• NitkoBitan
    19.2k
    živim na Maksimiru, i ne želim umjesto bazena svetice, te atletskog kompleksa svetice, još stambenih prostora, trgovačkih centara, i ostalih stvari koje su "prikladne” za izgradnju oko stadiona.plavi mališan

Ali s hotelima i šhoping centrima se privlači još ogromniji broj ljudi, ponajviše turista, koje ja kao zagrepčan ne volim, a smatram da imam ponekog istomišljenika.plavi mališan

Ja isto zivim u blizini Maksimira, nekih 10-15 minuta hoda od stadiona. Ne razumijem sa tvog stajalista zasto si protiv gradnje necega na tom prostoru. Iako je ovaj dio grada u rastu popularnosti sto se ocituje u najvecem rastu cijene najma u gradu, prostor oko stadiona je nekako "mrtav". Jedino kaj se prije dogadalo je donekle onaj buvljak koji je bio na parkingu kod juzne tribine.

Definitivno fali sadrzaja na tom prostoru koji bi privlacio vikendom ljude koji bi takoder posjecivali Dinamov fan shop kao i same utakmice. Pa to je idealno ekipi izvan Zagreba - u familijarnom posjetu gradu u jednom danu se i prodiras shopping centrom i posjetis tekmu - zadovoljni i ti i zena i djeca.

I kad se sve to jednog dana izgradi nece se pretvorit Central Park u New Yorku, zivjet cemo kako smo zivjeli i prije uz malo vece guzve vikendom.
  • Bosskovitz
    12.7k

Kao što sam napisao: neovisno o tome što mislimo o toj kući. Malo je offtopic, ali ljepota nije objektivna i "uklapanje u prostor" je vrlo relativno jer ljudi pod tom sintagmom najčešće očekuju kič u stilu Skopja starijeg od Skopja. Siguran sam da bi većina ljudi prihvatila da se tamo napravilo neoklasicističko pročelje koje se savršeno uklapa u okolinu, no ono ne bi imalo baš nikakvu arhitektonsku vrijednost. Dapače, bilo bi malograđanski.

Naše društvo je problematično s te strane, previše smo konzervativni u prihvaćanju nekih novih ideja poput disruptivne moderne arhitekture čak i kad poštuje svoje okruženje, a opet nedovoljno istinski konzervativni da bismo konzervirali vrijednosti stare arhitekture kojom obilujemo, a ona propada ili se nagrđuje.

Recimo lomila su se koplja oko uređenja džamije. Meni je to uređeno topMali Zeus

Slažem se. I ne samo da je uređeno top, zapravo se može reći da je restaurirano jer je originalna zamisao i bila da se paviljon ne skriva iza raslinja, i to ideja jednog Ivana Meštrovića, našeg zaista svjetski priznatog imena.

Mišljenja sam ako si Dinamo ne može sam izgraditi stadion, neka ga ni ne radiplavi mališan

Već smo o ovome puno puta raspravljali na ovoj temi. Da se na stadionu vrti velika lova već bi ga neki privatnik izgradio, da klub može financirati gradnju - već bi ga klub izgradio. Jedino što je logično je da ga gradi grad, ako može i država - super, jer jedino njima se tako nešto može isplatiti kad dobivaju povrat koji nije mjerljiv kod klasične privatne investicije kojoj je jedini cilj zaraditi x puta više u odnosu na uložen novac.
  • PetkoDaniOršaGol
    93

Same here :rofl: Nedavno sam komentirao da će moj prvi dolazak na novi Maksimir izazvati tešku tjeskobu i nelagodu i da će me ekipa naći kako sjedim u podnožju nove tribine, u kutu gdje kaplje voda i vidi se mali trag hrđe od radova. :blush: :yum:

Dobra stara ruina je na toliko levela dio mog odrastanja i sazrijevanja da me hvata sve veća tuga kako se, čini se, bliži kraj. Svaki dio svake tribine me asocira na neki događaj koji sam tamo doživio i proživio. Uzet ću si za doma dio kao uspomenu.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Maksimirska i Zvonimirova (kojoj više priliči stari naziv Socijalističke revolucije) su valjda dvije najjače oronule i najdepresivnije ulice u Zagrebu.

I sad čovjek novi projekt u Maksimirskoj usporedjuje sa depoom smeća i ne želi dirati tu krasnu oazu. Koja u biti i jest deponij smeća barem jednim dijelom, a taj se epitet tiče se u najmanju ruku istočne tribine. Kako nazvati hrpu betona koja nema apsolutno nikakvu svrhu nego deponijem smeća. Osim što su ispod nje instalacije.

Zbilja se svašta da(lo) pročitati na ovoj temi, ali da netko iz lokalne zajednice ne želi rekonstrukciju odnosno izgradnju novog stadiona je zbilja level expert.
  • serbus
    4.3k
    Možda je i dinamo mogao sam u slučaju poštenih ljudi u njemu koliko je vremena prošlo da je postojao jedan račun za stadion i na njega se uplaćivalo par posto od transfera i ponudilo igraču da se odrekne 1% plaće u korist stadiona.. Također i navijačima otvorena linija za donacije,božićni koncert advent na maxu, donatorske večere sa bivšim igračima, katedrala ima škrabicu za donacije za obnovu tako smo i mogli imati more toga se dalo.. ako nebi u zadnjih 30g imali dovoljno za stadion ŕežem desnu ruku... Samo kako bi rekao bivši gradonačelnik " idemo delat". Od žicanja nebu niš ako si sami ne pomognemo neće nitko.
  • Aggro
    631
    Čuj Zvonimirova i Maksimirska oronule ulice. Kakav je onda ostatak Zagreba?
    Kaj treba na svakom koraku bit shopping komuna za 500 000 idiota što svaki vikend troše na besciljno hodanje po shopping centrima. Hvala lepa nek si shopping centar grade na rubovima grada, ne meni u kvartu.
    Da pojasnim, nismo protiv gradnje stadiona naravno, nego protiv tih bezidejnih rjesenja poput hotela i shopping centara... kaj fakat nista drugo nismo kadri smislit za nas Maksimir...
    Pa ok cak i hotel, al shopping centar jos stambenog prostora, jos birtija... daj me nemojte.
    Tam je realno centar sportskih i rekreacijskih aktivnosti svih od Draškovićeve do Branimirove. Dakle, ne dirati Svetice, ne dirati bazene, ne graditi jos zgrada da nam kvart izgleda ko Tresnjevka... samo jos to fali
  • Mali Zeus
    14.2k
    Jebiga, mi na Trešnjevci možemo samo sanjati o Bevery Hillsu kakav je Maksimir. Ma za nas su shopping centri, a ne za elitu tam.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Čuj Zvonimirova i Maksimirska oronule ulice. Kakav je onda ostatak Zagreba?Aggro

Bolji od Zvonimirove i Maksimirske.

Sve je bolje od te dvije ulice. I neposredno južno i nesporedno sjeverno od njih.

Ako ti misliš da je recimo Crvenog križa ili Kušlanova lošija od Zvonimirove i Petrova lošija od Maksimirske, onda ok samo se osobno ne bih složio.

Ljudi su se čak na proslavi naslova hodajući Maksimirskom zgražali i zbog malog broja ljudi na prozorima koji bi pozdravili igrače i navijače i zbog stanja u kojem je ulica općenito - od poslovnih prostora do stambenih zgrada.

Za to nije potreban nikakav korteo niti bilo kakvo okupljanje, to je činjenica vidljiva svakodnevnim prolaskom ulicom.

Ako živiš u kvartu kako to da te u kontekstu napučenosti ne smeta novogradnja na uglu Bukovačke i Maksimirske, kako to da te nije smetao projekt VMD gdje je stambena zgrada sa stanicom za tehnički pregled vozila u prizemlju.

ne graditi jos zgrada da nam kvart izgleda ko Tresnjevka... samo jos to faliAggro

Petrova je totalni copy paste Trešnjevke samo za ljude s višom kupovnom moći. Proda se obiteljska kuća i na istoj poziciji radi se “urbana vila” iliti stambena zgrada. U kojoj umjesto jedne obitelji živi 10 i umjesto 2 auta parkira se 20.

Ali eto, tebi će projekt stadiona sjebati kvalitetu života.
  • badjibadara
    3.8k
    Kolega @Mali dioničar je 200% u pravu. Maksimirska od Kvatrića do Bukovačke je ulica sa ogromnim potencijalom. Danas imamo zapuštene i oronule fasade/zgrade, ruševne zgrade, za pješake ne postoji adekvatna infrastruktura, pogotovo sa južne strane, da promet ne spominjem.
    Zvonimirova je tek mrvicu bolja.

Dojma sam da bi vrhunski projekt stadiona pokrenuo i oživio taj kaotični dio grada.
  • LM1995
    1.9k
    Petrova je totalni copy paste Trešnjevke samo za ljude s višom kupovnom moći. Proda se obiteljska kuća i na istoj poziciji radi se “urbana vila” iliti stambena zgrada. U kojoj umjesto jedne obitelji živi 10 i umjesto 2 auta parkira se 20.Mali dioničar

Nije baš tako. U Petrovoj, za razliku od Trešnjevke, većina novih zgrada ima garažu i/ili parking za stanare.
  • Mali dioničar
    16.1k
    Nije baš tako. U Petrovoj, za razliku od Trešnjevke, većina novih zgrada ima garažu i/ili parking za stanare.LM1995

Nisam napisao da se parkira na nogostupu nego da se parkira, a samim time i vozi značajno veći broj automobila. A ulica se, naravno, ne može proširiti.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Nije baš tako. U Petrovoj, za razliku od Trešnjevke, većina novih zgrada ima garažu i/ili parking za stanare.LM1995

Na Trešnjevci nije više to problem, nove zgrade imaju i garaže i parking, problem je kaj na obitelj dolaze po 2, 3 auta obično i kaj se grade zgrade s previše stanara, tj. nitko ne vodi računa o tome di se i što gradi. Uostalom Trešnjevka je malo preširok pojam da ju čitavu obojiš istim kistom.
  • scooniepenn
    3.5k

Upravo to. I sam živim na Trešnjevci cijeli život, na samom početku blizu Vukovarske, i dosta je bespredmetno uspoređivati taj dio i Voltino jer objektivno nemaju nikakve veze. Taj dio Trešnjevke je na samom rubu Centra pa primjerice manje meni treba do recimo HNK-a pješke nego nekome od dijela Zvonimirove bliže stadionu. Problematika s nepostojanjem garaža odnosno dovoljnog broja parkirnih mjesta je rekao bih bila karakteristična za gradnju početkom 2000-ih pa do prije nekih 10 do 15 godina. Naravno da je neka ostavština ostala, ali već duže vremena nove zgrade na ovom dijelu Trešnjevke imaju svu infrastrukturu koja je potrebna.
  • mokoxax468
    769
    Problem novih zgrada na Trešnjevci je većinom što su to manje zgrade koje imaju princip jedan stan-jedan parking. I onda se naravno 2. i 3. auto parkira po ulici
  • plavi mališan
    7
    Šta pričaš ti? Zvonimirova i Petrova su autobahni naspram prometnica na Trešnjevci, daj si pogledaj kvart tam oko placa i starog parka… Prošećite se malo gradom prije nego što natipkate ovakve gluposti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.