• miro
    4.7k
    Naravno da nije zabranjeno, dapače!

Ali treba dat podrsku klubu u cjelini, pa ako su Šimić (koji recimo nikad ne bi bio moj izbor) i skupa s njim Bišćan stavili jaja na panj, ja ću im dat podršku kroz neki razuman period - 2 godine, to sam mislio
  • og1986
    2.9k
    Pa nismo završavali sezone 3-4 na tablici da im damo 2 sezone za rezultat.

Dinamo treba rezultat sada i odmah i tako svake godine. Ako netko nije dorastao tome poslu i pritisku neka ode, tko god on bio.
  • Captain America
    17.9k
    neki razuman period - 2 godinemiro

Kakav razuman period od 2 godine? Pa nisu došli u Rijeku ili hajduk, već u klub koji ima 2.5 puta veći budget od prvog pratitelja. Bude li sranje na polovici prvenstva (u što sumnjam, al uvijek postoji mogućnost), treba tražit puno sposobnije ljude.
  • San Lorenzo
    16.7k
    Za početak od trenera očekujem da na sutrašnjem treningu svlačionici objavi ime novog izvođača penala.
  • miro
    4.7k
    ok, kužim logiku, samo me zanima koja bi ekipa tražila te sposobnije i na kojim mjestima, da se ne bi iznenadili
  • Captain America
    17.9k
    Za početak od trenera očekujem da na sutrašnjem treningu svlačionici objavi ime novog izvođača penala.San Lorenzo

Već su ga pitali na pressici, kaže nije vrijeme...

ok, kužim logiku, samo me zanima koja bi ekipa tražila te sposobnije i na kojim mjestima, da se ne bi iznenadilimiro

Valjda će se rješit skupština do tada. Al kao što rekoh, daj Bože da ovaj poraz odradi galvanizaciju kao što je napravio kiks s Varaždinom lani.
  • miro
    4.7k
    Sve ti je to u pola glasa trenutno, tako se meni čini. Ovi mamićevci se ne usude dić glavu, jer vide da Šimić ima beskonačnu podršku puka. Ako se statut ne donese na način da nas ne mogu preglasat, prva kriza rezultata će bit prilika da ulete, evo, jbg pušem na hladno
  • San Lorenzo
    16.7k
    Već su ga pitali na pressici, kaže nije vrijeme...Captain America

Ok, samo polako, imamo vremena...

Nego...što je to Perković toliko skrivio da nakon osiguravanja titule na poljudu više nije dobio ni minute u službenoj utakmici?!
  • Patak
    3k
    Bili smo bolja momčad i to dosta. Pozitivne stvari su Bulat, posebno u prvom dijelu i mislim da će s vremenom biti sve bolji. Špirić već drugi put ove godine krade loptu za gol, ostalo ne baš predobro, Moharrami odličan. Mišić, Petković, Baturina, Šutalo klase.Ivanušec nešto slabiji možda i zbog ozljede u superkupu. Kad smo držali presing i loptu visoko Šutalo se priključivao visoko gore i pleo mrežu kao u futsalu kad igraš s golmanom igračem, a kad je trebalo vraćao se pravovremeno. Za njega jednostavno ne vidim zamjenu, napisao sam i na drugo temi. Ako momčad ostane na okupu ne vidim način da ne osvojimo titulu i ove godine jer smo od Hajduka bolji. Bišćan trebao reagirati sa zamjenama ranije.
  • Mali dioničar
    16k
    Divim se svima koji zaključuju da nakon što se ljudi iz kluba probude i shvate da je prijelazni rok u tijeku sve sjesti na svoje mjesto.

Volio bih da je tako, ali mi nije jasno odakle empirijski vuku takve zaključke.

Zadnji Dinamovi ulazni transferi su Bočkaj, Ljubičić, Drmić, Perković i Bernier.

Njihov doprinos ako izuzmemo Ljubičića ovoj trenutnoj momčadi je apsolutna nula i trener ih drži u frižideru. Dok je to možda donekle i shvatljivo za Bočkaja, Drmića i Perkovića koji su dovedeni prije mandata trenutnog trenera, što se dogadja sa Bernierom u kontekstu odnosa u klubu.

Berneira je po njegovim vlastitim riječima kontaktirao Marko Marić i to za poziciju stopera i sada smo u utakmici protiv najvećeg rivala igrali sa 4 igrača u zadnjoj liniji od kojih dvojici, a po meni i trojici to nije prirodna i najbolja pozicija. Stopera je igrao bek, a beka zamjena tog beka. A stoper pojačanje je gledao utakmicu.

Da, da je Petković zabio penal, vjerojatno bismo svi bili mirni, ali ovdje smo svi mi dugoročno, znatno dugoročnije od svakog igrača i trenera pa neka mi netko objasni logiku upravljanja grupom od strane ljudi u klubu.

Desno je igrao Moha, ok to je njegova pozicija i nije sad odigrao ništa specijalno loše, ali dečko uopće nije prvi izbor Dinama na toj poziciji.

Do njega je igrao Ristovski koji isto naoko nije igrao loše, ali to nije njegova pozicija. Gle čuda, za tu poziciju je Dinamo i to nova uprava doveo igrača koji uopće ne igra.

Šutalova prva i prava pozicija je desno. Naravno da je on takva klasa da bi trebalo biti svejedno igra li desno ili lijevo, ali je činjenica da su Ristovski i Šutalo obojica igrala van pozicija koje inače igraju.

Četvrti čovjek u zadnjoj liniji je Ljubičić o čijem pozicioniranju unutar momčadi su ispisani romani.

Takav naizgled logičan, a u stvari konfuzan izgled zadnje linije rezultirao je dvama primljenim golovima. Ne gol tipa Atanasov iz pizde materine u rašlje nego oba praktički iz peterca.

U kombinaciji sa nedefiniranim statusom Livakovića, Petkovića i Ivanušeca imamo to što imamo - momčad koja nema mentalnu snagu završiti posao nego “dobro igra pa doma izgubi” što je karakteristika malih klubova pa smo se odjednom našli da iz situacije da Dinamo zabija u nadoknadi na Poljudu, Hajduk to radi u Maksimiru. Iz kornera koji nije ni trebao biti dosudjen.

Mene ovdje u kontekstu odnosa u klubu brine eto nakon zadnjih 6-7 ulaznih transfera od kojih je jedino Ljubičić izborio mjesto u ekipi tko kaže da trener uopće želi ove igrače i na koji način će oni biti uklopljeni u momčad.
  • San Lorenzo
    16.7k
    Bilo je govora da je Bišćan gledao utakmicu Metza i Pariza i primjetio Bernauera nakon čega su pokrenuti pregovori.
    Japanac je lijevonogo desno krilo, nešto što je 'forum struka' 'football manager' populacija i ostali posprdni nazivi, detektirala kao problem još na zimu...naravno da isto ide i za beka...a generalno ista stvar je primjenjiva na dinamiku odrađivanja poslova, mi nismo ni Man City ni Real da nam sezona počinje sredinom kolovoza, a LP mjesec dana kasnije, naša sezona počinje u kanalizaciji sedmog mjeseca i na to smo morali biti spremni, tj. prva momčad je morala biti popunjena, a kadar nadopunjavan...umjesto toga, mi prvo popunjavamo kadar petim stoperom, a pojačanja tek dolaze, dok za neke tek pregovaramo i poučeni ranijim iskustvima, daleko je to od glatkog posla i finalizacije...a prvo kolo je već odigrano kako je odigrano, luzerski...Astana čeka za tri dana.

Ovo nije histeriziranje, nego kritičko razmišljanje čija meta treba biti svatko bez obzira na ime i prezime.
  • marcio amoroso
    37.3k
    Jako upadno je trenerovo nepovjerenje klupi i ignoriranje igrača koji su u drugom planu. Napravio sam malu analizu pa pogledajte sami jesam li u pravu ili ne.

Igor Bišćan je igračima sa klupe u zadnjih 5 utakmica koje su imale rezultatski značaj dao 224 minute ili nekih 45 minuta po utakmici dok je Ivan Leko svojoj klupi u istom periodu dao
    475 minuta ili 95 minuta po utakmici.

Nepovjerenje klupi je jedan od većih problema Dinama koji se vuče još od Krznara i koji nas dovodi do preumorenosti, loše atmosfere u momčadi, nezadovoljstva itd.

Ja razumijem da treneri nisu zadovoljni sa klupom, ali naša klupa bi u najmanju ruku morala biti ravnopravna Hajdukovoj.

Ubaciti ću još dvije momčadi koje su se borile za naslov prvaka njemačke i njihovih zadnjih 5 utakmica da vidite koliko malo naš trener vjeruje klupi.
    BVB-508 minuta ili 102 minute po utakmici
    Bayern-395 minuta ili 79 minuta po utakmici
  • Zagreb1992
    1.8k

Nema vremena...najbolje odmah riješiti u startu i biti miran ...Autoritet pokazati pa nek si igrači jebu mater...Ovako prešutiti i nastaviti dalje je ubojstvo za nas i klub
  • Bosna86
    11.7k
    Kad će taj utorak vise???? Ajde Dinamooo
  • Neki tip
    21.3k
    Nama ove godine uopće ne treba Liga prvaka. Ne nadovezujem se na Bosnin upis, naravno da želim da gazimo i Astanu i sve redom. Nego razmišljam nešto pa eto da napišem.

S obzirom na činjenicu da se događa rekonstrukcija momčadi, da će prodaja izvjesno biti i da ćemo, ne želeći biti slabiji - ipak slabiji vjerojatno biti, odnosno da će se prilično zaraditi na prodajama, mislim da nam ulazak u Ligu prvaka zapravo i ne treba biti prioritet, nije presudno za ovogodišnji budžet.

Važnije od toga mi se čini osvojiti HNL i skupiti podosta bodova u Europi, što će s rekonstruiranom ekipom biti lakše (iako opet ne lagano, nikad ni nije) u Europskoj ligi, nego Ligi prvaka.

Teško mi je povjerovati da bi s pojačanjima kakva god da dovedemo napravili iskorak u odnosu na dosadašnje rezultate u Ligi prvaka, s ponajboljom Dinamovom momčadi ikad i k tome stabilnom kičmom kroz nekoliko godina.

Znam da nisam baš jedini kad velim da mi je draža kompetitivnost u EL, nego bušenje u LP, jer je mnogima tako, ali mislim da nas je relativna konkurentnost zadnjih godina malo podigla u vjeri i očekivanjima.

Nije to ni loše, treba si postavljati visoke ciljeve, no govorim baš za ovu konkretnu sezonu.

Europska liga je ove sezone natjecanje po mjeri, neka stasa Baturina, neka shvate što je Europa Kaneko, Titraoui, Stojković i Kačavenda (fakat nije bitno koji je od njih sad za prvih 11 i koji će stvarno igrati Europu, jer svakako nije poanta u pojedinačnom raščlanjivanju), neka se u izazovnom, ali opet malo lakšem okruženju formira i osnaži nova kvalitetna Dinamova momčad.

Neka osjete težinu borbe za naslov (i osvoje ga naravno), prođu skupinu EL i eto ekipe spremne za Ligu prvaka sljedeće godine, a koju se toliko (razumljivo) potencira.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.