• Jurki
    14.6k
    cek malo.. kak smo onda napravili rezultate u Europi?
    Kak se napravilo tolko izlaznih transfera ako se tak kriminalno lose treniralo?
  • vjeko1701
    11.6k
    Bez 5 milji eura ne možeš dovest ozbiljnije pojačanje iskreno.Patrick1996

Mislav Oršić je koštao oko 1.2 milijuna, bez poštene sezone u europi, 25 godina.

Bruno Petković je došao na posudbu uz mogućnost otkupa za 1 milijun. Iza njega vucaranje po travnjavcima Serie B i C i sezonama bez gola. 23 godine.

Ristovski je došao iz sportinga za milijun.

Mišić je došao na posudbu uz mogućnost otkupa za 2 milijuna.

Ma da...nema pojačanja ispod 5M pa zato idemo pokupovati HNL dječji vrtić za nekih 12M, dati klincima koji su tek pošlatali prvu manekenku 500k godišnju plaću i onda se čuditi ko pura dreku kad stvari krenu nizbordo i spali se pun k. love.
  • Droljo
    11.5k
    kak smo onda napravili rezultate u EuropiJurki

Čast iznimkama.
    Jakiru ne vjerujem niš. Mogla bi ovo biti loša sezona. Ali ja sam umjereni pesimist pa mi je to tak u glavi. Bumo videli
  • Dzoni
    958

Ono sto sam gledao od Canjuge 2.polovicu sezone mi se isto svidjelo, bolje da se njega sad dovede za manje love i ostavi na posudbi u Lokomotivi umjesto da se nateze sa soticekom opet. Ako se ne ozljedi, uvjeren sam da ce eksplodirati u hnlu
  • Jurki
    14.6k
    Jakiru su se neke stvari mogle istolerirati zbog desavanja u i oko kluba.
    Ali ove sezone vise nema pravo na nikakve olakotne okolnosti.
    Nadam se da je na nekim greskama naucio i da ipak nebu losa sezona.
    Kadar je vec sad puno bolji nego kaj je bil prije 2 mjeseca.
  • DiddyGuela
    2.7k

Mislim da cemo iduceg ljeta prolaziti ovu istu pricu sa Canjugom kao sto smo prije prolazili sa Majerom,Ivanusecom,Stojkovicem pa sada i Soticekom.
  • Droljo
    11.5k
    Nadam se da je na nekim greskama naucio i da ipak nebu losa sezona.Jurki

Nadam se i ja.
  • vjeko1701
    11.6k
    Kadar je vec sad puno bolji nego kaj je bil prije 2 mjeseca.Jurki

Samo je problem da se može dogoditi da za dva tjedna bude dosta slabiji.
  • scooniepenn
    3.7k
    Ako Petko ne ode u iducih 7 dana niti nece. A dosta sam uvjeren da ne ide nigdje. Sto se tice Baturine za njega sam jos puno sigurniji kako ne ide nigdje.
  • Jurki
    14.6k

Mi se moramo u tom slucaju odrediti.. kaj hocemo da Dinamo bude.
    Razvojni klub koji razvija igrace za zapadne bogatune ili klub kojem je rezultat bitan.
    Mozemo kupovati klince za milju-dve-tri onda kad cemo imati budget za ulazne transfere minimalno 20 milja eura.
    Lovu za ulazne transfere treba trositi iskljucivo na pojacanja a ne na prinove. Tak dugo dok su nam sredstva jako ogranicena di imamo niti 10 milja eura na raspolaganju ako i tolko

Edit: ja bi cak namjerno izbjegaval par prijelaznih rokova hnl.. dok se pohlepna marva od nasih klubova malo ne skocka sa odstetnim zahtjevima.
  • Eduardo
    22.2k
    Dion Drena Beljo odlazi na posudbu u bečki Rapid s tim da Rapid ima opciju otkupa njegova ugovora sljedećeg ljeta.
  • DiddyGuela
    2.7k

U Europskom nogometu svega je nekoliko "rezultat" klubova. To su ovi koji u vecini slucajeva roster pune sa ulaznim transferima od po 50M€+. Svi ostali su razvojni klubovi koji gledaju prodat i zaradit na nekom transferu. Bio to Porto,Ajax ili RB, krajnja destinacija njihovih igraca je neki Real,City i sl.

Mislim da smo mi davnih dana određeni kao razvojni klub. To uopce nije pitanje. Naravno postoje
    uspjesni i manje uspjesni razvojni klubovi ako cemo gledat samo rezultat. Mi svakako moramo nastaviti teziti rezultatima poput ovih u zadnjih 6 godina. A za nesto vise jednog dana ce trebati puno bolji uvjeti, prije svega funkcionalan i ispunjen stadion. Pa onda sve ostalo.
  • vjeko1701
    11.6k
    Bome nije istina. Ili su Turci, Grci, Ciprani i još neki preko noći postali razvojni klubovi.

S tim da tu ne zagovaram da se Dinamo tako ponaša...ali mora postojati balans između slaganja ekipe za rezultat i slaganje za budući transfer. Uostalom i ti klinci će vrijediti više i razviti se bolje ako uz sebe imaju kvalitetne starije igrače koji ih vode do rezultata i utječu na razvoj.
  • Jurki
    14.6k
    ja sam mislil razvojni klub ala Loksa. Export-import.
    Naravno da bumo morali uvek prodavati i razvijati igrace za jace zvijerke.
    Ali i to mora imati mjeru.
    Spominjan je Canjuga.. ok mozda bu od njega nekaj.. ali ako ga se kupi.. jbg onda ga moras i forsirati. A vec imas 2 lijeva krila u rosteru.
    I onda bu paljba po treneru zakaj se malog ne gura a tolko je placen.. ili ako ga se bu guralo.. a rezultat štekal.. opet paljba po treneru.

Isto tak ne smije nam se transfer politika bazirati iskljucivo na klince. I nisam za to da skurimo 3 milje na nekog klinca koji je tek zakoracil na prvoligaske terene.
  • DiddyGuela
    2.7k

Da, ovo ti je dobar primjer kojeg se nisam sjetio prije. Uopce ne znam gdje bi svrstao te klubove koji vecinom dovode strane igrace na nekom zalasku karijere ili u padu dok istovremeno proizvode vrlo malo ili nista.

Kako god nije bas neki primjer kojim bi se Dinamo trebao voditi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions