• NKDZ86
    1.9k
    šampinjoni!!
  • mlinchica
    2k
    Pa ok, to su i najčešće vrste svugdje i najsigurnije ako nisi neki vrhunski poznavatelj, tak da se najpametnije držat provjerenog. :nerd:
    Rekla bih po klobuku da su pečurke (šampinjoni) ali me zbunio tak debeli stručak pa sam mislila da je nekaj drugo.
    Uglavnom, dobar ulov. :yum:
  • Paggini
    23.9k
    4ux36Ua.jpeg

Dobre vijesti za sve nas koji sutra idemo za Salzburg hehehehe :wink:
  • Majki2111
    3.3k
    kompas.png

S vremena na vrijeme rješim ponovo upitnik na netu jer znam da se mijenjamo nakon raznih iskustava. Kod sebe primjećujem da mi s vremenom točka po vertikalnoj osi pada dolje. Po horizontali je uvijek prema lijevo bila.
  • Nolifer
    8.3k
    shvatili smo
  • Droljo
    8.6k
    Nemoj majki brate politiku ovod. Otiće sve u krasan k...
  • masacusec
    3.8k
    Gospođo matičajka, gonite se u tji pizde matejine!
  • Hnlovac
    1.2k
    Tnx majki kaj si me natjero da odem na politički kompas, izaslo mi ovo

Screenshot-20241022-145855-Cut-Paste-Photo-Seamless-Edit.jpg
  • NKDZ86
    1.9k
    dobro jutro svima posebno igračima i stručnom štabu nk dinama i futsal dinama! sretan put svima, ajmo plavi!
  • Oluja
    4.5k
    štabuNKDZ86

Pretpostavljam da si malo starija generacija kada koristis ovu rijec, i iskreno ne zamjeram ali bi stvarno bilo lijepo da pise "stozeru".
    Jasno mi je da neke rijeci na koje smo davno nauceni tesko mijenjamo ali svi mi bi se trebali potruditi da ih bude sto manje.
  • Nolifer
    8.3k
    Kolko ih je, došli neki kolege na poso danas, neki novi, čuje se onaj naglasak, pita me: "je li miriše na titulu", jesi i ti za ayduka"? :scream: Ozbiljno me pita. Ja reko, hvala Bogu nisam i ponosan kaj sam Dinamovac. Odmah se prešaltao lik na večerašnju utakmicu. :lol:
  • NKDZ86
    1.9k
    ma to sam namjerno napisao iz dobre volje kao šalu tu riječ, inače ju ne koristim, najte kaj zameriti
  • OldSchoolZG
    207
    Brez panike kolega, štab ni srpska beseda neg njemačka (der Stab) jednako kak
    i oficir (der Offizier). Kajkavci a pogotovo mi ZG Kajkavci , te ostali koji su bili pod Njemci več/više
    od 200 let imamo puno njihovih besed. 25-30% kajkavskih imenic su
    iz austr. njemačkog te je UN svrstal zato naš kajkavski v srednjo evropske
    jezike a štokavski/službenik-horvatski v balkanske jer je 25-30% besed turskog porekla.

Jastuk (turska besed) , mi velimo vanjkuš ili blazina

Čekić (turska besed) = kladivec , hamer (njemačka b.)

Prozor (turska besed) = oblok

No ZG kaj govori manjše od nas 10% v ZG , nakon kaj to bil dominanten jezik tisoč let.
    Pa več/više od 50% ljudi v ZG nisu tu ni rodjeni. A sad su još i črni preplavili ZG.

Evo danes bum vježbal stari austr. njemački kateri je moja familija sačuvala kak se negdar
    govoril v ZG , nadam se kak me buju Austrijanci razmeli .
  • nemapredaje
    3.6k

To kaj neka riječ zvuči simpatičnije jer je posuđena iz njemačkog ne znači da je to pravilno.

Njemački ili turski - isti kurac. I jedno i drugo je nasljeđe koje nam je ostalo od sila pod kojima smo bili stoljećima nažalost.

To kaj mi u Zagrebu imamo hrpu njemačkih riječi, a u Slavoniji npr. turskih ne znači da smo mi bolji, već samo da se ovdje strepilo po drugom čizmom.

A to što je štokavski izabran za službeni jezik je zato što je najjednostavnije se njime sporazumiti u cijeloj Hrvatskoj. Vrlo jednostavno.
  • Sajla
    5.4k
    štokavski izabran za službeni jezik je zato što je najjednostavnije se njime sporazumiti u cijeloj Hrvatskojnemapredaje

Mislim da ak se vratimo do Ljudevita Gaja i ilirskog pokreta, ideja iza tog odabira ide dalje od granica Hrvatske i obuhvaća i neke druge južne Slavene. Bilo bi zanimljivo kako bi povijest izgledala da su odabrali kajkavski ili čakavski :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.