U zadnjih godinu dve dana malo sam bio fasciniran 3-4-2-1 formacijom i predvidio sam dobro da će bit jaka sada i baš mi je drago da je Chelsea osvojio LP baš s tom igrom.
Al unazad par mjeseci si razmišljam da bi božično drvce moglo vidjet ubrzo povratak na najveće scene. Zapravo sam iznenađen da već i nije.
Argument je zapravo vrlo jednostavan. Naizgled potpuno drugačije formacije zalravo i nisu. Samo središnjeg braniča povućeš 10ak metara gore i dobio si dodatnog veznog igrača koji pomaže u kontroli napada. Ostatak rasporeda je isti.
Plus kad vidimo kakvi bočni igrači postoje danas, koji pokrivaju solo cijelu stranu u oba pravca bez problema. Apsolutno ima smisla nagomilavat igrače u najopasnije područje terena-sredinu, jer na kraju krajeva. Gol je na sredini igrališta, a ne na krilima. Valjda sve obrane imaju temdencijuu branjenja sredine tako da su kompaktne u uske linije i uvijek su u sredini u prednosti. Božićno drvce takav sustav branjenja stavlja na dodatan izazov.
Minus sveg tog je da ako je probijen presing onda je propuh u obrani još veći nego šro je viđen inazad 15 godina živog nogometa. Al mislim da je i dalje vrijedno rizika. — Majki2111
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.