• Jaro
    7.7k
    ovo s krilima je fascinantno. Dok u klubu nisi imao krila, forsale se taktike s krilima, sad kad ih se dovelo 4-5 igra se bez krila... Treneri su nam vrh jednistavno...
  • emilperska
    6.7k

Hajrović je dosao na zimu 2018. Odabrao ZM..
  • Paggini
    26.1k

E bravo, tako je, isprike
  • Dudu9
    886
    Prošla godina katastrofa jedva se izvukli, imamo ljetni prijelazni rok da pojačamo kritična mjesta desno krilo, lijevo krilo i lijevog beka i zamjena za Brodica, i šta SD napravi da njegova pojačanja ne igraju, riješi se viška igrača plaćali im oštete,pa ćemo dovesti prava pojačanja na kraju oni sjede na klupi odličan odrađen posao
  • Zambatine škude
    2.8k
    U Osijeku je opteretio budžet preko svake mjere igračima koji nisu donijeli ništa. Taj period je podosta zakukuljen, ali na temelju svega što znam ili što sam čuo bih rekao da je u puno većoj mjeri naslijedio te transfere.

Ali više sam ciljao na to da financijski i strateški plan trenera i SD-a nekad ne da nije isti, nego je suprotan. SD želi razvijati nekog igrača jer će nam donijeti 15 milijuna za četiri godine, a Bjelica zna da ga dotad nema i on želi igrača koji sad radi razliku. Teško je tu naći balans.

Osim toga što intenzivno poznaje ligu i ekipu i samim time je u onakvoj situaciji bio najbolji pick, ja se nadam da će u nekom manjem obimu uspjeti iz relativno nepoznatih igrača izvući maksimum kao u prvom mandatu. Ja mislim da već imamo puno neiskorištenog materijala, vidjet ćemo je li to od Bjelice bila samo kurtoazija kad je dolazio ili će htjeti gromovit prelazni rok i ulaganja.
  • emilperska
    6.7k

Sigurno će htjet lijevog beka i desno krilo. Tu ce bit kolizija 1/1 jer je SD vec nakrcao kadar upitnim igračima..
    Napadača i šesticu mislim da nece uvjetovat.

Ali više sam ciljao na to da financijski i strateški plan trenera i SD-a nekad ne da nije isti, nego je suprotan.Zambatine škude
    Mi trenutno razvijamo Sučića i Baturinu. Ostali igrači nemaju preprodajni potencijal. Mozda Perković i Torrente. Ovo nije kao 2018. kad je Majera izbacio na tribinu, a Moro prvu sezonu grijao klupu.
    Stojković i Kačavenda se moraju igrački afirmifat i zdravstveno stabilizirat da bi postali prodajni potencijal..
  • Daliban
    2.2k
    ovo s krilima je fascinantno. Dok u klubu nisi imao krila, forsale se taktike s krilima, sad kad ih se dovelo 4-5 igra se bez krila... Treneri su nam vrh jednistavno...Jaro

Nema to veze s trenerima. Naša krila jednostavno nisu na razini Dinama i trebamo se pomiriti s tim. Imamo kadar da igramo 442 romb u kojem bekovi daju širinu ili nešto što se pretvara u 352 ili 2332 tako da Cordoba igra desno, a na drugoj strani širinu daje bek. Preostali bek ostaje u zadnjoj liniji ili ulazi u sredinu, a naprijed igraju Petko i Kule.

Imamo dobar vezni red, imamo Petka, Kuleta i Cordobu od kojih ima koristi naprijed. Ova ostala krila koristiti povremeno, uglavnom s klupe.
  • Zambatine škude
    2.8k
    Sigurno će htjet lijevog beka i desno krilo.emilperska

Ma desno krilo bi bilo teško natrpavanje. Više logike mi ima da inzistira na napadaču.

Mi trenutno razvijamo Sučića i Baturinu. /quote]

Ne slažemo se onda u definicija razvoja. To su igrači koji su nositelji već drugu, a Baturina i treću sezonu, standardni reprezentativci koje na zimu možeš prodati za 30ak milijuna ako hoćeš.
    emilperska
    Ostali igrači nemaju preprodajni potencijal.emilperska

Slažem se, ali ne vidim ni kako će imati u ovakvim uvjetima.

Stojković i Kačavenda se moraju igrački afirmifat i zdravstveno stabilizirat da bi postali prodajni potencijal..emilperska

Pa o tome i pričamo, ali kako ako nemaju minute :smile:

Lako se nekad stvari zaboravljaju. Treba prevrtit prošlu sezonu u onim lošim vremenima pa vidjeti koliko je bilo upisa da se možemo lupati nogom u guzicu ako za Baturinu dobijemo 10 milijuna eura jer je u četiri mjeseca kao desetka imao valjda 4 gola/asista.

Moramo stvoriti širu bazu jednostavno. Ako je mogao Gojak igrati važnu rolu u prvom mandatu kod Bjelice, nema stvarno nikakvog razloga da ovi koji su mu sada dostupni to ne odigraju.
  • emilperska
    6.7k
    Ma desno krilo bi bilo teško natrpavanje. Više logike mi ima da inzistira na napadaču.Zambatine škude
    Osim Špike, nemamo pravo desno krilo. Cordoba je nedefinirano krilo, meni više špica. Ne znam ni sam, a mislim da ne zna ni Neno..

Moguće je da on izmisli Pavića kao novog Gojaka ili Kačavendu kao Moru. Ali to je nerealno ocekivat prije priprema..
    A do tad treba prezivit HNL i 5 tekmi na nož u LP..
  • sebenico
    734
    Od pustih priča našeg sportskog direktora, realizirano ravno 0. Od filijale gdje bi razvijali mlade igrače ni traga ni glasa već pola godine, mladi ne dobijaju nikakvu šansu, ključne pozicije opet ostane neriješene u prijelaznom roku, doveo igrače koji gotovo uopće ne participiraju ili su često najlošiji pojedinci, a uz to se riješio igrača koji dominiraju u Belgiji i Mađarskoj. Marić je štetočina koje se treba riješiti odmah i dovesti sposobnog sportskog direktora koji bi imao barem mjesec-dva da pripremi i zatim obavi prijelazni rok.
  • Danko
    1.2k

Isto mišljenje imam i ja
  • Dudu9
    886
    Kad su došli novi ljudi računalo se da će postavit iskusnog SD koji će dovodit prava pojačanja, na kraju dali Mariću da se uči tom poslu vidimo da nisu ni malo dobri rezultati toga unatoč idealnoj poziciji u ljetnom prijelaznom roku kad smo znali da igramo Europu sigurno, onoj ekipi od prošle godine koja je bila katastrofa ne uspije dovesti pojačanja da igraju prvi sastav pa to je nemoguće
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    Ekipa koja je imala 10 pobjeda u prvih 11 kola hnla u sezoni 22/23
    Livaković
    Ristovski Šutalo Perić Ljubičić
    Ademi Mišić
    Špikić Ivanušec Oršić
    Petković
    Svi domaći dečki kojima je stalo do kluba i koji su gurali ligu prvaka i hnl odlično u isto vrijeme(uz naravno pokoji kiks protiv varaždina i osijeka u gostima).
    Pogledajte tad i klupu u rotaciji su bili Drmić,Bočkaj,Baturina,Bulat uz par stranaca tipa Lauritsen,Emreli i Moharami Theopile koji su bili dugo u klubu.
    Kad u kadru imaš 10 stranaca tu su problemi jezične barijere,nekakvih klanova kakvi su normalni za juznoamerikance i afrikance itd...
    Poanta mojeg posta je da Dinamo može imat maksimalno 3,4 stranca nikako njih 10!
    Puno smo više imali stranih nego domaćih promašaja...naravno sada će neki spominjat Štefulja,Čabraju,Šutala ili Jurića ali to je kap u moru koliko smo imali stranih promašaja tipa Moubandje,Bogdan,Mmaee,Sosa,Ogiwara itd...
    Dinamo se treba uzdat u svoje igrače iz škole, povratnike tipa Benković,Pjaca,Šunjić ili Borna Barišić te potencijalna pojačanja iz hnla kao što su Šotiček,Jurišić ili Galešić.
    Ovo natrpavanje strancima nema nikakvog smisla imam osjećaj da postajemo neki Sheriff ili Qarabag ovakvom politikom.
    Ne trebaju nam stranci koji nisu dodatna kvaliteta u odnosu na domaći proizvod!!
  • Mali dioničar
    16.1k

Plus za poantu upisa, samo bih izostavio Barišića i Galešića iz priče.
  • Maxova dijagonala
    1.3k
    mislim da bi Barišić solidno pokrpao lijevog beka ali očito neće nikad doć u Dinamo zbog nenogometnih stvari(svi znamo zbog čega).
    Ne shvaćam čemu otpisivanje domaćih igrača Bulata,Solde ili Brodića bili bi sigurno dobri za rotaciju i poslužili bi u rasterećivanju Petkovića,Baturine i Mišića.
    Očito neki misle da je strano uvijek bolje od domaćeg...
    Naravno da treba imat pokojeg stranca ali to treba bit pojačanje tipa Ojeda,Čerin,Mierez ili Despodov.
    Suludo je dovodit igrače tipa Max,Ogi,Mbuku,Oliveras koji nisu prevaga za hnl... to što oni igraju mogu odigrat i domači momci uz puno više želje i truda.
    Ništa se od ovoga ne bi desilo da smo vjerovali u Šotičeka,Jurišića,Vidovića,Soldu,Bulata,Brodića,Benkovića...
    Evo samo pogledajte Hajduk ne moramo ići dalje,svi domaći igrači na kraju više doprinose nego stranci i eto uz svu limitiranost dobro guraju.
    Hrgović im više daje nego skupi Moufi
    Kalik ispada Kaka za Pukštasa
    Durdov dečko od 16 raketa za Bambu
    Itd...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.