• Marley
    1.9k
    dodaj vrlinama i vrhunski nick!
  • IstinaZaDinamo
    2.2k
    Toljan, Thomasson, StillerMihaljević

Svoj trojici je majka hrvatica i imaju puno pravo nastupa za reprezentaciju koja ih pozove. Stiller je debitirao za njemacku nedavno, Toljan je bio clan svih mladjih reprezentacija njemacke ali nije ispunio potencijal. Thomasson je solidan igrac, ali mi imamo ipak najjacu veznu liniju godinama unazad.
  • Mali Zeus
    14.1k
    Dalić isto drka bezveze. Nadam se da ako počinju Baturina i Petar da Baturina ide umjesto Sučića, a Petar na mjesto Pašalića, ne obrnuto. Protiv Škotske lik stavi Pašalića na centralnog veznog i očekuje da on razigrava momčad, što nije njegov forte, dok se Luka Sučić izgubio na nekoj desetki ili di je već igrao. Isto tak, ovo s krilima postaje već smiješno. Sad čitam da planira Jakića staviti desno. Kojeg vraga onda zoveš Oršića, Marca Pašalića i Pjacu.
  • Mali Zeus
    14.1k
    Tko je ikad pratio i "slavio" kosooke stolnotenisace u hrvatskom dresu? Nitko nikad.NitkoBitan

A inače su Hrvate katolike stolnotenisače svi pratili i slavili? :D

Inače, dosta kvalitetna rasprava, znači igrač rođen u Hrvatskoj kojem je jedan roditelj Hrvat ne može u repku jer je crn i on se zapravo zbog svoje tamnoputosti i ne može osjećati Hrvatom makar cijeli život živio u Hrvatskoj. I zašto se onda pojedinci vrijeđaju kad se to nazove pravim imenom, a to je rasizam.

Ili tipa izjave nisam rasist, ali. Čemu taj ali, zašto je tako problem reći ne volim crnce i ne želim ih u hrvatskom dresu makar bolje govorili hrvatski od Joea Šimunića (što nije teško) i makar osjećali Hrvatsku kao svoju domovinu (što je nemoguće jer ipak je crnac).

Jus sanguinisKreten

Što? :D
  • Jos-Optimus
    2.6k
    Katastrofa od izjave
  • prefontaine
    809
    Što?Mali Zeus
    Načelo krvne veze (podrijetla) ili latinski ius sanguinis („pravo krvi“) odnosi se na načelo prema kojem se državljanstvo prenosi na djecu čiji su roditelji (ili barem jedan od roditelja) i sami državljani određene države. Stoga se zove i načelo podrijetla.

U većini država važi i načelo državljanstva po mjestu rođenja a može biti podređeno načelima kao što su izbjegavanje višestrukog državljanstva (npr. u Kini) ili uvjeti kao što su nacionalnost ili etnička skupina.

Posebno u anglo-saksonskom pravnom sustavu slijedi se rješenje jus soli "načelo po mjestu rođenja". Prema tome državljansto slijedi od mjesta rođenja. U nekim zemljama (npr. u Francuskoj) pored jus sanguinis se slijedi i "jus soli".

https://hr.wikipedia.org/wiki/Načelo_krvne_veze_(podrijetla)
  • Mali Zeus
    14.1k
    Načelo krvne veze (podrijetla) ili latinski ius sanguinis („pravo krvi“) odnosi se na načelo prema kojem se državljanstvo prenosi na djecu čiji su roditelji (ili barem jedan od roditelja) i sami državljani određene države. Stoga se zove i načelo podrijetla.prefontaine

Znam ja što je to, samo mi je smiješno spominjanje u ovom kontekstu tj. po tome bi oni nabrojani igrači imali puno pravo nastupati za Hrvatsku, a što autor nije zapravo mislio.
  • Kreten
    137
    Kaj nisam mislio, imaš gore kaj sam napisao, ak je jedan roditelj hrvat još nekak ali ostalo nikak.
  • Mali Zeus
    14.1k
    Kaj nisam mislio, imaš gore kaj sam napisao, ak je jedan roditelj hrvat još nekak ali ostalo nikak.Kreten

Pa dobro, onda to vrijedi i za crnce i za bijelce?
  • Droljo
    8.6k
    ak je jedan roditelj hrvat još nekak ali ostalo nikak.Kreten

Ajmo još jednom. Znači srbima i albancima koji su igrali za hrvatsku (a nije ih malo bilo) je jedan roditelj hrvat? Ili si bio protiv tih igrača tada...
  • Jos-Optimus
    2.6k
    Budimo realni, puno naših bivših i sadašnjih reprezentativaca ima jednog ili čak obadva roditelja koji nisu Hrvati, ali nekim dečkima ovdje nije to problem, nego boja kože, a to je katastrofa. Pitanje je bilo jasno i tu, po meni, uopće nema spora - ako je Kimpembe Agbuku (izmišljam) rođen u Hrvatskoj, priča hrvatski i tako se osjeća - ne vidim i ne razumijem u čemu je problem. Je li on manji Hrvat od velikog rodoljuba Borne Sose? Kretenizmi. Komentari nekih ljudi ovdje graniče sa nacizmom. "Nisam rasist; ALI..." - jesi, rasist si.
  • Paggini
    24k
    Komentari nekih ljudi ovdje graniče sa nacizmom. "Nisam rasist; ALI..." - jesi, rasist si.Jos-Optimus

Hjoj i ti sad to predstavljaš kao nešto loše... :confused:
  • Kreten
    137
    da, jer ide po krvi...
  • Jos-Optimus
    2.6k
    hahahaha, koji si ti kralj :)
  • Bruh
    981
    jer inače je isto kada je neka manjina stotinama godina u državi a ne 5 jel
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.