Vladajuća stranka upravo to i radi. "Svjetina" je izabrala HDZ da provodi svoje politike i HDZ ih provodi. — Bosskovitz
Zelis rec da je HDZ populisticka stranka? — NitkoBitan
e. To je povlađivanje strastima, odnosno populizam - vojska neće ništa riješiti i sigurno neće krenuti u oružani sukob, a naoružane straže se neće organizirati ali rajcaju ruralne ljude jer "preuzimaju stvar u svoje ruke". Konstruktivna politika bi bila pozvati na veću pristunost policije na granici i u naseljima blizu granice te modernizaciju nadzora granice - to bi smanjilo broj prelazaka i povećalo osjećaj sigurnosti ljudi blizu granice. — Bosskovitz
Svaka ozbiljna država ima vojnike na granici. Imala ih je i Juga nekad i znamo kakve su naredbe bile i znamo kakve naredbe danas imaju vojnici ozbiljnih suverenih država. Vojnicima na granici je naređeno da ako vide nešto sumnjivo prvo glasno upozore kriminalca (Stoj!), nakon toga ide ozbiljnije upozorenje (Stoj pucat ću!), ako se sumniivac i dalje oglušuje na naredbe vojnika onda nakon toga vojnik puca u zrak a ukoliko je kriminalac koji želi nasilno prijeći granicu i dalje uporan puca se u pravcu njega. Takve naredbe imaju svi vojnici svake ozbiljne zemlje. — Maksim Maksimirski
Ali pošto nismo država a kamoli ozbiljna država jer nemamo niti jedan element državnosti (valutu, banke, telekomunikacije, vlastitu vanjsku i unutarnju politiku) onda mi je logično da nemamo ni granice pa u ovaj prostor kojeg nazivamo ''Hrvatska'' može ulaziti ko hoće i kad hoće. — Maksim Maksimirski
Mi ne živimo u demokraciji, to je teorija samo na papiru. U praksi živimo u korporokraciji, tj. tvrtke kupe sve što im treba i kako je to George Carlin dobro rekao u svojem skeču. It's a small club and we aint't in it. Zato su izbori praktički nebitni jer suverenističkih stranaka i nemamo, a ove globalističke HDZSDPMožemoRFisateliti će sve do jedne provoditi naloge što tvrtke SMSom pošalju usrulji a ona dalje proslijedi svojim kmetovima. Tu se narod ništa ne pita niti o čemu odlučuje niti na izborima niti poslije. — Patak
Uglavnom, ja brzo komuniciram dok ti provjeriš svaki termin koji izgovaraš što je pozitivno, ali nisam filozof pa me to smara. — mali M
rvo, vidim da si RF, NL itd smjestio lijevo, ali prigodno M! nisi — mali M
Na ovo da je liberalizam u SAD lijevo, a kod nas ne se mogu samo nasmijati. — mali M
Drugo, konzervativizam se bazira na očuvanju tradicije, vrijednosti... Da li si ti onda konzervativan naspram lijevice ako si liberal? — mali M
Dinamo je sagrađen na tradiciji, vrijednostima mudrosti prošlosti, osjećajem pripadnosti. To ti je konzervativizam. — mali M
To je nešto kao i što fašizam smještaju desno iako je sa svom svojom ideologijom pripadao lijevo.. — mali M
Benito Mussolini je u La dottrina del fascismo rekao za dvadeseto stoljeće da je "stoljeće autoriteta i stoljeće desnice, stoljeće fašizma". — Bosskovitz
točno o tome govorim.. maloprije si konzervativizam izjednačio sa desnicom. sad kažeš da si ti konzervativan a liberal si.. zato kažem da konzervativizam nije definicija desnice. to je krivo kad ga se smješta tamo.Naravno da jesam. Postoji mnoštvo stvari u kojima se ni malo ideološki ne slažem s ljevicom, a ne slažem se gotovo ni sa čim ekonomski lijevim izuzev nekih elemenata socijalne države u europskom kontekstu. Kao što sam rekao - ja sam liberal, koliko god ti (a doduše, i većina ljudi u Hrvatskoj) imaš problem s razumijevanjem tog pojma. — Bosskovitz
maloprije si konzervativizam izjednačio sa desnicom. sad kažeš da si ti konzervativan a liberal si — mali M
zato kažem da konzervativizam nije definicija desnice. — mali M
Ovo za Dinamo je samo poanta da je građen na tim vrijednostima. Rubno je uvrijedljivo jedino nekome kome ne pašu te vrijednosti.. — mali M
A ovo za fašizam... — mali M
Pa komunizam je bio "za ljude" na kraju je pobio milijone ljudi.. — mali M
Desnica-ljevica, odnosno konzervatizam-liberalizam — Dino
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.