Uglavnom, što sam htio reći oko Starog zavjeta - moje skromno vjerovanje je da je većina Starog zavjeta jedna velika metafora, uostalom sastoji se od knjiga koje postoje i u drugim kulturama (Veliki potop npr...). Zato sam se referirao na Novi zavjet jer Isus Krist je ustanovio Crkvu o kojoj danas pričamo i postavio zapovijed ljubavi koja bi nam trebala biti osnovna misao vodilja. On je Boga približio kao Oca i pastira. — Jos-Optimus
Ovo pitanje sa curicama i očima je jako kompleksno i mogu ti odgovoriti da Bog ne radi zlo. Bog može pustiti da se nešto dogodi, ali s većim ciljem, njegov plan obuhvaća širu sliku od one koju mi vidimo. Nekad uslijed gubitka djeteta se roditelji okrenu Bogu — Jos-Optimus
Kak bi moja mama u svakoj nogometnoj raspravi na zadnju rijec dodala i “lopta je okrugla” tak ja volim u svaku religijsku raspravu ubacit “da je vjeru moguce lako prakticki dokazat, onda se ne bi nazivala vjerom”. — Dino
ljudi koji pristupaju u razgovor o vjeri sa sarkastičnim komentarima o čajnicima i letečim špageti čudovištima nisu uopće otvoreni za povjerovati — mali M
To kaj si naveo nema apsolutno nikakve veze sa sarkazmom nego se radi o logičkoj analogiji — Bosskovitz
filozofski teret dokaza na onome tko iznosi empirijski nedokazive teze, a ne na onome tko ih negira. — Bosskovitz
Kad bi se moglo dokazati da Bog postoji, onda bi svi vjerovali u njega kao što vjerujemo da raste trava ili grije sunce. — Bosskovitz
Tvoja najveća greška u pokušaju logičkog rušenja vjere je prikaz nečije smrti kao velikog problema - to je ništa, nula, zemaljski život je manji od treptaja u odnosu na ono zašto i jesmo ovdje - da se približimo Bogu. — Jos-Optimus
Oprosti, ali ne možeš mi ti nametati koje viđenje Boga će biti moja vjera. — Jos-Optimus
Bog dozvoljava sve jer nas neizmjerno voli i ne može nas prisiliti da mi njega volimo. — Jos-Optimus
ovo ovisi o osobi koja se izražava. — mali M
Ti ne negiraš dokaze, nego negiraš vjeru kao takvu. — mali M
Ti želiš da ti ja, netko, bilo tko da dokaze za nešto što ne želiš povjerovati ni pod razno — mali M
Ista stvar je za mnogo prirodnih pojava ili teorija koje danas uzimamo kao relevantne, skoro pa kao da su dokazane, iako jednako vise u zraku kao i postojanje Boga. — Dino
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.