• Purger
    360
    ti u argumentima ljubiš tlo kojim Hajduk hodamali M

Vrijednost momčadi kad je došao Jakobušić 2020: 14mil EUR

Vrijednost momčadi sad: 56 mil EUR

Pozicija na ljestvici kad je došao Jakobušić 2020: 4. 4. 5.

Pozicija otkako je on došao: 2,2, zasad 3.

Broj članova kad je jakobušić došao: 40k

Broj članova sad: preko 100k

Zadnji Hajdukov trofej prije jakobušića: 2013 kup

Jakobušić: kup 2022, kup 2023, još uvijek su u igri i sad

Još par stvari:

najveći izlazni transfer u povijesti kluba - €11mil Vušković u Tottenham

Najveći prihod u povijesti kluba po pitanju marketinga (prodaja dresova ulaznica itd)

Vice prvaci Europe juniori

Prvi put od 2004 da su bili prvaci na jesen

Prihodi od TV prava dvostruko veći 2023 nego 2022

Novi sponzori kluba - Lukoil i Nexe

3 klupska partnera za razvijanje mladih igrača iz akademije - Radomlje, Široki Brijeg i Solin. Prije toga su imali samo Hajduk 2, a znamo kako je "jaka" njihova akademija bila prije jakobušića.

Evo ti činjenica i argumenata , ti kako oćeš
  • Purger
    360
    Hajduk sa tim gomilanjem starijih igračaMaksim Maksimirski

Hajduk average Squad age :26,4

Dinamo average Squad age: 26,0

Izvor sofascore

Igrači u Hajduku koji imaju 25 i manje godina:

Sigur, Prpić, Hrgović, Đolonga, Ćubelić, Žaper, Benrahou, Sahiti, Pukštas, Nazor, Čuić, Dajaku, Brajković
  • blackbully
    4.5k
    3 klupska partnera za razvijanje mladih igrača iz akademije - Radomlje, Široki Brijeg i Solin. Prije toga su imali samo Hajduk 2, a znamo kako je "jaka" njihova akademija bila prije jakobušića.Purger

Screenshot-20240401-151444-edit-366086268292585.jpg

Screenshot-20240401-151428-edit-366072803654882.jpg
  • mali M
    5.5k
    da si bar daš tolko truda za kreiranje argumenata za Dinamo, znaš onaj mali klubić na čiji si forum zalutao. Ne gubim više vrijeme na razne "ali" likove. Pozdrav
  • Purger
    360
    da si bar daš tolko truda za kreiranje argumenata za Dinamo, znaš onaj mali klubić na čiji si forum zalutao.mali M

Tema je 1. HNL, konkretno mandat Lukše Jakobušića.
    Pozdravmali M

Hvala doviđenja
  • Purger
    360
    I Široki Brijeg u BiH 7. Još uvijek bolje od onog što su imali prije
  • mali M
    5.5k
    Tema je 1. HNL, konkretno mandat Lukše Jakobušića.Purger

E tu si pogriješio. Tema je HNL, a NE mandat Lukše. Tu temu imaš na Sportnetu vjerojatno gdje si do sada bio i vjerojatno pripadaš. Uglavnom samog sam sebe poklopio jer sam trebao vidjeti s kime imam posla i trebao stat odavno.
  • veselko tenžera
    2.5k
    hahahahahahaha, nisam znao za ovo.
    Dodaj tome da je Široki nikad lošiji, u donjoj polovici tablice. Pobjeda u gostima za vikend ih je stavila na poziciju da su bliže Europi nego ispadanju, ali realno će prije ispasti nego ući u Europu.

Nova vrsta hajdučkog prokletstva. Nekad je bilo za igranje s njima u Europi, sad je za one koji surađuju s njima.
  • Purger
    360
    Ok a kako odgovarate na preostalih 11 argumenata koje sam iznio?
  • deda
    33.6k
    Ja podržavam ostanak Lukše na čelu tovara iskreno, ako im to išta znači, što sumnjam.
  • Crusades1986
    13.1k
    a kako odgovarate na preostalih 11 argumenata koje sam iznio?Purger

Kog boli kurac? Naporan si više
  • Purger
    360
    Kog boli kurac?Crusades1986

Ok priznajem poraz, u pravu ste, luška nije napravio dobar posao u Hajduku.
  • Maksim Maksimirski
    6k
    Sigur, Prpić, Hrgović, Đolonga, Ćubelić, Žaper, Benrahou, Sahiti, Pukštas, Nazor, Čuić, Dajaku, BrajkovićPurger

Tu se jedino Pukstas i Sigur mogu prodati za ozbiljne novce. Dinamo ima Baturinu (koji vrijedi više nego svih ovih 10 zajedno koje si nabrojao), imamo Sučića, Perkovića, Stojkovića, Kačavendu - sve dokazani igrači na seniorskoj HNL razini.

Da se osvrnem na post prije:

''Lukša podignuo vrijednost ekipe'' - da ali većinu vrijednosti nose Perišić, Livaja, Brekalo, Krovinović...o tome i pričamo, tu nema materijala za prodaju. Može i Zajec dovesti 5 igrača poput Kramarića koji će nam napumpati vrijednost na Transfermarktu ali je to dugoročno financijski loše.

''Pozicija'' - to smo komentirali. Naravno da se ostvaruju kratkoročno dobri rezultati ali dugoročno će biti problemi.

''Broj članova'' - posljedica rezultata i euforije. Ni to ne može dugoročno trajati i vara se ko misli da je normalno da Hajduk svaku utakmicu ima 20 tisuća gledatelja jer to nikad u svojoj povijesti nije imao niti će imati. Uskoro će se sve vratiti na normalu i gledat ćemo Hajduk-Istra pred 5 tisuća ljudi kao što smo gledali kroz cijelu hajdukovu povijest. Kada se ispuše euforija i ovaj ''stalni samoodrživi temeljni'' prihod od ulaznica, članarina, marketinga će pasti sa 10 milijuna na nešto manje pa će i tu imati problem. Ne možeš dugoročne financijske planove temeljiti na sezoni apsolutnog vrhunca euforije, to je kao da Dinamo svoj financijski plan temelji na sezoni kada je ostvario rekordne transferne prodaje i kada je u jedno ljeto zaradio 70 milijuna eura.

''Trofeji'' - čak ih je i premalo s obzirom na kratkoročnu strategiju.

''Viceprvaci juniori'' - ne znam je li itko od njih postao igrač. Većinom igraju po Solinu i niželigaškim klubovima.

''Prvaci na jesen'' - čestitam im!

''Novi sponzori Nexe i Lukoil'' - nisu to sponzori poput Red Bulla koji će ukrcati milijune i napraviti od Hajduka ozbiljan klub. To su sponzori koji dadnu par stotina tisuća eura da bi hajdukovi igrači na guzici nosili natpis brenda i da bi Livaja u tv reklami natočio gorivo u Lukoila. To su sitni novci.
  • Marcinko
    607
    Evo ti činjenica i argumenata , ti kako oćešPurger

To su činjenice i argumenti ala Mamićevih da je on stvorio Modrića i Gvardiola. Za svaki uspjeh akademije treba nekoliko godina, tako da nikako ne može Lukšin uspjeh biti juniorska LP, kao što ne može biti njegov uspjeh to što su hajdukovi juniori 20(to je bila lakrdija ali ok), 21, 22 uzeli titulu juniorskog prvaka. Uspjesi na tablici i rast članova koincidira s dolaskom Livaje ne njega. Njemu se treba priznati dovođenje Livaje to nije bilo lako isposlovati, kao i dovođenje ozbiljnog SDa(što mi najbolje znam da nije neki standard u HNLu). Dovođenje Leke bi bio 3 dobar potez no i pokazatelj da nužno dobri poteznk na znače uspjeh kao što ni uspjeh ne mora nužno počivati na dobrim potezima(evo spomenuo si rekordan tranafer Vuškovića, osim ako ga on nije pravio ne vidim kakve on veze ima s njegovim talentom). S druge strane radio je niz grešaka od prevelikog mješanja u sportski segment od kojih su najveća prenagle smjene trenera bez nekog jačeg argumenta. Uglavnom Lukšin se uspjeh može svesti u jednu riječ/ime Livaja.
  • mali M
    5.5k
    ja neznam ni šta želi dokazati, postići niti koji mu je cilj sa ovime. Možda ishoditi spontani pljesak i naklon Hajduku :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.