• Mr Anderson
    22.7k
    kod Betisa nije pustio igrača nego se poskliznuo, a protiv Rijeke se ne sjećam situacije da ga je kao zadnjeg igrača pretrčao Ivanović. Isto tak, kad te igrač pretrči tko god to bio to nije kardinalna greška. — Mali Zeus

Nego kaj su to nego greške, pratio je igrača, pa se krenuo vraćati i na kraju poskliznuo ili se je krivo postavio kad ga je ovaj uspio na 20-30 metara prestići za 2-3 metra. Iz tih grešaka je pao gol i nastala situacija za potencijalni crveni.
  • Mali Zeus
    22.2k
    Nego kaj su to nego greške, pratio je igrača, pa se krenuo vraćati i na kraju poskliznuo ili se je krivo postavio kad ga je ovaj uspio na 20-30 metara prestići za 2-3 metra. Iz tih grešaka je pao gol i nastala situacija za potencijalni crveni. — Mr Anderson

Kad se poskliznuo, protiv Rijeke ili Betisa?
  • Mr Anderson
    22.7k

Ak si gledao, znati ćeš.
  • Orc123
    17.5k

Fun fact of kad igra Max vise ne primamo toliko golova, a Misic se vise ni jednom nije spustio iza 2 stopera, kako to, kako to? Znaci toliko grijesi a d njim u kadru smo konacno povezali utakmice bez poraza i izbacili Betis,....

A sta je prethodilo tome proklizavanju, cije greske su dovele do toga? Jel mozda Perkovic ispao u jednoj i drugoj situaciji? Jel netko Perkovica razapeo za ciste greske iz kojih smo primili gol? Dapace, ja mislim da je Perkovic top igrac i da ce biti odlican stoper, ali ne i bek!
  • Mali Zeus
    22.2k
    Ak si gledao, znati ćeš. — Mr Anderson

Gledao sam, zato i pitam.

Kak je pratio igrača ak smo bili u napadu, oni su na brzinu izveli kontru, bio je malo udaljen od njega i krenuo trčati i zatvarati ga, bio je usporedno s njim kad je morao usporiti jer je Nevistić uletio. Ti to predstavljaš kao da je zujao okolo potpuno nesvjestan okoline.
  • Mlađi referent
    16.3k
    Svi naši stoperi krucijalno greške, a jedino Max zna iznijeti loptu.
    Jednostavna matematika radi koje Max mora igrati.

Na ljeto možemo tražiti boljeg, trenutno ga nemamo
  • DiddyGuela
    7.1k

Premali uzorak utakmica da bi broj ne primljenih golova sveo na utjecaj jednog igraca.

+ pita se nesto i protivnika, Juric izlazi 1na1 i fula cijeli gol, Mierez pogađa stativu... dok je frajer iz Betisa gresku iskoristio zabivsi petom.
  • Orc123
    17.5k
    protiv Betisa je bila pogreska Perkovica i ne broje se greske vec prolaz, a tko ne vidi maxov doprinos u nasoj igri ne gleda objektivno i tu svaka rasprava za mene staje.
  • Mr Anderson
    22.7k
    Na ljeto možemo tražiti boljeg, trenutno ga nemamo — Mlađi referent

To stoji, ali budimo realni, ne bi Max dobio priliku da se nisu ozlijedili Šutalo, Perić i Moharami. Doveli su Živkovića jer je netko zabrijao da bude dečku od 19 godina isto igrati u Lokomotivi ili Dinamu. Max ima dobru loptu i zna iznijeti loptu. OK, a ostalo?
  • Mlađi referent
    16.3k
    OK, a ostalo? — Mr Anderson

Ostalo ništa, ali to je i dalje jedna kvaliteta više od svih naših ostalih stopera. Odnosno, stopera koji nisu Theo, on je fix.
  • Mr Anderson
    22.7k
    Kak ništa? Šutalo i Perić kad su zdravi su bolji u skoku i duelu. Recimo da su onda izjednačeni po kvalitetama. Da ne pričam o Šutalu prije ozljede.
  • Mlađi referent
    16.3k

I kaj je u modernom nogometu bitnije - osiguravanje kvalitetnog posjeda, generiranje više napada (ergo automatski manje prilika na tvoj gol) ili dobit duel?

Dileme neme uopće. Ti s Boškom i Perićem zapneš na prvih 20 metara terena, tako se nogomet nekad igrao, i da su 80e bili bi oni okej, danas ne.

Btw. Perić prije ozljeda > Boško prije ozljeda. Ali prije, i i jedan i drugi su ih imali, i to sad već fajn broj njih.
  • scooniepenn
    7.5k

To da Max nije dobio priliku ranije je problem Belog i Jakira, a ne njega. Šutalo i Perić zajedno su najgori Dinamov stoperski par u jako dugo vremena, a s druge strane Teo i Max u kombinaciji našu su obranu učinili neusporedivo čvršćom, kompaktnijom i bržom. I ono što je ključno otkad je Max u igri mi napade iz zadnje linije razvijamo lakoćom, a istovemeno se Miš manje troši i puno bolje izgleda. I ne samo to, protivnikov presing razbijamo lakoćom, dok je ranije ove sezone situacija bila doslovce za 180 stupnjeva drugačija. To je za moderan nogomet ključna komponenta. Griješi li i Max, naravno, griješe i Van Dijk, Dias i Gvardiol pa gdje neće on koji sigurno nije ta razina. No, mislim li istovremeno da u kombinaciji s Teom donosi puno, apsolutno da.
  • Kaktus Car
    1.2k
    Svi naši stoperi krucijalno greške, a jedino Max zna iznijeti loptu.
    Jednostavna matematika radi koje Max mora igrati.
    — Mlađi referent

To je sukus problema - osim KTC-a ostali stoperi nisu na razini Dinama, a ako se mora birati između dostupnih stopera onda je bolje izabrati onoga koji bar ne paničari s loptom u nogama i s kojim se može graditi napad od zadnje linije.

Ako igra Bernauer Mišić se ne mora redovito spuštati do vlastite obrambene linije kako bi se iznijela lopta i pokrenuo napad i to ga čini korisnijim od ostalih opcija na stoperu.
  • Mali Zeus
    22.2k
    Super mi je kad netko spominje Šutala prije ozljede.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet