'Rekao sam da je odluka o neigranju isključivo moja. I ovo što se događa stvarno nema smisla, žao mi je da je sve uopće otišlo u negativnom smjeru. I zato želim da to prestane jer nema nikakve veze sa stvarnom situacijom. Ponovit ću da je to bila samo moja odluka - sve su drugo priče i pričice koje se podmeću meni i reprezentaciji. Nisam rekao da više nikad ne želim igrati; rekao sam samo da sada ne mogu igrati iz privatnih razloga. I nisam ni na koga ljut, ni na izbornika, ni na suigrače, ni na Savez; to odmah mora biti jasno', kazao je Manuel Štrlek u razgovoru za Sportske novosti te nastavio:
'Razgovarao sam i s izbornikom, i s direktorom, i sa suigračem Vorijem, i s trenerom Horvatom, svima sam obrazložio razloge. Među nama nema tajni, ja sam 11 godina u tom timu, sve smo zajedno prošli, bili smo obitelj i ostajemo obitelj. Tu je kraj priče. Ne mislim da je smak svijeta propustiti jedno natjecanje.'
Glavni i jedini razlog je taj što je u obitelj Štrlek ovog vikenda stigla prinova. Njegova supruga Ina je u večeri kada je Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila Njemačku i izborila polufinale EP-a rodila sinčića Ria! Tako je i njihova petogodišnja kćer Zoja dobila brata.
nemres odrezat retoricko pitanje iz posta — Neki tip sa Zapada
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.