Gurat povrh UEFA natjecanja i nacionalnih natjecanja nekakve dodatne lige ništa neće poboljšat kvalitetu nogometa, već povećat broj utakmica kojih je već previše. — kibic
koncept je jedinstvena liga nekoliko zemalja umjesto postojećih — Bosskovitz
Jasno ti je valjda da ovo niti bi UEFA dozvolila niti to bilo tko želi. — xavier
Takve lige samo pogoduju najboljim nacionalnim klubovima, koji ionako već imaju dovoljno prilika igrat europska natjecanja. — kibic
Govorimo o dosta dalekoj budućnosti — Bosskovitz
Nisi pratio što sam pisao. Cijela ova rasprava kreće iz početne ideje o tome kaj je najbolje za Dinamo jednom kad se približi razini na kojoj će ga HNL objektivno ograničavati iz nekih posve objektivnih razloga. — Bosskovitz
Primjerice, Dinamo igra u nekoj vrsti austrougarske lige i derbij je s Rapidom. U početku bi trajal interes za takve tekme bio bi velik, ali nakon par derbija to bi opalo. — kibic
Još nešto vezano uz sponzore, ako ti je cilj povećati sponzore koji imaju love, europska natjecanja imaju najbogatije sponzore jer dosežu na puno više tržišta. Sponzori koji bi se interesirali za regionalnu ligu imali bi daleko manji doseg, i brzo bi vidjeli da im se isplati više koncentrirati se na europska natjecanja. — kibic
Dinamo bi (vrlo izvjesno) igrao iste derbije kao i danas - Rijeka, Hajduk i Osijek - ali preostale utakmice ne bi igrao sa Slaven Belupom, Istrom i Lokomotivom nego s Rapidom, Salzburgom, Ferencvarosem, Spartom, Slavijom... siguran sam da bi ti protivnici u takvoj ligi privlačili više gledatelja nego ovi koji su sada. — Bosskovitz
Pa različite veličine tržišta privlače različite sponzore s različitim budžetima, upravo to je poanta. — Bosskovitz
Za strane klubove sam ti napisao da mislim da bi opao interes i ne vidim po tvom upisu da si objasnio zašto bi interes opstao sa nekim klubom koji je u rangu Slaven Belupa, sam kaj je iz neke države Srednje Europe. — kibic
Zavaravamo se ako mislimo kako Salzburg, Rapid i Austria jedva čekaju u redu igrat protiv hrvatskih klubova, a ne protiv nekog iz LP il EL. — kibic
Kao kaj su i drugi forumaši naveli, ABA liga, KHL i EBEL liga nisu nikakve velike sponzore doveli. — kibic
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.