• dinamo u srcu
    1.7k
    Uvjeren sam da ćemo glatko osvojit hnl jer ćemo bit puno oprezniji i ozbiljnije igrat svaku utakmicu, a nadam se da možemo do direktnog ulaska u ligu prvaka.

Jako smo blizu i trebamo i mi navijači i igrači zapet još više da i to ostvarimo.
  • pencilneck
    689
    Rangersi nisu favoriti ispred Celtica za titulu u Škotskoj, tako da bi nam o izravnom plasmanu u LP nagodinu mogao odlučivati naš koeficijent u odnosu na Šahtar i Salzburg koji su poput nas veliki favoriti za domaće titule.

Olympiacos i FCK čak i ako budu ispred nas imaju veliku konkurenciju za titulu u domaćem prvenstvu i lako se može dogodit da ne budu prvaci kao i ove godine.
  • Teofil Kateran
    1.4k
    Mislim da imamo jako dobre šanse iduće godine ići izravno u Ligu Prvaka ako se ovaj prijelazni rok odradi dobro, u što sam iskreno uvjeren.
  • Bosskovitz
    12.7k

Na čemu to temeljiš?

Ne kažem da nemamo dobre šanse, ali i dalje nam se mora poklopiti puno toga na što ne možemo utjecati i/ili moramo imati uspješnije sezone od objektivno snažnijih klubova. Recimo, uzmimo da Rangers neće biti prvak jer njih praktično ne možemo prestići u jednoj sezoni, a Šahtar i Salzburg hoće jer su prvi favoriti; trebamo imati bolju europsku sezonu od Šahtara i barem podjednaku sezonu kao Salzburg. Dok još ne znamo uopće tko će igrati koje natjecanje (jedino je Šahtar već u LP) i kako će izgledati na terenu, malo je prerano za ovakve planove.
  • Teofil Kateran
    1.4k
    Čisto da napomenem, nisam rekao da bih računao na to, ali situacija mi se čini zapravo puno bolja nego ove sezone. Mislim da ćemo imat bolju sezonu od prošle u kojoj smo zapravo u Europi daleko dogurali, a bila je jako turbulentna sezona, s time da smo gubili bodove za koeficijent u dvije utakmice s Plzenom, u jednoj s Ballkanijem. Shakhtar je direktno u Ligi prvaka i naravno da se treba puno toga poklopit, ali kao što sam napisao smatram da sa dobrim prijelaznim rokom možemo u slučaju prolaska po koeficijentu preskočiti Shakhtar, a u slučaju da igramo Europsku ligu to mi je još izvjesnije. S druge strane, ako se ne varam, Salzburg pošto nije osvojio ligu kreće od 3. pretkola gdje mu prijete npr. St. Gilloise, Fener, Twente… U svakom slučaju kog god da izvuku nemaju baš siguran prolaz, a onda ih još čeka i Play-Off. Sada, po meni nam je Salzburg puno veći konkurent, pogotovo ako ispadne iz kvalifikacija za Ligu Prvaka. U svakom slučaju, slažem se s tobom da se treba puno toga poklopiti, ali isto tako, ako Dinamo u Europi bude pravi, vidim dosta dobru šansu.
  • jedan u nizu
    9.2k

Ako udemo u LP imat cemo veci budzet i mozda napravimo odlican prijelazni rok. Apsolutno sve stoji.

Ali taj isti Shaktar koji je vec 7 zadnjih sezona u grupama LP, i sada kada je opet direktno unutra, ima pumo vece sanse da ostvari dobar rezultat nego mi.
    Sanse da Shaktar bude los u LP je jedino ako u skupini izvuce gigante iz svakog pota, ali u novom sustavu ce sigurno proci dalje i imati barem 10 bodova.

Suludo mi je ocekivati da cemo biti bolji od njih naustrb jedne sezone i eventualnom ulasku u LP, naspram kluba koji vec 8 godina igra tamo i ostvaruje nekakve rezultate.

Da se nadam apsolutno, i da li postoji sansa, apsolutno, ali po meni realno stanje da njih necemo preskociti, ali ostale protivnike bi trebali preskociti.
  • pencilneck
    689
    Ako ne preskočimo Šahtar, de facto smo džabe krečili po pitanju one sezone iza (2025/26) jer nećemo preskočiti nijedno pretkolo u LP. Šahtar će vrlo izgledno ponovno osvojiti ukrajinsko prvenstvo, što znači da će oni biti ti koji će imati najveći koeficijent od klubova koji startaju u 2. pretkolu LP i oni su ti koji će skočiti ili u grupnu fazu LP (ako Rangersi ne budu prvaci Škotske) ili u playoff LP (ako Rangersi budu prvaci Škotske). Mi u oba slučaja ostajemo zaključani u 2. pretkolu.

Ključ svega je biti bolji od Šahtara na kraju ove nadolazeće sezone.
  • Orc123
    8.7k
    Moze i kiyevski dinamo zapapriti....nikad ih ne treba otpisivati. Nisu ni sad bili daleko....
  • pencilneck
    689
    Bojim se da je Šahtar drugi svijet za sve ukrajinske klubove, pogotovo u ovoj ratnoj situaciji. I pogotovo s lovom koju će sad uzeti od Lige prvaka.
  • Izet Hajrović
    2.3k
    Ništa nije dobro, realno. Ako uđemo u LP, nećemo baš nakupiti koeficijent, a klubovi poput Olympiacosa, Kopenhagena, možda i Salzburga će igrati slabija natjecanja gdje će biti uglavnom među favoritima što znači da imaju šansu skupiti dosta bodova i prestići nas. Ako izgubimo u PO i igramo EL, imat ćemo više šanse da skupimo više bodova pa možda i prestignemo Shakhtar, ali onda opet ostajemo bez ozbiljnog financijskog kolača.
  • Jaro
    7.7k
    da, nema smisla, ajd necemo uc u LP da imamo vise sanse sljedece godine uc u LP... Ajmo mi sad unutra, pa sljedece odradit kvale, bar nema Eura pa ti nece reprezentativci izgubit cijeli odmor...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.