• xavier
    12.1k
    Ničeg se mi nismo "odrekli". Naziv kluba je bio NK Dinamo, a od 2011. GNK Dinamo. Zagreb nije ni bio dio naziva nego grad iz kojeg klub dolazi. Isto kao Hajduk Split ili Olimpija Ljubljana. S obzirom da ima više Dinama u Europi, naravno da je logično da uz Dinamo uvijek stoji i Zagreb.

90-ih je UEFA u grafikama klub uredno vodila kao samo "Zagreb" što je posebno bizarno iz razloga što je u to vrijeme u 1. ligi postojao NK Zagreb.
  • xavier
    12.1k
    Meni bi najljepše bilo samo ''dinamo'', bez prefiksa, bez Zagreb i s malim ''d''sebenico

Nisam siguran kakve ovo ima veze s raspravom oko toga koja kratica od 3 slova treba stajati na tv prijenosu.
  • Zagi
    9.9k
    Kada bih mogao birati između DZG i dZG, izabrao bih malo slovo. Ovisno o fontu "d" doduše.
  • Mihaljević
    13k
    I GDZ mi je isto prolazno, ali mislim da su svi naviknuli na DZG.
  • NORTE
    16.1k
    Ime kluba je DINAMO.
    Mislim da je apsolutno nužno da kratica mora počinjati slovom D.

Kad netko vodi DZG mislim da je svima jasno da je riječ o Dinamo Zagreb.
    Dugi niz godina tako je i bilo i meni je to zapravo najbolje.

DIN je u redu, ali isto ime nose i klub iz Minska, Tbilisija, Batumija, ...

Screenshot-20240822-155926.png
    Screenshot-20240822-155903.png
  • Nemrem igra Dinamo
    3.5k
    Nek nam vrate DZG i pravu himnu LP!
  • Felip
    558
    Ja sam da ostane GNK Dinamo, ali kratica mora biti DZG. Netko je napisao da je tako bilo do sada kad je promijenjeno u GNK. Zašto?
  • Dadox
    353
    Bit će teško na Rujevici,odmah nakon povratka iz Azerbejdžana.Koliko zapravo traje let do tamo?
  • Mr Anderson
    11.9k

6-7 sati traje let. Ali imamo dan duže za odmor od Rijeke. I širu klupu.
  • Dzoni
    1.4k

U tv formatu mogu ici samo 3 velika slova, ne mogu biti mala slova
  • dinamozivivjecno
    2.7k
    samo DZG, nikakvo DIN niti GNK nije prihvatljivo.
  • Neki tip
    21.3k
    Ovo mi je baš zanimljivo. Da me netko jutros pitao koliko će potrajati rasprava o preferiranoj skraćenici na tv prijenosu, rekao bih 3 minute i 0 do 2 odgovora.

Kad li 12 sati, 4 stranice i tko zna koliko odgovora što vam je draže.

Bome opako podcijenih ovu mini temu. :yikes: :up:
  • Boycie
    2.9k
    BBB ... da budemo avangarda
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.