• IstinaZaDinamo
    2.2k
    Upravo je nacionalnost bila faktor koji je stvarao distinkciju klupskog i reprezentativnog nogometa. I volio bih da to tako ostane.masacusec

Kakve veze ima nacionalnost sa bojom koze? Jedno je davanje putovnice nekome od koga imas koristi gdje ta osoba nema veze sa drzavom osim par godina zivota (Dudu) ili ameri u kosarci, kinezi u stolnom tenisu koji vjerojatno ni ne znaju gdje je Hrvatska, a nesto sasvim drugo kad imas djecu koja su tu rodjena/odrasla i jos imaju jednog roditelja iz Hrvatske.
  • Maxova dijagonala
    1k
    Ma ne znam...nisam rasist ali mislim da Hrvatska ima dosta talenta i da nam ne trebaju stranci. Hrvati su uvijek stasali u vrhunske sportaše i tako će i ostat ubuduće siguran sam. Mi jednostavno imamo te sportske gene i nepresušan bazen(pogotovo Dalmacija i Bosna i Hercegovina) gdje svako malo iskaču top talenti.
    U budućnosti vidim na himni prije utakmice Baturinu,Vuškovića,oba Sučića,Durdova,Mikića,Gvardiola a ne Fayea i takve slične.
    Jednostavno moramo zadržat taj indetitet(isto vrijedi i za hrvatske klubove gdje ne treba imat preko 3 stranca u prvih 11).
  • Kreten
    137
    Ak mu je jedan od roditelja hrvat aj još nekako. Al ak je sam rođen tu i nema nikakve veze sa hrvatskom osim toga kaj je rođen tu, ne vidim zakaj bi itko takav trebao biti u reprezentaciji ili općenito dobiti hrvatsko državljanstvo. I da, nisu mi se sviđali ni Eduardo ni Sammir u reprezentaciji i općenito su mi bili glupi natpisi za Olma.
  • NitkoBitan
    18.6k
    Pitanje je i vremenskog konteksta. Dok su Sammir i Eduardo bili tu nisu Brazilci ilegalno dolazili u Europu ili neke probleme radili. Odredene politicke grupacije bi itekako iskoristile igranje tamnoputog u reprezentaciji jer je nogomet najpopularniji sport, svetinja Hrvata i gdje ces bolje reklame za migrante, pridoslice i njihovu integraciju od te da sire mase i klinci zavole "drugacijeg". Reci ce onda pa ako njega volite zasto ne bi voljeli i druge i drugacije.

Stvar je ta sto drugi i drugaciji svugdje rade problem, povisuju stopu kriminala itd. itd. i to u drzavama koje imaju puno razvijeniji drzavni sustav obrazovanja i osiguranja.

Nismo mi Njemacka ili Francuska pa da imamo nekoliko milijuna tamnoputih i iz te baze selektiramo nekoliko njih za reprezentaciju. Mi riskiramo gubitak identiteta a vrlo je upitno ocemo li iz brojcano siromasne manjine izvuc neku dodatnu sportsku kvalitetu. Nikoga od stranaca nije briga gdje je Rakitic zivio kad mu prezime zavrsava na ić kao sto ne farmaju ni to da je neki Hrvat roden u BiH, njima su to sve Hrvati jer su bijelci. Sumnjam i da vecina nas zna da je recimo Griezman dijelom Portugalac, a nitko to ne problematizira jer nije crnac.

Pogledajte sto se dogada u Francuskoj i Njemackoj, reprezentativci drugih boja koze prijete da vise nece igrat za reprezentaciju u slucaju pobjede odredene politicke opcije na izborima.

Kakve veze ima nacionalnost sa bojom koze?IstinaZaDinamo

Itekako ima veze, Hrvatska nije "melting pot".
  • Ludovic IX
    7.4k
    "ak je samo rođen tu".. pa on ima više prava igrat za hrvatsku reprezentaciju ako zivi cijeli zivot tu nekog jedan rakitićč ili matanović. što, ti ćeš mu mjeriti koliki je hrvat i koliko voli hrvatsku???

baš smo kockoglava nacija
  • NitkoBitan
    18.6k
    baš smo kockoglava nacijaLudovic IX

Ako su Hrvati kockoglavci kaj su onda ovi koji dolaze u Hrvatsku iz drzava sa prosjecnim IQom 75? Majmuni?

Hrvati imaju svoj stav kojeg treba postovat. U gornjoj polovici najrazvijenijih drzava svijeta, dobrostojeci po HDI (human development index), korupcijom manje obuhvaceni od bilo koje drzave iz kojih dolaze migranti... Daleko smo mi od ikakve kockoglavosti.
  • Ludovic IX
    7.4k
    a ovaj bi zabranjivao crncu koji je rođen u HR igranje za reprezentaciju jer je druge boje kože.. ok, nije kockoglav već samo zatucan
  • Petar86
    906
    Ako je grubo receno crn ali majka ili otac mu je Hrvat/ica ne vidim razlog zasto nebi igrao za reprezentaciju. Ali slazem se s kolegom @Kreten ako su roditelji npr. iz stajaznam Gane, a on je roden u Hrv ako bi igrao za Hrvatsku to je cisto jer smo cijenjeni u svijetu nogometa, a ne zato sto se osjeca Hrvatom u to sam uvjeren, tako da to nebi dopustio. Rakitic i ostali auslanderi su se osjecali Hrvatima i zato su igrali za nas ne iz nekog interesa
  • NitkoBitan
    18.6k
    Rakitic i ostali auslanderi su se osjecali HrvatimaPetar86

Ako je netko roden vani a oba roditelja su mu Hrvati onda je i on Hrvat sta god njemu pisalo na osobnoj iskaznici i za koju god reprezentaciju igrao. Tako se uostalom i vode procjene broja Hrvata po svijetu.
  • Zagi
    8.2k
    A Švicarac u njegovom slučaju?
  • Petar86
    906
    u tom slucaju je Ganac Ganac sta ne?
  • The Undertaker
    5.8k
    To vam je otprilike kao da pokušate "zaustaviti Reuters". Ako se u Hrvatsku trajno naseli veći broj stranaca druge boje kože, neminovno je da će, prije ili kasnije, u reprezentaciji završiti netko takav. Gledajući kakvi su trendovi, meni je to neminovno i samo je pitanje za koliko vremena.
  • Petar86
    906
    ne samo da ce biti, nego me nebi cudilo da EU uvede regulative kako u svim momcadskim sportovima treba biti pripadnik druge rase. Nesto kao Netflixovi filmovi

Prije koji dan igra Francuska u cijeloj ekipi od 20 i nesto igraca 3 bijelca. Prvih 11 svi crnci

EDIT: Theo Hernandez je bio 11, hispanac
  • Markelo
    2.7k
    Zašto da neki tamnoputi igrač, rođen i odrastao u Hr, prošao sve nogometne sekcije i nametnuo se svojom kvalitetom bude zapostavljen jer eto ima više melanina od drugih.
  • NitkoBitan
    18.6k
    jer eto ima više melanina od drugih.Markelo

Da je samo do melanina nikakvih problema ne bi bilo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.