Inace bih rekao da sam protiv toga u centru, ali ovo mi je prolazno s obzirom da je to na mjestu bivse sinagoge i da taj prostor od 40'ih sluzi samo kao glupi parking — jedan u nizu
Jedan štiklec koji ima puno više veze s ovom temom od mnogo toga kaj smo danas napisali: nakon kaj su domaći fašisti srušili sinagogu, taj prostor nije cijelo vrijeme služio samo kao glupi parking — Bosskovitz
I da te preduhitrim, kakav tretman imaju katolici u tom kvartu u 2024, ako ne takav? — Nolifer
. Problem je kad pričamo u krajnostima. Boss, rekao sam da nemam ništa protiv sinagoge i pliz ne stavljaj me u isti koš sa Noliferom. Ne jer je loš — mali M
Tom tvojim retorikom nije licemjerno zahtjevati građenje sinagoge zbog holokausta, a je zahtjevati građenje crkve zbog komunizma... — mali M
Ti se pravi da se u Zagrebu i RH ne sprdaju mediji sa katolicima — mali M
da se ne sotonizira svećenike — mali M
a maltretira ako klekneš i moliš — mali M
Ponavljam, probaj otvoreno prakticirati svoju vjeru ako se nazivaš katolikom pa daj sud... — mali M
Nek me nitko ne shvati krivo i nek se nitko ne uvrijedi, ali potencijalna crkva na Savici nije simbol ničega. To je još jedna u nizu crkava u Zagrebu, ima ih 30-40, vjerujem da je katoličkim vjernicima u tom kvartu bitna i naravno da je u kontekstu vjere svaka crkva važna, ali društveno-povijesna simbolika ta dva objekta je neusporediva. — Bosskovitz
Ovo je baš za bubnuti i ostati živ... Neda mi se izvuć sad stotine članaka iz VL (izuzev Pavičića), JL, net.hr, RTL-a i još mnogih. Klasično čuđenje bez pokrića.ni jedan drugi mainstream mediji se ne sprda s katolicima. — Bosskovitz
Pretraži članke po googlu sa svećenik pa javi koliko je pozitivnih a koliko negativnih. Kao netko tko je poprilično uključen u taj dio svakodnevno čitam izvrtanje riječi, etiketiranje i klevetanje svećenika bez pokrića.Ne znam na kaj tu misliš — Bosskovitz
U ovome je sažeto sve što je krivi pogled na tu ekipu. Ta ekipa nema apsolutno nikakve veze s politikom, apsolutno nikakve. Likovima se zahevtao jedan političar i odmah su dobili savjet da će zbog toga imati problem. Ovo za što oni mole nije političko pitanje. Radi se o moralnim vrijednostima. Al ljevičari uvijek teško shvaćaju taj pojam...Radi se o političkim skupovima koji s vjerom imaju malo ili ni malo veze. Molitelji na trgu rade politički performans, mole za stvari koje su društveno-politička pitanja — Bosskovitz
Sve ovo... To će teško shvatiti i priznati netko tko ne prakticira otvoreno svoju vjeru jer nije doživio na svojoj koži, ali doslovno sve nabrojano... I diskriminiran na poslu i napadnut i uskraćena usluga. A ovo zadnje "natjeran raditi" je svakodnevica sa poslodavcima. S time da te nitko na ništa ne može natjerati, uvijek imaš izbor, ali većina neće dati otkaz i riskirati svoj opstanak zbog nemorala poslodavca...Tko tebe ograničava u otvorenom prakticiranju katoličke vjere u Zagrebu na početku 2024. godine? Je li ti izravno (zabranom) ili neizravno (prijetnjom, ucjenom) ograničeno pravo na odlazak na Svetu Misu, na molitvu, na sakramente? Jesi li ikada bio diskriminiran na poslu zbog svoje vjere? Jesi li ikada napadnut zbog svoje vjere? Je li ti ikada uskraćena neka usluga zato što si rimokatolik? Jesi li ikada natjeran raditi nešto što ti tvoja vjera brani? — Bosskovitz
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.