• Zagi
    8.3k
    Haaland izgleda loše kad se od njega očekuje da bude Kane . Usprkos visini i fizikalijama slab je u duelu, nema pas i pregled igre, tehnika prosječna u najmanju ruku...tu se od njega neće dobiti ništa.

Ono gdje je Haaland izvrstan je ulaženje u šanse i snalaženje u šesnaestercu, kao i skok igra na centaršut. Ako mu se dopusti da bude klasični centarfor, od njega ćemo gledati odlične partije; ako će ga se tjerati da bude Kane , dobivat ćemo vrlo malo.
    tp1997

Malo sam ti izmijenio post, nemoj mi zamjeriti.
    Guardiola da je htio Kanea, kupio bi Kanea.
  • tp1997
    560
    Apsolutno se slažem i sa izmijenjenom verzijom, sve stoji.

Poanta je bila samo da imam dojam da kad god se Kule krene povlačiti po loptu i kad ga se stavlja u Petkovu ulogu, njegov doprinos i igra značajno pate
  • Zagi
    8.3k
    Naravno da pate. Stavi Baturinu na defanzivnog veznog i traži od njega primarno razbijanje napada , izgledat će kao trećeligaški igrač.
  • tp1997
    560
    Opet, slažem se. Možda smo se krivo shvatili, moj upis nije nikako bio usmjeren protiv Kulenovića, već je poanta da se nadam da će ga Bjelica stavljati u ulogu koja mu odgovara, a ne u Petkovićeve cipele.

A i nadam se da ćemo kada je Kule u postavi češće igrati s krilima, jer mu to omogućava da ga se hrani centaršutevima.
  • Zagi
    8.3k
    Ma kužimo se i slažemo.
    Više sam ja proširio raspravu.

Moja poanta je slična.
    City ima beskonačna sredstva i najboljeg trenera na svijetu (ili top 3-5, nije poanta).
    Da oni žele igrati sa 9kom koja je dobra u kreaciji, kupili bi Kanea koje je u tome elitan.
    Ne žele . Treba im lik koji je tehnički za taj nivo dosta loš ali zato zabija iz svake pozicije.

Kule nije Haaland ali naša ovisnost o Petkovoj kreaciji je već jako dugo duboko zabrinjavajuća.
    Ne i našim trenerima izgleda.
    Ne uključujući Bjelicu, svi treneri u toj rupi između njegova dva mandata su bili zadovoljni da svi stoje , a igra se pokrene kada Petko primi loptu pa nekaj izčarobira.

To nas je i dovelo do sitacije da se od Kuleta traži Petkov doprinos. Jer bez toga ne igramo ništa.

Nadam se da će to Bjelica ispraviti. Ali biti će to proces ....
  • tp1997
    560
    Skroz se slažem. Čak mislim da nije ni stvar u tome da se igra neplanski i pasivno pa očekuje da Petko nešto napravi, nego da je Petkov stil igre toliko specifičan da Dinamo s njim na terenu praktički igra bez napadača i taktika se tome prilagođava, a Dinamo kao da nema plan B, odnosno uigranu i na treninzima razrađenu drugačiju taktiku za utakmice bez Petkovića.

Pa onda od napadača očekujemo da ne bude napadač, jer mi možemo igrati ili kao s Petkovićem ili nikako. Ali dijelim nadu da će Bjelica to ispraviti, pogotovo jer je još u prvom mandatu pokazao da ovisno o profilu igrača može efikasno mijenjati taktiku, od 4-1-4-1 s Gavranovićem u prvoj sezoni, do onih 3-5-2 u LP 2019/20.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.