• Kristian
    26

Da, ali baš male za tursku kavu. Danas možeš kupit samo ove velike američke
  • Bosskovitz
    12.4k
    Nema ta zvjezdica više šta tražiti blizu DinamaToni90d

Zato je i nema nit će je ikada više biti. Vodili smo svojedobno raspravu o tome kad su izašle replike dresova, ona mora biti na replici jer se mi svoje povijesti ne trebamo sramiti. Bio je to grb s najmanjom zvijezdom u ligi, s dizajnom koji se za razliku od svih ostalih nije bazirao na njoj nego se vidjelo da je upala tamo jer je morala upasti i na to razdoblje naše povijesti trebamo biti ponosni. Ne bih nikada želio da budemo poput tovara i retuširamo svoju povijest: nove generacije trebaju znati kakva je ona bila. Taj dres, baš takav kakav je, bio je simbol otpora svom zlu tadašnjeg režima.

A za one koji ne žele kupiti zbog zvijezde: u mojoj kolekciji šalova, možda najdraži mi je svileni Dinamov šal kojeg mi je poklonio ujak. S jedne strane je zašiven jer su mu ga htjeli oteti, s druge strane je malo spržen od baklje, a na obje strane je uredski perforatorom zvjezdica "izrezana" iz grba. Šal vjerojatno nema nikakvu ekonomsku vrijednost, ali je priča za pričom.

Kupite dres, izbacite zvjezdicu na starinski način. I to je priča koju možete pričati klincima. Bez laganja i retuširanja povijest, već sirovo, pravo i istinito; onako kako treba.
  • Sajla
    5.5k
    uredski perforatorom zvjezdica "izrezana" iz grba.Bosskovitz

na mojem su radili markeri tako da je dio uklopljen u crveno polje, a dio je prekriven plavom bojom. ali se kuži - i u tome je poanta, da se kuži da je ta zvijezda prefarbana, precrtana, da tamo ne spada i da je to "mali čovjek" iz 80ih radio i tako izražavao svoj stav.
  • Bosskovitz
    12.4k

E pa to. Ja sam mlađi, rođen sam poslije toga, ali meni su to prejebene priče.
  • mali M
    5.6k
    @deda @Papastrumf i ekipa koja može prenjeti. Danas je Dinamo napravio objavu za Sve svete, dajte pliz ih tam naučite šta su Svi Sveti, a šta Dušni dan. Ne prisjećamo se danas svojih preminulih miša mu! Danas slavimo sve svete! Ne sjećamo se mrtvih... Znam da je nekima to nebitno, al ne moramo baš u javnim objavama biti neuki i ne znati šta slavimo koji dan..
  • nemapredaje
    3.6k

A ti ideš na Dušni dan na groblje zapaliti svijeće i pomolit se za svoje mrtve?

Pa svi znamo što su Svi Sveti, a što je Dušni dan, ali po tradiciji se na današnj dan prisjećamo svih bližnjih koji su otišli Bogu.
  • mali M
    5.6k
    A ti ideš na Dušni dan na groblje zapaliti svijeće i pomolit se za svoje mrtve?nemapredaje

Da.. jer znam razliku tog dvoje kao katolik.. kažem, sve okej, ali u objavi napisati da se sjećamo svojih mrtvih na današnji dan je krivo. Šta se ljutiš ti slavi Uskrs na Božić ako želiš, nitko ti ne brani, ali razumjevanje tog dana će ti biti u suštini potpuno pogrešno...

ali po tradiciji se na današnj dan prisjećamo svih bližnjih koji su otišli Bogunemapredaje

Ne, po tradiciji se danas ide na groblje (jer je neradni dan pa se tako prihvatilo), a na sutrašnji dan se prisjećamo svojih preminulih.
  • Sljeme
    2.5k
    Sisvete su se do 1991. zvale službeno u državi Dan sjećanja na mrtve, a tek su od 1996. neradni dan. Dobro ti veli čovjek da se ljudi danas sjećaju svojih mrtvih iako znamo razliku između Sisveta i Dušnog dana. Jednostavno je tak u našoj tradiciji i danas su na svim grobljima u Hrvatskoj molitve za naše pokojne. Tak da evo ja koji sam isto katolik ne vidim niš loše u objavi kluba. Drago mi je da klub obilježava naše svetkovine, time se pokazuje kaj smo.
  • mali M
    5.6k
    Sisvete su se do 1991. zvale službeno Dan sjećanja na mrtveSljeme

Nemoguće! Želiš reć da komunistička vlast nije znala što koji dan znači u Crkvi?!? Nemoguće!

Kažem sve ok, samo sam predložio neka naprave objavu i sve, ali da baš ne pišu da se na današnji dan sjećamo svojih mrtvih. Ako im je svejedno ponavljam, mogu stavit i sliku štalice i tri kralja za Uskrs...
  • Sljeme
    2.5k
    Nemoguće! Želiš reć da komunistička vlast nije znala što koji dan znači u Crkvi?!? Nemoguće!mali M

Ma normalno al hoću reć da nije bil neradni dan pa da se zato išlo na groblje. Uvijek su na Sisvete mise za sve pokojne.
  • nemapredaje
    3.6k

Pretjeruješ i praviš se pametan i znaš to jako dobro, al nek ti bude.
  • mali M
    5.6k
    Pretjeruješ i praviš se pametan i znaš to jako dobro, al nek ti budenemapredaje

Ne vidim što te smeta toliko da se ukazalo na nelogičnost i obrazložilo razliku između tradicije i Crkvenih blagdana, ali ok.. nek i tebi bude
    I momci sve u redu. Meni je bedasto, vama nije i to je to.. Idemo dalje
  • Vučko53
    232
    Koliko je danas ulaznica pusteno u prodaju? Zasto nitko iz kluba nije obavijestio ekipu koja stoji od 5 ujutro da nema sanse da dodu do karte?
  • Gradjanski Dinamo
    331
    Možda je još malo rano za takvo pitanje, ali me zanima planira li se povodom rođendana kluba u travnju sljedeće godine kakav specijalni dizajn "rođendanskih" retro dresova za našu ekipu? Radi li klub na tome s Castoreom?

Zanima me to zbog toga kaj je navodno Castore u prošlosti već radio slične stvari u dogovoru s klubovima kojima je bio sponzor (nisam to provjeravao, tako sam čuo pa ne znam je li to istina). Bilo bi lijepo vidjeti naše Plave u nekakvom modernom redizajnu starih purgerskih dresova. Barem na jednoj tekmi. :grin:
  • NKDZ86
    1.9k
    @Pop corn koliko je grupa bbb dobila karata za Bratislavu?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.