• prefontaine
    11.4k
    Za razliku od od prijašnjih godina, sad se barem TRUDE ostati na zemlji i bez neke prevelike euforije. Krenuvši od trenera, koji sam kaže "ne pravite zvijezdu od njega", preko portala i njihovih stranica koje su, ipak puno tiše nego recimo lani u ovo doba. Ali eto, uvijek ispliva neka budala... Ja vjerujem da je dečko htio uputiti kompliment suigraču, ali definitivno je napravio kontra efekt. I za sebe, i za suigrača a najviše ga ekipu.
  • Dr Hofmann
    6.2k
    Neće tu moći ništa Gattuso, nema dolje pomoći, krenut će kod njih pumpanje, još koja pobjeda i kreće repriza prošle sezone...Fascinantne su te konstrukcije koje izlaze iz tih genijalnih mozgova.

Ali opet će bit po bulji i onda kreće sedamsto teorija zavjere i ostale debilane, ustvari uvijek isto i sve na isti kalup. Jebi ga, nismo začepili to na vrijeme, ali to je dovelo do Bjelice na klupi, pa bumo vidli na kraju sezone.
  • don
    22.6k
    Ja vjerujem da je dečko htio uputiti kompliment suigraču — prefontaine

postoji milion drugih epiteta za pohvaliti suigrača a da to ne bude spominjanje Brune u tom kontekstu
  • Kepec
    10.2k
    Ne znam kaj se uopće zamarate njima. Ekipa je uvjerena da je Varaždin pustio utakmicu Dinamu. Halo?! To mi je u rangu s onima koji misle da su tragovi aviona nekakvi zaprašivači zraka, a da je korona cjepivo služilo za umetanje čipa. Tako i ovi dolje imaju svoje teorije zavjere o sudcima, o drugim klubovima kad igraju s Dinamom itd.
  • Kulminacija
    69
    Istina, a onda ovdje na forumu procitam da je Carevic pustio Hajduku.Oni su u nekom svom svijetu, ali slicna uvjerenja se mogu pronaci i ovdje... Malo realnosti i objektivnosti i s jedne i druge strane ne bi bilo lose.
  • JMastermind
    1.8k
    "na kraju se mrtvi broje" - NB
  • badjibadara
    10.8k
    Kod Varaždinu koji “pušta” Dinamu na kraju tekme imaš 4-5 šavova, krvi kao na kolinju, još nekoliko mesarskih startova, par izlazaka 1 na 1 na Zagorca, slijepog Duju…

Nabrijani carevićev šibenik napravi tri prekršaja na tekmi.
  • Pop corn
    8.9k
    Izveo je ritual kao da se oslobađa uroka, pa možda ga to katapultira prema boljim igračkim i golgeterskim danima" — criticus

Ne brini, da je domaći igrač zabio i tako proslavio ne bi to autor pisao.

Znam da je nerealno očekivati, ali maštam o ukidanju akreditacija zbog ovakvih članaka. — King

Naravno da je nerealno, nema razloga što nekome fali "tata na službenom putu" da mu se uskrati pravo na rad bez obzira što mi mislili o tome. Dinamo je, kako kaže @Klenx institucija, veća i od nas koji imamo odgovornost za nju još iducih 3 i pol godina, ali i veća od tog autora. Vrijeme sve pokaže, pokazat će i u budućnosti.

Ali ono što mene brine je kada netko od tih autora plasira neku novu informaciju koja će biti netočna kao u 95% slučajeva u ovih šest mjeseci, koliko će se "udica progutati" i potom stranica napisati, majki opsovati, ljudi prokleti i slično....

To je to prokletstvo dvije tisuće dvadesetih u kojima je medijska higijena nažalost sve niža, a publika prihvaća svakakve teze i informacije.

Posljednji primjer je bio Filip Benković gdje se iz "informacije dobro upoznatog izvora" napisalo 10-ak članaka o tome "kako ga je Bjelica već kontaktirao", a da nitko od tih autora nije provjerio informaciju s drugom stranom (klubom). Nakon toga je došla presica na kojoj Bjelica veli da nije kontakta ni bilo, kao ni interesa pa ide nova serija članaka koji demantiraju "provjerenu informaciju" i analize nakon te "informacije koja više i nije provjerena". Glavno da se nešto vrtilo par dana
  • Droljo
    32.4k
    A moraš i njih razumjeti. Novine se ne prodaju, rijetki kupuju premium sadržaj na webu. Moraju derat po senzacijama i nadat se klikovima kako bi se zaradilo na reklamama. Jebiga, danas je to tako, čista matematika. Ako je urednik/direktor/vlasnik zadovoljan sa brojkama (eurima) nek pišu što im je volja i nebitno je koliko tu ima istine i zaboravlja se da je ta profesija nekad bila pojam časti i odgovornosti. Kao i u drugim firmama, samo lova...
  • vjeko1701
    30.2k
    Degradacija novinarstva samo prati degradaciju društva ili bolje rečeno degradaciju njegovog javnog naličja. Pametni ljudi su naučili da je često neke stvari bolje prešutiti ili se u njih uopće ne petljati dok su glupi ljudi naučili da ako su javno dovoljno glasni s nečim, možda to i dobe. Socijalne mreže su postale najveće oružje u tome.
  • Mathiasovi Chageri
    9.7k
    Ovakvi novinski i portalski upisi ili komentari koji se vrte po našem medijskom eteru koji imaju za mete Dinamove strance (i ne samo Dinamove) nisu degradacija novinarstva, loši trendovi u medijima ili jednostavno grozno novinarstvo. To su isključivo rasizam i ksenofobija upakirani u "brigu za klub i rezultate". Nisam ni blizu jedan od likova kojeg u današnje vrijeme vrijeđa sve i koji se osjeća ugroženo za svaku sitnicu, ali ovakve stvari mi u 21. stoljeću baš nenormalno dižu tlak.

Nazivanje proslave gola tamnoputog napadača "skidanjem uroka" je upravo ono što sam napisao, blagorasistička tvrdnja. U zadnjih mjesec dana smo imali previše takvih izjava i tvrdnji, počevši od one Jeličićeve jadne i bijedne izjave o Diallovom sinu da se nada da mu je prioritet škola kad se genetika uzme u obzir, pa preko ovih "plemenski ples skidanje uroka" izjava, do one izjave o Mmaeeu kao "dečku s pletenicama", rečenicu nakon što je i Moubanjea nazvao istim epitetom. Zanimljivo kako su pletenice baš jedina stvar koja ih povezuje, a ujedno i prva asocijacija. Zamislite samo da su npr. obojica obrambeni igrači, pa bi ih bilo lakše povezati, umjesto da jadan Krušelj mora izvlačiti "dečko s pletenicama".

Takve stvari se ne smiju prešutiti, nego se treba nabijati na nos svim tzv. novinarima, koji nisu u stanju složiti rečenicu bez da iz nje vrišti određena razina rasizma ili ksenofobije, jer te iste izjave se ne bi ponovile da je u pitanju domaći igrač svijetle puti.
  • vjeko1701
    30.2k
    Degradacija je u tome jer takvi ljudi uopće dolaze do pozicija da se profesionalno bave novinarstvom. A došli su jer nije bitna kvaliteta pisanja već kvantiteta sakupljenih klikova. Više klikova će dobiti od ljutnje na napisanu glupost nego kvalitetno razrađene inteligentne rasprave o temi.

Rage marketing je jedna od modernih izmišljotina koja iako je dokazano put u propast i dalje prolazi kod brojača na visokim pozicijama kojima je jedini interes kratkoročni rast određene brojke za koju su zaduženi a ne dugoročno zdravlje "okološa" u kojem djeluju.
  • jakov1
    1.8k
    Nemojte generalizirati i osvrtati se na čitavu novinsku profesiju, takvi komentari me podsjećaju na stare dane bisera poput "u grupu se grupirat i mučki iza leđa".

Problem je u ljudima koji jedino takav šrot od sadržaja konzumiraju i aktivno traže, a to se neće riješiti pa makar se svaki tekst na portalima pregledavao od strane komisije.
  • Jaro
    12.9k
    Nemojte generalizirati i osvrtati se na čitavu novinsku profesiju — jakov1

OK, 1 od 100 je fakat novinar... Novinar kao profesija je vrsta pred izumiranjem - novinari su pretvoreni u skupljace klikova ili u boljem slucaju PR placenike... To nije ograniceno na sportsko novinarstvo, niti na hrvatsko novinarstvo - to je globalna pojava i jbg, tako je kako je...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.