• Sajla
    11k
    neki dan pročitao da Žaper traži od Osijeka da ga se pusti u Split. oporavlja se od ozljede, nije prošao nikakve pripreme... a iskreno, na mene nije ostavio baš nikakav poseban dojam
  • Zagreb1992
    2.5k

Al je solidan igrač za rotaciju i to je po meni bitno...A iskreno potreban je da odmori se Mišića.
  • Patak
    3.5k
    Sjećam se kad je Dinamo dovodio Mišića, nisam baš čuo za njega, isto tako nije više bio u godinama da se kaže - talent, nije mi se ni urezao u sjećanje dok je igrao u Rijeci, kad ono postao jedan od stožernih igrača Dinama tako da...
  • K3p
    318

Pa vrlo jednostavno, trošiš i živiš iznad svojih mogucnosti i to može trajat par mjeseci ili godina, dok ne završi s blokadom i ovrhama . Jako popularan sport u hrvata. Dižeš svake godine kredit na kredit i tako dok ti banka ne veli da nemožeš više, jer si ispuco kreditnu sposobnost i maximalni rok za povratak kredita.
  • Neki tip
    21.3k
    A dobro sad, Patak, ak nisi baš čuo za Mišića prije dolaska u Dinamo, onda ipak malo slabije pratiš.

Pa bio je jedan od stožernih u šampionskoj Rijeci, to ga je i prodalo u Sporting iz Lisabona.

Daleko od no name igrača. Ok, svakako je premašio očekivanja, s tim se mogu složiti.
  • The Undertaker
    8.5k
    Netočno. Dinamo svake godine ima dobit što znači da troši koliko ima a, koliko vidim iz fin. izvješća nema kredita, barem ne neki veći iznos.
  • OsamŠest
    5.8k

Pa Mišić je u Rijeci bio motor Kekove momčadi, zaradio transfer u Sporting. Neusporediva klasa naspram Žapera, uz dužno poštovanje..
  • K3p
    318
    Ono što pročitao od dotičnog najčešće je imalo kasnije neko pokriće, pa me zanima zašto bi on tebi ili nekom polagao ovdje račune?
  • The Undertaker
    8.5k
    2021 nismo igrali LP, bila je korona pa opet nismo propali, dapače završili smo sa dobiti. Kako to?
  • Infinity
    19k
    Dat cu Simicu i ekipi vremena do zimskog prijelaznog roka prije nego sto pocnem srat.Efes Pilsen

Da smo u k*, dao bih im i pet godina vremena, ali nismo. Prvaci smo godinama, jedna od najdominantnijih ekipa u svijetu vjerojatno. Imamo otvoren put u Ligu prvaka. Imamo ekipu koja uopce nije losa, koja treba 2-3 igraca da bude bas top i jos par igraca za sirinu.

Da pet godina nismo bili prvaci i da imamo ekipu razine Osijeka, tad bi se nekome moglo dati vremena da izgradi nesto. Koji to oni posao imaju da bi im trebalo dati vremena? Imaju posao da zadrze razinu i podignu ju malo, a vec se tu i tamo spominje da je titula 50-50 ako Hajduk dovede jednog jedinog igraca.

Dati im vremena da vidimo hoce li srozati Dinamo? Za to nema vremena. Trebaju se uhvatiti posla i rijesiti neke stvari. Ja i @marcio amoroso kad sjednemo za sat vremena nadjemo sve moguce informacije o hrpi igraca i medju njima one koji bi mogli biti pojacanje i koji su cak realni za dovesti. Oni ako sa svojim vezama i alatima kojima raspolazu ne mogu naci igrace onda taj posao trebaju prepustiti nekome drugom. Isto tako ako ih mogu naci, a ne mogu dovesti onda i taj posao trebaju prepustiti nekom drugom ili mijenjati pristup i politiku pri pregovorima.

Veca je sansa da izgubimo titulu ako smanjimo troskove, jer nam manji troskovi znace manju kvalitetu. Imamo tog Francuza i primjer koliko je 'pojacanje' netko tko je jeftin. Sutra da napunimo ekipu s pet takvih i borit cemo se za drugo mjesto.

Mi 90% budzeta punimo od Europe i transfera, al sta cemo u Europi zaraditi s 11 Bernauera? Koliko europskih utakmica cemo odigrati i kakvu ce cijenu postici novi Gvardiol ako su mu 10 Bernauera suigraci? Tri pretkola?

Sta cemo kad nam proracun bude 30 milijuna, a 90% ga popunimo od Konferencijske lige i prodaje igraca koji kostaju 4-5 milijuna, jer smo taj level? Tad cemo opet ici na stednju?

Sjećam se kad je Dinamo dovodio Mišića, nisam baš čuo za njega, isto tako nije više bio u godinama da se kaže - talent, nije mi se ni urezao u sjećanje dok je igrao u Rijeci, kad ono postao jedan od stožernih igrača Dinama tako da...Patak

U tom trenutku najbolji igrac PAOK-a, mozda cak i lige. Odlicna referenca. Kako bi zvucalo da dolazi neki Omer Atzili? Nikad nitko nije cuo za njega, ali je najbolje desno krilo Izraelske lige. To je vec nesto.
  • Captain America
    20.4k
    Svaka čast Andrijaševiću, Gavri, Riletu i Mitroviću, ali Mišić je bio najvažniji igrač Rijeke te sezone. Bio sam oduševljen kad je potpisao za nas i očekivao sam da eksplodira nakon jedne sezone.
  • The Undertaker
    8.5k
    Ne vidim. Nismo svi revizori. Zato molim konkretno što je problem u odnosu na recimo 2021.
  • xyz
    840

Zato jer smo prodali Gvardiola i Majera za 30 milijuna eura, a i proračun je rada bio 50, a 60 milijuna kao sada.
  • K3p
    318

Pa ne dobiva se kredit na lijepe oči nego na temelju prihoda. :confused:
    Koliko znam spominjali su razno razni krediti zadnjih godina i ne mora biti veliki da te gurnu u blokadu. Naravno to se neće dogoditi, ali rezanje viskova igrača pokazuje da neka opasnost postoji.
  • emilperska
    11.1k
    Obveze prema dobavljacima jednake potrazivanjima od kupaca. Tu je dakle ukallulirano sve sta Dinamo na danasnji dan potrazuje i duguje u nekom redovnom poslovanju. Nije idealno, ali ok

S druge strane, novac je dosta manji od obveza za kredite i nekih obveza za stete i kazne, sta god one bile.

Rekao sam, nije dramaticno, ali ako je danas stanje po prilici ovakvo (prilicno sam siguran da je gore) ima itekako smisla da ekipa ne zeli se zaletavat s upitnim ulaznim transferima (osim ako nisu sigurni da je to to )koje moze isfinancirat novim kreditima ili dodatnim zaduzenjima po postojecim.
    Sve je ovo po meni rezultat izvlacenja novaca, losih trasnfera i loseg moneyballa opcenito od 2020.

Treba im dati vremena da poniste los moneyball.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.