko je Dinamo vani cijenjen i poznat kao klub.

Ako ćemo rangirati, na prvom mjestu je Modrić, na drugom reprezentacija, ali onda odmah nakon je GNK Dinamo. Mi smo prepoznati kao europski klub i tako se trebamo sami prema sebi odnositi, a ne slušati kaljužare iz HNL-a s kojima smo prisiljeni dijeliti terene svaki tjedan kako nas omalovažavaju, spuštaju i podcjenjuju.

A ti isti kaljužari, da uđu u Konferencijsku ligu, ispadnu iz grupe ali ušićare neki bod bi o tome pisali idućih deset godina, kao što pišu o svome veličanstvenom Anderlechtu, ispadanju od Intera i sličnome.

To što je Dinamo postao je ono što oni još desetljećima neće postati, ako i tada. Prepoznat, cijenjen i poštovan. I tako se mi svi trebamo odnositi prema svome klubu.

Dosta je bilo "lako ti pobijediti ove propalice u LP..." narativa. Da, lako nam je - jer smo postali europski klub.
  • The Undertaker
    5.9k
    Ne znam zašto bi uopće slušali random mišljenja i komentare i obazirali se na njih. Barem u sportu je rezultat mjerljiv. Postoji tablica, postoje trofeji i postoji ranking. Brojke govore same za sebe.
  • Efes Pilsen
    8.6k
    Prosjecan Dinamov simpatizer sam sebe omalovazava. Pogledajte klubove slicnog ranga i njihove putanje. Ta sezona u Europskoj ligi se nije smjela dogodit, ali svaki klub se kad - tad nade u raskoraku. Trebalo se i moglo se i ranije prezimit, gurlao se mlade igrace preko reda malo vise nego normalno, al nam je u jednu ruku to i donjelo da danas mozemo pricat o ovim ciframa za nase igrace. Dakle, pohlepa je imala dvojak ucinak.
    Ne slazem se ni sa omalovazanjem trenerskih imena na nasoj klupi. Rezultati ostvareni pod pritiskom gdje ti neko drugi kroji sastav su, u najmanju ruku, vrijedni bar ne pljuvanja.
    Branko Ivankovic je Dinamo stavio na europsku mapu 2 puta i poceo ovaj europski kontinuitet. Jurcic, Cacic kakvi jesu da jesu su dali poprilican obol. Najlosije sezone potpisuju Z.M i Ivajlo Petev. Nesto i to govori..
  • Nomad
    65
    Nisu duboke faze LP za takve sirotinjske klubove. Možemo se mi hvaliti po selu sa nekakvom šesnaestinom ili osminom finala današnje LP ali to bi sve bila zasluga izrazito povoljnog ždrijeba i spleta okolnosti.Maksim Maksimirski

Prijatelju, bez imalo namjere da omalovažavam uspjehe reprezentacije, dvije uzastopne medalje na SP, nešto što će i tvoji unuci prepričavat unucima, u ogromnoj mjeri posljedica su povoljnog ždrijeba, spleta okolnosti i puno puno sreće. Lakši dio ždrijeba i maratoni pobjeda na penale, pa katar grupa sa diletantima kanadom i raspalom belgijom, i tu smo visili na konopcima do zadnje sekunde da se odmah skupimo doma i kasnije nakon destina promašaja brazila uđe jedini šut odbijanac, pa opet sretni penali. I opet, svakome se napune prsa ponosom kad se toga sjeti.

Da mi je nešto iole slično doživjeti sa Dinamom u LP, nemam djecu ali napravio bi ih samo da im mogu prepričavati.

Igraš sa objektivno jačim Monacom u za njih nepovoljnim uvjetima, protivniku je ozljeđen ili suspendiran važan igrač, protivnik je igrao tešku utakmicu par dana prije itd. Sve je to legitimni i vrlo važan dio sporta. Jednom u tvoju korist, drugi put kontra tebe.

Nismo euro teškaš niti ćemo u današnjem nogometnom sistemu ikad biti, ograničeni smo prvenstveno budžetom i ligom u kojoj igramo. A LP je korak više upravo u ta dva ograničavajuća faktora jer donosi novac nezamisliv u domaćem okruženju i iskustvo igranja sa top konkurencijom iz tjedna u tjedan. Kad prerasteš svoje selo, vrijeme je da preseliš u grad.
  • Sajla
    5.8k
    nisam trener, igrač, član uprave, računovođa ili ekonom nego član kluba i navijač. nije moje da razmišljam u koju utakmicu ili natjecanje ići s kakvom postavom i kad davati priliku kojem igraču. moje je da očekujem da svaki put igramo na 100% mogućnosti i damo sve od sebe, usput želeći da to bude dovoljno za pobjedu. je li s druge strane prvak Španjolske, Engleske, Litve ili klub iz nekog grada u Hrvatskoj - meni svejedno. opet, to ne znači ni da sam cijepljen od realnosti i da očekujem da osvojimo LP ili imamo 100% bodova u ligi. jasno mi je da su u svakoj pojedinoj utakmici bitni taktika i strategija, baš kao i srednjeročno unutar jedne sezone ili dugoročno kad se promatra njih 5 ili 10. ali taktici i strategiji prethodi jedna druga stvar - ambicija. ako nje nema, onda nije bitno ni tko je na terenu, a tko na klupi, koga će se dovesti, a koga prodati. Dinamo kakvog želim treba uvijek težiti postići više i biti bolji. više i bolje od osvajanja nacionalnih titula su pobjede i bodovi u međunarodnim natjecanjima. ove sezone je to Liga prvaka. ako nas je ždrijeb pomazio s lakšim protivnicima, a meterologija s vremenom koje nam ide na ruku, bili bismo glupi da to ne pokušamo iskoristiti. isplati se i za financije i za ugled kluba. dovoditi svoj klub u kontekst "sirotinjskih" nije nešto što bismo trebali raditi na ovom mjestu. ne financiraju nas šeici ili multinacionalne kompanije, mi stvaramo igrače od +50 mil eura, ne kupujemo ih - baš zato što imamo ambiciju, a kad joj se doda ponos, gard, uspješna taktika i malo sreće, to donosi pobjede. jer nije ova pjesma nastala da bi se pjevala samo u HNL utakmicama...

U mislima je našim samo pobjeda
    Ajde hrabro naprijed, nema uzmaka
    Zajedno smo jači i ne sumnjajte
    Bodrimo vas sve do nove pobjede!
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Neka ostane zabilježen trenutak u vremenu... :lol:
  • dinamozivivjecno
    2.1k
    Screenshot-20241105-194625-Instagram.jpg

jebiga ipak nisam bio brzi od @San Lorenzo :rofl:
  • skener
    1.2k
    Dva gostovanja u ligi prvaka, 6 bodova i gol razlika 6:1
  • Rex Ramae
    2.8k
    Dvadeset i šest dugih godina Dinamo je tražio pobjedu u gostima u ligi prvaka a sada u dva tjedna dvije pobjede! :victory:

DINAMO
  • Dani Olmić
    450
    IDEMOOOOOOOOO
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.