• Jos-Optimus
    2.6k
    Bubnuti da Pavel Nedved nije zaslužio Zlatnu loptu i ostati živ...pa sjećaš li se ti kako je čovjek igrao te sezone?
  • Toni90d
    670
    Ja sam uvijek bio za to da se u tim izborima odredi neka matematička komponenta koja nije podložna glasovima na koje utječu influenceri, mali kinezi i arapi itd. da ne idem dalje.
    Npr zna se da se ove godina igrala Copa America i Euro. Osvajanje Cope i EURA pod uvjetom da si sudjelovao u 70% minuta iznosi toliko i toliko. Osvajanje LP/Copa Libertadores pod uvjetom da si sudjelovao u 70% minuta nosi toliko i toliko bodova. Druga mjesta pod istim uvjetima isto toliko. Nađu se bodovi za nacionalne lige po mjestu na tablici unutar kontinentalne organizacije, Europsku ligu, Sudamericanu itd.
    Dodaju se još dodatni parametri koji bi uključivali golove, asiste, clean sheetove, ocjene ili što već po pozicijama i određenoj vrsti natjecanja.
    Sigurno bi tako dobivena tablica bila reprezentativnija od glasa Zdravka Reića koji je do ne znam koje godine predstavljao RH u tim glasanjima..
    emilperska

Super sistem, još bi uveo bodove za ponašanje na terenu, fair-play, tako da debili kao Vinicius nikad ne dobiju šansu za osvajanjem. Ono što on radi sa svojim pričanjem o rasizmu, tako tovari pričaju kod nas o sudačkim krađi, pa on i oni mogu raditi šta žele jer su toliki pritisak na sustav napravili.
  • emilperska
    6.4k

Da da, fair play sam zaboravio dodat, bravo!
    Dam se kladit da takva imaginarna tablica bi bila najrelevantnija i da onda nagrada ne bi promakla ni Lewi ni Sneijderu ni Robbenu/Riberyu..
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Bubnuti da Pavel Nedved nije zaslužio Zlatnu loptu i ostati živ...pa sjećaš li se ti kako je čovjek igrao te sezone?Jos-Optimus

Ovisi što biramo i koji su kriteriji. Ja sam Zlatnu loptu shvatio kao nagradu za najboljeg igrača svijeta u određenoj godini.

Nedved je odlično odigrao ključne utakmice (četvrtfinale i polufinale LP) i imao je super sezonu ali je li Pavel Nedved bio najbolji igrač svijeta 2003.godine ? Nije. Da 2003. hodaš ulicom i pitaš 100 prolaznika ''ko je najbolji igrač na svijetu'' nitko živ ne bi rekao Pavel Nedved.

Ove godine je onda nagradu trebao uzeti Dani Carvajal. Odigrao je fenomenalno ključne utakmice za Real u LP, zabio i gol u finalu koji je slomio utakmicu, igrao dobro i za reprezentaciju i definitivno po tim kriterijima njemu ide Zlatna lopta ove godine. Je li Dani Carvajal trenutno najbolji igrač na svijetu? Pa i nije baš.

Sve ovisi o kriterijima. Ja bih uvijek Zlatnu loptu dao onome ko je najbolji na svijetu. Messi bi ih imao 10-ak jer je bio najbolji na svijetu u razdoblju ugrubo 2008-2018, CR bi možda imao 2-3, Mbappe bi imao 2-3 (jer je po meni najbolji igrač zadnjih sezona), Zidane bi imao 3-4, Ronaldinho 2-3 (ono kad je bio u prajmu koji je kratko trajao)...najbolji igrač na svijetu treba uzeti tu nagradu a ne da 2006. kada su Ronaldinho i Henry u peaku nagradu uzme Cannavaro. Svaka čast Cannavaru ali budimo ozbiljni, on sigurno nije bio najbolji igrač svijeta 2006.godine.
  • Jos-Optimus
    2.6k
    U tome i je stvar, Nedved je baš te godine igrao najbolji nogomet i uvjeren sam da bi većina glasala za njega
  • NitkoBitan
    18.6k
    Strašno koliko novovalni fanovi iz 3. Svijeta uništavaju nogomet, znaju za 30 najboljih klubova i 50 najboljih igrača i to je to.DrawTube

Naveo bih jos jedan soj, a to su navijaci statistike. Potpuno nerazumijevanje nogometne igre koje se svodi najcesce na to koji igrac ima vise golova ili asistencija.

U izboru za zlatnu loptu glasaju novinari diljem svijeta kojima je posao pracenje nogometa tako da valjda znaju neki vrag vise od prosjecnog nogometnog navijaca. Jasno da ima tu i simpatiziranja za "svoje" ali na veliki broj glasova se to izanulira.
  • Dr Hofmann
    1.6k
    Kad mislim da ne može luđe...River - Atletico Mineiro, uzvrat Copa Libertadores, ovo je prije tekme...

• Oluja
    4.5k
    Kako sad to? Mislio sam da to ne postoji nigdi na Svitu.
  • Dani Olmić
    362
    Opet Lovro Zvonarek zabio za Sturm
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.